woody maciek Posted January 27, 2006 Report Share Posted January 27, 2006 Nie maogłem nic znaleźć o wymianie sprężyn w ASG same wątki dotyczące wymiany w AEG'ach . Więc pytam się czy można wymienić sprężynę w ASG na lepszą np. mam Scorpiona vz61 TM'a i chcem wymienić sprężynę na lepszą (mam 71 m/s a chciałbym np. 85 czy 90 m/s) Czy jest to możliwe ?? Quote Link to post Share on other sites
bastekkk Posted January 27, 2006 Report Share Posted January 27, 2006 wszystko jest możliwe :-) tylko nie wiem gdzie taką sprezyne kupić i czy "flaki" tego gun wytrzymaja Quote Link to post Share on other sites
woody maciek Posted January 27, 2006 Author Report Share Posted January 27, 2006 tylko nie wiem gdzie taką sprezyne kupić i czy "flaki" tego gun wytrzymaja o właśnie i w tym jest największy kłopot, czy ktoś może mi podpowiedzieć??? Quote Link to post Share on other sites
gertan Posted January 27, 2006 Report Share Posted January 27, 2006 Jeżeli włożysz tylko trochę lepszą sprężynę to nic nie powinno się stać, ale może lepiej spróbuj podłożyć podkładki pod spręzynę... Quote Link to post Share on other sites
rzeznik Posted January 27, 2006 Report Share Posted January 27, 2006 niestety niemoge ci pomoc... ale moze mi ktos pomoze... jestem posiadaczem HK MK23 US SOCOM z HOP UP- em i chcialem zapytac czy ktos juz probowal wpakowac mocniejsza sprezyne? jezeli tak to jaka? Quote Link to post Share on other sites
gertan Posted January 27, 2006 Report Share Posted January 27, 2006 Sam mam usp więc to prawie to samo.. :) Dlaczego chcesz wymieniąc spężynę na mocniejszą przeciez socom jak na sprężynkę ma baaardzo przyzwoity zasięg... a poza tym klamki marui są trochę plastikowe i wpakowanie tam mocniejszej spręż może się źle skończyć... :) Quote Link to post Share on other sites
rzeznik Posted January 27, 2006 Report Share Posted January 27, 2006 mam zamiar sobie kupic gaziaka za pare miechow ale narazie zastanawia mnie czy po wpakowaniu troche mocniejszej sprezyny....czy socom wytrzyma....? faktycznie ladnie strzela, i koledzy byli "zszokowani" kiedy zobaczyli jak ta klamka strzela... ;] ale mi chodzi o zwiekszenie osiagow tak o 10-15 (max. 20) metrow... Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted January 27, 2006 Report Share Posted January 27, 2006 niestety niemoge ci pomoc...ale moze mi ktos pomoze... jestem posiadaczem HK MK23 US SOCOM z HOP UP- em i chcialem zapytac czy ktos juz probowal wpakowac mocniejsza sprezyne? jezeli tak to jaka? Moje pytanie : po co? Socom czy to z MARUI czy to z KJW ma co najmniej 330 FPS, a w tym drugim przyapdku jak zalozysz tlumik i dobrze wyregulujesz HU to i 420 bedzie mial. Ponawiam wiec : PO CO? Quote Link to post Share on other sites
gertan Posted January 27, 2006 Report Share Posted January 27, 2006 Maxavelli - 330 fps'ów na socomie marui'a sprężynowym to raczej nie wyciśniesz :wink: . Rzeznik - jeżeli chcesz tylko nieznacznie poprawić osiągi to tak jak mówiłem wsadż lepiej jakąś podkładkę pod sprężynę.. Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted January 27, 2006 Report Share Posted January 27, 2006 Uuuups, moj blad... Przeczytalem na military, ale tam mowa byla o gaziaku... KJW nasunelo sie automatycznie - przepraszam za wprowadzenie w blad! Quote Link to post Share on other sites
Szakal Posted January 27, 2006 Report Share Posted January 27, 2006 wszystko jest możliwe tylko nie wiem gdzie taką sprezyne kupić i czy "flaki" tego gun wytrzymaja Teoretycznie taka przeróbka jest możliwa tylko zostaje kwestia ile to pociągnie. Ogólnie repliki TM są bardzo wytrzymałe wieć myśle, że nie powinno być problemu ze wstawieniem nieco większej sprężyny. Nie wiem jak tam jest z tym Scorpion'em ale np MP5 TM wytrzymała bodajże sprężyne 170 PDI i wszystko było dobrze. Jeżeli włożysz tylko trochę lepszą sprężynę to nic nie powinno się stać, ale może lepiej spróbuj podłożyć podkładki pod spręzynę... Co do podkładek to nie polecam bo dają one tylko chwilową poprawe osiągów. Po pewnym czasie poprostu sprężyna ci się skurczy dlatego lepiej jest dać inną sprężyne. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
gregor008 Posted January 28, 2006 Report Share Posted January 28, 2006 Korzystając z tego, że pojawił się taki temat, chciałbym zadać pytanie: wymianiał ktoś sprężynę w Sig Sauerze 90 UHC na mocnejszą? Jeśli tak, to na jaką i czy gun dobrze to zniósł. Widziałem na machinegun sprężynę PDI SPR 150 za 69zł właśnie do snajperek i nie wiem czy będzie pasowała i czy nie rozwali guna. Porszę o pomoc Quote Link to post Share on other sites
