Lukzari Posted March 31, 2003 Report Share Posted March 31, 2003 Proponuję kliknąć magiczny guziczek "Szukaj" a napewno coś się wyczaruję... :wink: Pozdrawiam Lukzari. Link to post Share on other sites
ko5ma Posted April 8, 2003 Report Share Posted April 8, 2003 Witam wszystkich. Sam chcę właśnie zacząć "przygodę" z ASG i stoję przed wyborem jakiejś konkretnej zabawki. Od jakiegoś czasu mam sprężynowego P8 od HFC, ale to chyba trochę mało... Zastanawiam się właśnie nad tym Ingramem i mam pytanie: czy jest on wart swej ceny (690zł w FA)? Pytam, bo jest to absolutnie maksymalna kwota jaką mogę przeznaczyć na samą broń, i może w tej cenie znalazło by się coś lepszego... Dodam, że chodzi mi o coś, co nadawało by się początkowo na broń główną, a później boczną (_jeśli_ kiedyś dorobię się elektryka). Z góry dzięki za odpowiedź, Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Lukzari Posted April 8, 2003 Author Report Share Posted April 8, 2003 Wada Ingrama jest przede wszystkim taka, że jest poprostu wielkim świńskim gazożercą :) Jeśli mówisz, że 700 zł to kwota która jest Twoim max. pamiętaj, że będziesz musiał kupować jeszcze duuuużo gazu. Ja proponuje Ci kupić dobrą sprężynę (może jakieś MP5 - najlepiej TM) lub dobrego gaziaka taką Beretkę TM np. Pozdrawiam Lukzari. Link to post Share on other sites
ko5ma Posted April 8, 2003 Report Share Posted April 8, 2003 Czy mógłbym prosić o wyjaśnienie co to jest "dużo"? ;) Czy w semi zużycie jest akceptowalne? Jeśli tak, to jeszcze mogę to przeboleć, mówiąc o limicie 700zł mam na myśli wydatek jednorazowy, potem jakoś to już będzie... Dodam jeszcze, że nie przewiduję ostrego strzelania częściej niż raz, może dwa razy w miesiącu (przynajmniej na początku :)), czasem tylko sobie "popykam" w ogrodzie... Czy przy takim podejściu 1 litr wystarczy na miesiąc... lub dłużej? Jeśli ktoś z Was wie na ile napełnień starcza litrowa butla, tak orientacyjnie, i na ile starcza jedno napełnienie, przy strzelaniu w trybie full auto i semi, bardzo proszę o info. I jeszcze dwa pytanka: - jak wygląda sprawa awaryjności? Słyszałem plotkę, że potrafi się w nim rozsypać zamek... - jaki jest prawdziwy zasięg skuteczny tego Ingrama? Zależnie od źródła waha się od 25 do 40m... Co do sprężynówki / pistoletu - cały czas się zastanawiam, ale tryb full auto BARDZO kusi :twisted:... Link to post Share on other sites
Lukzari Posted April 9, 2003 Author Report Share Posted April 9, 2003 Co do sprężynówki / pistoletu - cały czas się zastanawiam, ale tryb full auto BARDZO kusi Tryby auto zawsze kuszą :D Pozdrawaim Lukzari. Link to post Share on other sites
Gerard Heime Posted May 12, 2003 Report Share Posted May 12, 2003 Puk puk, jest tu kto? To ile ten Ingram zużywa gazu? Tak na jedno strzelanie, nie szczędząc trybu full auto? :-) Albo chociaż na ile ładowań starcza 1l butelka? Bo ja w kwestii gaziaków to się nie znam... Aha- tak mniej więcej przy jakiej temperaturze zamarza zaworek??? UPDATE: Czy dało by się do Ingrama KSC zamontować celownik kolimatorowy? http://military.pl/cgi-bin/milshop/W43.htm...tml?id=LSfMKryP Link to post Share on other sites
Recommended Posts