mozzart Posted January 17, 2006 Report Share Posted January 17, 2006 czy ktoś wie coś na temat tego modelu? http://asg.com.pl/product_info.php?cPath=2...products_id=205 Czy mnie sie zdaje? czy zamiast loga beretty mamy literki Y&P Wykonanie to full plastik pomalowany na srebro no nie? :D Quote Link to post Share on other sites
artisw Posted January 18, 2006 Report Share Posted January 18, 2006 jak widać jest to nowy produkt, bo wszedł do sklepu 16 stycznia, napewno jest to full plastik:D 250FPS - ja bym dał najwięcej 200 Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted January 18, 2006 Report Share Posted January 18, 2006 To jest Beretta STTi bez BB, tylko w innym kolorze... Na pokaz, lub jako broń boczna bocznej może być... Quote Link to post Share on other sites
dcm_Marecheq Posted April 3, 2007 Report Share Posted April 3, 2007 Niedawno kupiłem podobną Berettę. Jest to mój pierwszy pistolet gazowy i byłem z nim dopiero na jednej strzelance, ale muszę przyznać, że jestem z niego zadowolony. Celny jak na swoją cenę (99zł). Z powodzeniem strzelam do puszek po browarze z 10 metrów. Niema wprawdzie Hop-Up ale odskakujący przy każdym strzale kurek też fajnie wygląda. Jedno nabicie zbiornika starcza na około 4 magazynki po 22 kulki. Pistolet ma też swoje wady: -Załadowanie magazynka do pełna wymaga cierpliwości (kulki nie są skłonne do układania się idealnie w dwóch rzędach) -Po prawej stronie, obok spustu wystaje metalowa dźwignia - element mechanizmu, która porusza się przy każdym strzale (w srebrnej wersji pistoletu prawdopodobnie paskudnie obetrze farbę już po kilku dniach użytkowania) -Kolor stopu z którego wykonane są elementy metalowe (spust, kurek, pow. dźwignia) rażąco odbiega od reszty -Kolejnym estetycznym niedociągnięciem jest całkowity brak oznaczeń (między innymi dzięki temu cena jest tak niska) -Siła potrzebna do naciśnięcia spustu jest bardzo duża, co wpływa negatywnie na celność (można sobie pomóc napinając kurek kciukiem przed oddaniem strzału) -Niedokładne dopasowanie magazynka wpływa negatywnie na powtarzalność strzałów (magazynek rusza się na boki przez co dysza ustawia się pod różnym kątem do lufy) Quote Link to post Share on other sites
MiodUs Posted April 5, 2007 Report Share Posted April 5, 2007 UP: MA HOP UP!!! Rozkręcałem ją na najmniejsze kawałeczki kiedy się zapiaszczyła i widziałem. Jeśli nie odciągasz sprężyny kciukiem a ładujesz ładownicą/palcem na "wpych" przez otwór to układają się idealnie. Co do twardości spustu- po przesmarowaniu chodzi jak marzenie. Mi magazynek się nie rusza. Bije skutecznie spokojnie na 25m. Ma także dość dużą powtarzalność, ma 242,6 fps. Czarna jest lepsza. (Ładniejsza i mniej się ściera farba). Quote Link to post Share on other sites
dcm_Marecheq Posted July 28, 2007 Report Share Posted July 28, 2007 (edited) ...Rozkręcałem ją na najmniejsze kawałeczki... A jak zdjąłeś zamek ? Nie widzę żadnych śrubek, a nie chcę stosować rozwiązań siłowych.Po kilku miesiącach użytkowania celność pistoletu nieco się pogorszyła - chciałbym sprawdzić czy dałoby się jakoś ustabilizować lufę wewnętrzną w poziomie (jest ruchoma). To prawda- ma regulowany hop up, nie ma blow back. Pomyliło mi się. Edited July 28, 2007 by dcm_Marecheq Quote Link to post Share on other sites
Shadus Posted July 29, 2007 Report Share Posted July 29, 2007 Tej nie widziałem, ale Beretty mają generalnie to do siebie, że nie ma śrubek do odkręcenia by zdjąć zamek ;) Żeby go zdjać trzeba wybić bolec, który znajduje się nad spustem i wtedy zamek powinien już sam gładko zjechać do przodu ;) Quote Link to post Share on other sites
dcm_Marecheq Posted July 30, 2007 Report Share Posted July 30, 2007 Tak mają Beretty z blow backiem. Tutaj zamek jest nieruchomy, a bolec do rozbierania o którym napisałeś robi za bezpiecznik (zdjęcie). Quote Link to post Share on other sites
MiodUs Posted August 5, 2007 Report Share Posted August 5, 2007 Ja mówię o beretcie STTi gaz bez bb ale z ruchomym zamkiem, i tam rozkłada się jak orginał, przez wybicie bolca. Quote Link to post Share on other sites
dcm_Marecheq Posted October 27, 2007 Report Share Posted October 27, 2007 Już rozgryzłem: Beretta 92 STTI - zdjęty zamek Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts