Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• 1 year later...

Niedawno kupiłem podobną Berettę. Jest to mój pierwszy pistolet gazowy i byłem z nim dopiero na jednej strzelance, ale muszę przyznać, że jestem z niego zadowolony. Celny jak na swoją cenę (99zł). Z powodzeniem strzelam do puszek po browarze z 10 metrów. Niema wprawdzie Hop-Up ale odskakujący przy każdym strzale kurek też fajnie wygląda. Jedno nabicie zbiornika starcza na około 4 magazynki po 22 kulki. Pistolet ma też swoje wady:

-Załadowanie magazynka do pełna wymaga cierpliwości (kulki nie są skłonne do układania się idealnie w dwóch rzędach)

-Po prawej stronie, obok spustu wystaje metalowa dźwignia - element mechanizmu, która porusza się przy każdym strzale (w srebrnej wersji pistoletu prawdopodobnie paskudnie obetrze farbę już po kilku dniach użytkowania)

-Kolor stopu z którego wykonane są elementy metalowe (spust, kurek, pow. dźwignia) rażąco odbiega od reszty

-Kolejnym estetycznym niedociągnięciem jest całkowity brak oznaczeń (między innymi dzięki temu cena jest tak niska)

-Siła potrzebna do naciśnięcia spustu jest bardzo duża, co wpływa negatywnie na celność (można sobie pomóc napinając kurek kciukiem przed oddaniem strzału)

-Niedokładne dopasowanie magazynka wpływa negatywnie na powtarzalność strzałów (magazynek rusza się na boki przez co dysza ustawia się pod różnym kątem do lufy)

d4a137d3c34300dcm.jpg

UP: MA HOP UP!!! Rozkręcałem ją na najmniejsze kawałeczki kiedy się zapiaszczyła i widziałem.

Jeśli nie odciągasz sprężyny kciukiem a ładujesz ładownicą/palcem na "wpych" przez otwór to układają się idealnie.

Co do twardości spustu- po przesmarowaniu chodzi jak marzenie.

Mi magazynek się nie rusza.

Bije skutecznie spokojnie na 25m. Ma także dość dużą powtarzalność, ma 242,6 fps.

Czarna jest lepsza. (Ładniejsza i mniej się ściera farba).

• 3 months later...
...Rozkręcałem ją na najmniejsze kawałeczki...

A jak zdjąłeś zamek ? Nie widzę żadnych śrubek, a nie chcę stosować rozwiązań siłowych.

Po kilku miesiącach użytkowania celność pistoletu nieco się pogorszyła - chciałbym sprawdzić czy dałoby się jakoś ustabilizować lufę wewnętrzną w poziomie (jest ruchoma). To prawda- ma regulowany hop up, nie ma blow back. Pomyliło mi się.

Edited by dcm_Marecheq

Tej nie widziałem, ale Beretty mają generalnie to do siebie, że nie ma śrubek do odkręcenia by zdjąć zamek ;) Żeby go zdjać trzeba wybić bolec, który znajduje się nad spustem i wtedy zamek powinien już sam gładko zjechać do przodu ;)

• 2 months later...