danielosw Posted February 15, 2006 Report Share Posted February 15, 2006 Witam wszystkich air soft maniaków... siedze tu juz od jakiegos czasu, lecz tylko czytam posty na forum więc pomyślałem sobie, iż czas coś wreszcie napisać :D Mianowicie opis 2 replik: shotgun p.788 (ten srebrny) oraz Beretta M92F STTi. Zacznę może od Beretty... 1.Wygląd Z zewnątrz ok. Wykonanie na prawde z ABS'u. Cięzki ok 600g. Ogulnie wizualnie spoko 8) 2.Osiągi Hmmm... osiągi średnie... z ok.15 m mozna trafic człowieka a kulka doleci max 25m. Nie byłem zadowolony... chciałem z tym coś zrobić... hmmm... lufa aluminiowa, dość precyzyjna (kulki by Lotos czy jakiś inny zabawkowy zacinają się w lufie :o ). Nie ma Hop Up'a lecz nie chce mi sie bawic z dorabianiem go. Zakupiłem Olej Silikonowy z CG. Spsikałem gdzie mogłem i.... osiągi się poprawiły :D :D :D Spokojnie moge przyznać że o jakies 5m. Z 20 m trafię w człowieczka a doleci kulka przy dobrych wiatrach nawet 30m... 3.,,Bebechy'' i wykonanie... Duży plus za częsci metalowe, których jest dużo :lol: Ogulnie repliczka 3ma sie kupy i wystrzyma na pewno dość długo... Mankament przez częsci metalowe w zimie...lubi sie zacinać i/lub zamek zostaje w tylnej pozycji nawet po zwolnieniu ,,wajchy''. Wiecie o którą chodzi :P Problem rozwiązuje Olej Silikonowy... nic mi sie juz nie ścina. Bardzo wieeeelki plus za łatwość rozebrania guna. Wciskamy blokadę spustu, i wyciągamy taki dzyndzelek (bardzo łatwo) i już możemy ściągnąć zamek... Ogulnie polecam guna, dobra jakość, świetne wykonanie, troche za średnie osiągi... ocena 4+ Następnie Shotgun p.788 1.Wygląd. Otwieram (rozszarpuję :twisted:) paczkę z airszitguns.pl a tu co? opakowanie jak w zabawkach z bazaru... folia + karton u góry. Nie za miłe wrażenie... 8O Eh... Bardzo PLASTIKOWY i hmmmm LEKKI JAK PIÓRKO... to co pisze na airso.... to ściema że waży 600g . Waga ok200g :P. Ogulnie nie fajnie z zewnątrz. No ale co chcieć za 30zł ?? Od razu myśl , ale kupe kupilem :P no ale nic trzeba go stestować... 2...i dla tego OSIĄGI. Wsypuje kulki (mag. wsypowy). Strasznie grzechoczą... Przeładowuje, celuje, strzelam...WOW 8O .... aż mnie zatkało... nie moge uwieżyć... prubuje jeszcze raz... WOW!!!!! 8O spokojnie ponad 30m jakies 25m leci prosto potem zaczyna skręcać... Musze przyznać jestem pod wrażeniem jego osiągów... WOW WOW WOW!! Moim zdaniem najlepsza tania replika... ...no ale ma swoje minusy... zaczyna sie rozlatywac z zewnątrz... lecz wystarczy pare opatentowanych pomysłów + Kropelka (ew.Super Glue) i jest ok :twisted: mam go już ok 3 miesiecy i jak na razie strzela... ostatnio posmarowalem go olejkiem slilikonowym i takze celność wzrosła... Najważniejszą rzeczą jest szybkoszczelność... WOW!!! 8O jak dojdziesz do wprawy to wymiatasz! Spokojnie można konkurować z AEGami... 8O a pozatym masz jakies 150 kulek w magu :P 8) tak więc jest czym wymiatać... Następna rzeczą która bardzo przypadła mi do gustu w tym shotgunie to wszystkożerność... Jest jak dzik... zeżre każda kulke :D :D hehehehe... i jeszcze nią strzeli... :D :wink: Ogulem ocena -4 ... Osiągi Supeeeer lecz jakość wykonania mizerna... sam tani plastik... jednak polecam na początek... koledzy z krótkimi gunami z Cyber guna , STTi itp przegrywają... choć maja celniejsze guny... ale dostaja ,,seryjką'' i maja dosyć :P ps. radze od razu ściągnąć BLOKADĘ SPUSTU... MASAKRA... może rozwalić tłok tak jak u mnie :P ale to dluga historia.... shotgun sklejony i dalej działa z taką samą skutecznością :D :D :D :twisted: Pozdrawiam wszystkich...mam nadzieje ze moj opis sie komuś na coś przyda :D Daniel (Black Shadow Team Oświęcim) [ Dodano: Środa 15 Luty 2006, 21:49.57 ] Aha jeszcze zapomniałem dodać ze w Bereccie szybko ściera się mechanizm od pozostawania zamka w tylnej pozycji... niby wajcha metalowa ale szyna z abs'u. miejsce gdzie wchodzi wajcha to poprostu wyciecie w szynie... 8O ale i tak do niczego mi to potrzebne bylo :P Pozdrawiam :D :F Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts