sniper1 Posted February 9, 2006 Report Share Posted February 9, 2006 Moje pytanie może wydawać się wam banalne i proste w wielu miejscach na forum możemy przeczytać że vsr-10 to świetna "replika" Tylko czego? Na początku podejrzewałem że to Remington M40, ale pokopałem w internecie i ze zdjęć które zdołałem znaleźć wynika że vsr różni się zakończeniem kolby. Można by było podejrzewać że to odmiana Remingtona 700, ale i to nie pasuje, ponieważ jest inny kształt lufy oraz komora nabojowa wykonana ze stali oksydowanej (M40 ma komorę wykonaną ze stali nierdzewnej). Może jestem w błędzie, ale uważam że to jest jakaś krzyżówka tych dwu modeli sławnych karabinów wyborowych. Jeśli ktoś wie co to za replika to proszę się wypowiedzieć. Będę wdzięczny za pozostawienie tego tematu Link to post Share on other sites
bastekkk Posted February 9, 2006 Report Share Posted February 9, 2006 to jest chyba m40 to że stopka inna to nie znaczy ze to nie jest replika a po zatym wersji m40 pewnie dużo było Link to post Share on other sites
sniper1 Posted February 9, 2006 Author Report Share Posted February 9, 2006 Mi też tak się wydaje tym bardziej, że że w wersji M40A1 kolba wykonana była z włukna szklanego ponieważ drewniana w klimacie jaki panuje w dżungli łapała wilgoć i się wykrzywiała. Zdjęć modelu M40A1 nie znalazłem. Tak charakterystyczną lufę (zwężaną ku wylocie) ma tylko M40 & M401A. Link to post Share on other sites
thor_ Posted February 9, 2006 Report Share Posted February 9, 2006 Najbliższymi VSR-ce są wg mnie: -Remington m 700 P -Savage 110 FP -Winchester m 70 Stealth II -FN Special Police Może każdego z nich jest w niej po trochu? :) Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted February 9, 2006 Report Share Posted February 9, 2006 To może być podobna sytuacja co z Betą Specnaz ;) Czy rozwinięcie VSR to nie było czasem Virtual Sniper Rifle? ;) Pozdrawiam Kret Link to post Share on other sites
TOLDI Posted March 15, 2006 Report Share Posted March 15, 2006 Hmm... kiepsko ,bardzo kiepsko!! :evil: Juz szykowalem sie do kupna tego guna!! A tu nagle ze to homoniewiadomo!! Przeciez jednym z urokow ASG jest to ze szczela Wiec sam nie wiem co wybrac, chyba szykuje sie do kupna SIG SAUER 90 !! :? Link to post Share on other sites
PAT_Jezior Posted March 15, 2006 Report Share Posted March 15, 2006 A powiedz mi czym jest replika wspomnianego przez Ciebie Sig Sauera 90 ? Link to post Share on other sites
TOLDI Posted March 15, 2006 Report Share Posted March 15, 2006 Wiem ze to jest pseudo snajpera ale ma przynajmniej jaki model nasladowac. Link to post Share on other sites
wally Posted March 15, 2006 Report Share Posted March 15, 2006 A nie jest to czasem replika SSG 69? Chodzi mi oczywiście o VSR-a. Link to post Share on other sites
sniper1 Posted March 15, 2006 Author Report Share Posted March 15, 2006 chyba szykuje sie do kupna SIG SAUER 90 Nie rób tego w żadnym wypadku. Ja swojego VSR-a upodabniam do Remingtona M401A (zostało mi tylko wykonania wcięcia na kolbie. Pomimo że to Virtual Sniper Rifle (homo niewiadomo) Ma wiele charakterystycznych wspólnych elementów z tą sławną snajperką (np Tom Berenger w Filmie SNIPER jej używał. W życiu nie kupuj S9 miałem ją przed VSR [ Dodano: Sro 15 Mar, 2006 ] Częśći współwyglądające z M401A: 1.Taki sam chwyt zamka 2.Taki sama końcówka zamka 3.Charakterystyczna zwężana lufa (chyma tylko Remington taką robił) 4.Zamek ze stali nierdzewnej [ Dodano: Sro 15 Mar, 2006 ] A powiedz mi czym jest replika S9 miała chyba być repliką tego http://www.sauer-waffen.de/index.php?id=91&lang=en Jest tam fajny filmik :wink: Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted March 15, 2006 Report Share Posted March 15, 2006 Charakterystyczna zwężana lufa zwężana lufa??albo się nie znam i to mocno, ale w moim g-specu lufa jest prościutka jak drut nigdzie się nie zwęża, albo źle sprecyzowałeś wypowiedź :ściana: Link to post Share on other sites
sniper1 Posted March 15, 2006 Author Report Share Posted March 15, 2006 zwężana lufa??albo się nie znam i to mocno, ale w moim g-specu lufa Przepraszam że wyraziłem się nie precyzyjnie Chodzi mi o model VSR-10 Real Shock faktycznie G-spec ma inną lufę (taką jak Remington M700) Pozdrawiam Link to post Share on other sites
TOLDI Posted March 15, 2006 Report Share Posted March 15, 2006 Sniper dzieki za przestroge!! A nie jest to czasem replika SSG 69? Chodzi mi oczywiście o VSR-a. No bardzo mozliwe na 1 rzut oka nie ma roznicy!! Sprobujcie powiedzec ktory jest ktory!! 1. 2. używaj polskich znakówGhost Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted March 15, 2006 Report Share Posted March 15, 2006 niech ktoś napisze do TM'a po japońsku i zapyta się na czym się wzorowali tworząć VSR, problem będzie z głowy, a z tego co wiem istnieją już 2 takie tematy na tym forum Link to post Share on other sites
sniper1 Posted March 15, 2006 Author Report Share Posted March 15, 2006 Wrzucę fotkę Remingtona M40A1 Link to post Share on other sites
Yelnet-Tazman Posted March 16, 2006 Report Share Posted March 16, 2006 Swojego czasu Flacha znalazł czego repliką jest VSR. poszukajcie lepiej ;) Link to post Share on other sites
sniper1 Posted March 16, 2006 Author Report Share Posted March 16, 2006 Flacha znalazł czego repliką jest VSR. poszukajcie Moim zdaniem nie ma co szukać bojowego otpowiednika VSR-10 ponieważ jest to: Czy rozwinięcie VSR to nie było czasem Virtual Sniper Rifle I ja osobiście się z tym zgadzam :idea: Virtual - czyt. wirtualny nie mający odpowiednika w świecie rzeczywistym On jest po prostu HOMONIEWIADOMO aczkolwiek do złudzenia podobny do snajperek Remingtona :idea: _____________________________ Moje osobiste zdanie :lol: Link to post Share on other sites
Tropiciel Posted April 7, 2006 Report Share Posted April 7, 2006 a super 9 jest repliką CZ'tki 452 z syntetyczną kolbą KOMANDOS 11 z 2000 roku Link to post Share on other sites
Recommended Posts