Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Micro uzi(maruzen) i Ingram(ksc)

Recommended Posts

Witam wszystkich.

Sam chcę właśnie zacząć "przygodę" z ASG i stoję przed wyborem jakiejś konkretnej zabawki. Od jakiegoś czasu mam sprężynowego P8 od HFC, ale to chyba trochę mało... Zastanawiam się właśnie nad tym Ingramem i mam pytanie: czy jest on wart swej ceny (690zł w FA)? Pytam, bo jest to absolutnie maksymalna kwota jaką mogę przeznaczyć na samą broń, i może w tej cenie znalazło by się coś lepszego... Dodam, że chodzi mi o coś, co nadawało by się początkowo na broń główną, a później boczną (_jeśli_ kiedyś dorobię się elektryka).

Z góry dzięki za odpowiedź,

Pozdrawiam

Wada Ingrama jest przede wszystkim taka, że jest poprostu wielkim świńskim gazożercą :) Jeśli mówisz, że 700 zł to kwota która jest Twoim max. pamiętaj, że będziesz musiał kupować jeszcze duuuużo gazu. Ja proponuje Ci kupić dobrą sprężynę (może jakieś MP5 - najlepiej TM) lub dobrego gaziaka taką Beretkę TM np.

Pozdrawiam Lukzari.

Czy mógłbym prosić o wyjaśnienie co to jest "dużo"? ;)

Czy w semi zużycie jest akceptowalne? Jeśli tak, to jeszcze mogę to przeboleć, mówiąc o limicie 700zł mam na myśli wydatek jednorazowy, potem jakoś to już będzie... Dodam jeszcze, że nie przewiduję ostrego strzelania częściej niż raz, może dwa razy w miesiącu (przynajmniej na początku :)), czasem tylko sobie "popykam" w ogrodzie... Czy przy takim podejściu 1 litr wystarczy na miesiąc... lub dłużej?

Jeśli ktoś z Was wie na ile napełnień starcza litrowa butla, tak orientacyjnie, i na ile starcza jedno napełnienie, przy strzelaniu w trybie full auto i semi, bardzo proszę o info.

I jeszcze dwa pytanka:

- jak wygląda sprawa awaryjności? Słyszałem plotkę, że potrafi się w nim rozsypać zamek...

- jaki jest prawdziwy zasięg skuteczny tego Ingrama? Zależnie od źródła waha się od 25 do 40m...

Co do sprężynówki / pistoletu - cały czas się zastanawiam, ale tryb full auto BARDZO kusi :twisted:...

• 1 month later...

Puk puk, jest tu kto?

To ile ten Ingram zużywa gazu? Tak na jedno strzelanie, nie szczędząc trybu full auto? :-) Albo chociaż na ile ładowań starcza 1l butelka? Bo ja w kwestii gaziaków to się nie znam...

Aha- tak mniej więcej przy jakiej temperaturze zamarza zaworek???

UPDATE:

Czy dało by się do Ingrama KSC zamontować celownik kolimatorowy?

http://military.pl/cgi-bin/milshop/W43.htm...tml?id=LSfMKryP

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...