gertan Posted January 29, 2006 Report Share Posted January 29, 2006 Wydaje mi się że nie powinno być żadnych problemów bo taki gun jest w miarę do takiej zmiany spręż przygotowany, ale specjalistą nie jestem więc za bardzo mi nie ufaj :wink: :) Quote Link to post Share on other sites
troll30 Posted January 29, 2006 Report Share Posted January 29, 2006 Zmieniał ktoś sprężyne w G3A3 TM :?: Jak tak to na jaką :?: Quote Link to post Share on other sites
partyzant Posted March 1, 2006 Report Share Posted March 1, 2006 A zmieniał może ktoś z was sprężyne w M15A4 CA?? Jeśli tak to z jakim skutkiem :?: Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted March 1, 2006 Report Share Posted March 1, 2006 W sprężynach wymiana sprężyny dla poprawy osiągów nie jest najważniejsza. Bardziej istotny jest dobry hop-up i szczelność tłoka/cylindra. Z tego co wiem w spręzynach (długich np. TM) sprężyny nie są takie słabe, porównywalne z tymi co sa w AEG tyle, że tam masz inne bebechy... Quote Link to post Share on other sites
Maxenergizer Posted March 2, 2006 Report Share Posted March 2, 2006 Witam a macie pomysl co wymenic w Shotgun M47 A2 zeby osiągi zwiększyły sie o jakies 10m i czy wogule ten sprzet wytrzyma jakis tuning zakupilem go na taniemilitaria :D Z gory dzieks za odpowiedz :D Quote Link to post Share on other sites
gertan Posted March 2, 2006 Report Share Posted March 2, 2006 Skoro to "replika" z taniemilitaria.pl to lepiej pasowałaby w "tanich replikach sprężynowych", a tak poza tym to już o upgredowaniu tanich replik było bardzo dużo, więc szukaj.. :? Quote Link to post Share on other sites
mark Posted March 2, 2006 Report Share Posted March 2, 2006 Zmieniał ktoś sprężyne w G3A3 TM QuestionJak tak to na jaką Question chciałbym ponowić to pytanie, jaka sprężyna do G3A3 TM?? Quote Link to post Share on other sites
Niki Posted May 8, 2006 Report Share Posted May 8, 2006 Sprężyny w broni spręzynowej w stocku są dość mocne , więc nie myślcie , że jesli wsadzicie spręzyne od aega to bedzie postrach , bo nie są duzo mocniejsze. Słyszałem o wsadzaniu 150 CA do MP5 TM i nic strasznego - sprzyne naciągało się łatwo , żadnych widocznych uszczerbków na zdrowiu , a osiągi wzrosły. Czego chcieć więcej ? Pozdrawiam Niki Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted May 18, 2006 Report Share Posted May 18, 2006 Jak dla mnie to wymiana sprężyny to jest porażka w tym przypadku. Miałem podkładki w mojej sprężynie jakis czas temu (zanim kupiłem aega) i jedyne co z tego wyszło to kupno nowego tłoka. Quote Link to post Share on other sites
Gizbern Posted May 18, 2006 Report Share Posted May 18, 2006 Korzystając z tego, że pojawił się taki temat, chciałbym zadać pytanie:wymianiał ktoś sprężynę w Sig Sauerze 90 UHC na mocnejszą? Jeśli tak, to na jaką i czy gun dobrze to zniósł. Widziałem na machinegun sprężynę PDI SPR 150 za 69zł właśnie do snajperek i nie wiem czy będzie pasowała i czy nie rozwali guna. Porszę o pomoc Trochę już późno ale może się jeszcze przyda :) Gun z fabrycznymi wnętrznościami nie zniesie sprężyny mocniejszej niż ta co ma. Pierwsze co siada to prowadnica sprężyny ale to 5 minut roboty i dwa piwa dla tokarza :) Jak chcesz wsadzać bardzo mocną sprężynę to wypadałoby jeszcze tłok metalowy zrobić albo chociaż wzmocnienie na zaczep spustu bo na plastikowym tłoku nawet przy stockowej sprężynie się po jakimś czasie wyrabia. Na forum były tematy gdzie ludzie opisywali jak wyciągali z tej giwery ponad 500 fps. Ja póki co mam dołożone jakieś 5 cm mniej więcej takiej samej sprężyny z jakiegoś taniego shotguna ale tłok i prowadnice mam metalowe. Przymierzam do sprężyny 300% CA z asgshop.pl za 70 zł, chyba że znajdę coś tańszego... Quote Link to post Share on other sites
Side Posted May 21, 2006 Report Share Posted May 21, 2006 A zmieniał może ktoś z was sprężyne w M15A4 CA?? Jeśli tak to z jakim skutkiem :?: Ponawaim pytanie... I dodaje czy podkladki pod sprężyne starczą? Odpowiedz jesli nie tu to chętnie na PW uslysze - bylbym bardzo wdzieczny Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted May 21, 2006 Report Share Posted May 21, 2006 gizbern - daj ogłoszenie na komis. Pewnie ktos bedzie chcial sprzedac taką sprężyne Quote Link to post Share on other sites
happy666 Posted May 21, 2006 Report Share Posted May 21, 2006 wie ktoś może jaką sprężyne ma black eagle m6 w stocku? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts