Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

body ze sprzezyny?

Recommended Posts

mam takie pytanie: czy uwazacie za mozliwe wykorzystanie do konwersji aega body od sprezyny? gdyby pobawic sie nozykiem, klejem, poxylina i innymi niezbednymi narzedziami na przyklad wlozenie bebechow z m4 do body od sprezyny G36? (oczywiscie trzebaby przerabiac kazdy magazynek, tak, zeby wlozyc w magazynek od sprezyny magazynek od m4

Teoretycznie mozliwe jezeli masz wystarczająco miejsca zeby zamontowac tak gearbox zeby lufa wychodzila przez lufe. musisz potem tez jakos usztywnic gearbox ustawic prosto lufe itp itp. no i kwestia magazynkow - dorobisz właściwe wejscie to beda pasowac :)

Generalnie ma to szanse powodzenia ale jest to kupa roboty przez duże "K"

Może lepiej jakiegoś "gaziaka" wsadzić do tego body?

Np jakiegoś Desert Eagla ??

Odchodzi Ci kwestia przerabiania magów i cąłej reszty poprostu kwestia wsadzenia go w środek i ustawienia tak żeby zgrała się lufa, chwyt i to w zasadzie wszystko :) magazynek robi za atrapę a kulki ładujesz jak w gaziaku w chwyt.

Pozdrawiam

sorry za tyle tematow, chcialem je pokasowac, ale serwer juz byl tak zarobiony, ze nie dalem rady:/ (ehh ta moja niecierpliwosc)

z gaziakiem juz o tym myslalem, ale jednak co strzelanie seriami, to strzelanie seriami;p ...wlasnie wpadlem na pomysl przerobienia mp5 na psg1. wstawic dluga lufe precyzyjna i dorobic tylko kolbe i przod, bo korpus ma prawie identyczny (tylko magazynki w wypadku psg sa mega klopotliwe i nawet krotkie magi od mp5 sa zdecydowanie za dlugie;/)

z gaziakiem juz o tym myslalem, ale jednak co strzelanie seriami, to strzelanie seria

Jaki problem ?? Część gaziaków ma opcję "auto fire" A jak chcesz mieć "porządną" giwerę to kup DesertEagla na CO2 i masz porządnego kopa i pojedyńczy i ciągły ogień :)

Pozdrawiam

tak, ale po pierwsze mam 30 kulek max w magu (to akurat niewielki problem, tylko ze magazynki kosztuja), po drugie taki gun w polaczeniu z cena sprezyny na body daje koszt dobrego elektryka (no prawie), po trzecie koszt strzelania z gaziaka jest wyzszy, a ja bogactwem niestety nie grzesze, a po czwarte mam juz ta mp5 i nie bede kupowal nowego guna.

przyznaje ze masz racje we wszystim co mowisz, ale jak widzisz u mnie kiepsko z funduszami:/ (inna sprawa ze z gaziakow jest jeszcze ruger, ktory malo kosztuje i mocno strzela, tylko nie seriami)

To w końcu masz już sprężynę i chcesz ja przerobić czy dopiero kupujesz?

Jeśli to drugie to lepiej(i taniej) od razu kum mp5 np. well’a za cos koło 400 zł(są odpowiednie tematy o takich replikach)

Jak bardzo chcesz pomajstrować to kup DPMS Kity Kat CG. Ten model jest najbardziej kompatybilny z częściami od AEG’ów ale oczywiście bez kombinowania się nie obejdzie. Na starcie daje Ci to 339 zł + części z AEG = nie opłacalne.

Edit: thor_ szybszy:)

Pozdrawiam!

troche odwrociliscie kota ogonem;p mam wlasnie mp5 wella (elektryka) i chcialbym do niego dokupic sprezyne...

Stolar dzieki za rade, ale chcialbym uniknac wszelkich przerobek na amerykanska bron, bo po prostu mi sie nie podoba i juz wolalbym moja mp5:)