pawlaczyskis Posted February 16, 2006 Report Share Posted February 16, 2006 witajcie od niedawna posiadam w mojej kolekcji wymienionego w tyt. FAMASA. jak na DE dobrze wykonany (jak widać shit z allegro podnosi ostatnio poziom) ale nie o tym ten temat. chciałem się dowiedziec czy ktoś przerabiał to cudo!? wiem na 100% że 3ba uszczelnić połączenie HU z lufą ale czy na tym się kończy? co proponujecie? co sami zmajsterkowaliście? pozdrawiam i za wszystkie posty dziękuje z góry! Link to post Share on other sites
Juby Posted February 16, 2006 Report Share Posted February 16, 2006 Lufa podkładki pod tłok i sprezyne, ewentualnie zmiana sprezyny. Bebechy i tak nie wytrzymaja bo to wszystko plastik, nic nie rób wstaw lufe. i jedna podkładke nic więcej. Jezeli nie powieś na ściane Link to post Share on other sites
pawlaczyskis Posted February 16, 2006 Author Report Share Posted February 16, 2006 jakie bebebechy? 8O z tego co ja tu widze to bebechy są ograniczone do minimum! nie ma co popsuć! a co myślicie o alu tłoku i cylindrze? można by wsadzić dużo mocniejszą sprężynę! ktoś kombinował z dłuższą lufą? jeśli tak to jaka długość? Link to post Share on other sites
gertan Posted February 16, 2006 Report Share Posted February 16, 2006 No wiesz jak wsadzisz dużo mocniejszą sprężynę to obawiam się że plastikowy środek może tego nie przetrzymać... :wink: Link to post Share on other sites
corky Posted February 16, 2006 Report Share Posted February 16, 2006 wymien lufe na dluzsza i o mniejszej srednicy , podloz podkladki pod sprezyne , dorob hop siupa, czy zrob zeby dzialal :P tyle ci wystarczy 8) Link to post Share on other sites
PrzeZioM Posted February 17, 2006 Report Share Posted February 17, 2006 zrob tylko lufe jak nie potrafisz, i bedzie dobrze :) lufe delikatnie zpilowac pilniczkiem, i wyczyscic wsrodku jakas gaza (patyczki do uszu) zeby nie ostaly sie opilki Link to post Share on other sites
shirlack Posted February 17, 2006 Report Share Posted February 17, 2006 Hey. Jeśli już rozbebeszasz to cudo, mógłbyś zrobić kilka fotek jak to to wygląda w środku. Zastanawiam się czy będzie można przeszczepić bebechy jakiegoś AEG'a do tego Famas'a Link to post Share on other sites
Juby Posted February 17, 2006 Report Share Posted February 17, 2006 Hey.Jeśli już rozbebeszasz to cudo, mógłbyś zrobić kilka fotek jak to to wygląda w środku. Zastanawiam się czy będzie można przeszczepić bebechy jakiegoś AEG'a do tego Famas'a Tej wersji przekładania bym Ci nie radził robić. Wsadzisz metal gerbox muszisz przerobić lufe komorek hop up i tak nie wiadomo czy będzie pasować. Link to post Share on other sites
shirlack Posted February 17, 2006 Report Share Posted February 17, 2006 Ot takie moje akademickie rozważania :D Link to post Share on other sites
pawlaczyskis Posted February 19, 2006 Author Report Share Posted February 19, 2006 WITAM No i niestety Cie zmartwie! Nie da rady przełożyć :? Qmpel stawał na głowie i nie dało rady! Ale czy nadal Cię fotki interesują? Bo jeśli tak to zrobie! POZDRAWIAM Link to post Share on other sites
shirlack Posted February 20, 2006 Report Share Posted February 20, 2006 Jeśli to nie będzie problem to poproszę, może uda się coś spłodzić ciekawego z tej repliki :-) Link to post Share on other sites
bondziorno Posted March 16, 2006 Report Share Posted March 16, 2006 wiem na 100% że 3ba uszczelnić połączenie HU z lufą . Jak to zrobić??Ile mm ma mieć podkładka...jakiej długości lufę wsadzić?? Link to post Share on other sites
kulikson Posted March 27, 2006 Report Share Posted March 27, 2006 witajcie uszczelnić połączenie HU z lufą Co?Ten Famas ma HU z prawdziwego zdzarzenia czy uszczelke?Czy to ja coś źle zrozumiałem... A co do tematu i aluminiowych bebechów to uwierz mi to nie jest tak,że idziesz do sklepu i masz za grosze...Nie jest tak pięknie.Najpierw szukasz ślusarza,który by się tego podjął,a później możesz kombinować ze sprężynami,podkładkami itd.Zresztą z tego co wiedziałem to ten Famas ma całkiem wporzatku moc.Po co chcesz go tuningować?Ja bym zrobił tylko tuning wizualny-zmazanie made in china,duble eagle i inne wspaniałe tedemarki:),przyciemnić go i dociążyc.Nic poza tym... Pozdro Link to post Share on other sites
bondziorno Posted March 29, 2006 Report Share Posted March 29, 2006 Wsadziłem lufe metalową 50cm...obadamy... [ Dodano: 29 Mar 2006 09:31 ] Aha ten Famas ma BAXa...Ile mm ma mieć podkladka??Famas ma jakieś 0,7J i stosunkowo słabą celność-wymieniłem lufę na weższą (nie wiem czy to dobrze, ale jak się wsadzi kulkę to sama nie wyleci, trzeba lekko dmuchnąć, naoliwiłem ją i jest troszkę lepiej, ale kulka i tak się zatrzymuje, jednak gdy wszystko złożyłem nie ma problemu z zatykaniem się czy coś w tym rodzaju...poprostu jest chyba idealna, wystarczy lekko dmuchnąc i wylatuje) i dłuższą (50cm, jak już wcześniej pisałem)...teraz interesuje mnie zwiększenie prędkości początkowej... Link to post Share on other sites
jmsss Posted June 17, 2006 Report Share Posted June 17, 2006 Mam go i chciałbym go stiuningować , jak ktoś z was wie jak to bezpiecznie zrobić to proszę o instrukcje. :| Link to post Share on other sites
Darg Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 Czy gdzieś jest szczegółowy poradnik jak stuningować wyżej wymienionego Famasa? Bo na forum znalazłem tylko nieskładne opisy modyfikacji wykonanych przez innych użytkowników a nimi kierować się raczej nieda można tylko przeczytać jakie modyfikacje wykonano, ale jak dokładnie to nie wiadomo. Link to post Share on other sites
michalp Posted March 11, 2007 Report Share Posted March 11, 2007 Dołączam się do pytania założyciela tematu. Jaki tłok?Jaka sprężyna?jaka prowadnica?co dokupic/wywalic/uszczelic/wzmonic? Byłbym wdzięczny za linki do sklepów(a najlepiej wszystkie części w jednym sklepie) -bebechy- Link to post Share on other sites
michalp Posted March 12, 2007 Report Share Posted March 12, 2007 @up :nie znalazłem przycisku edycji, widocznie są jakieś ograniczenia czasowe Co sądzicie o zestawach do samodzielnego tuningu taki jak ten? Link to post Share on other sites
Kosmo Posted March 12, 2007 Report Share Posted March 12, 2007 to jest do AEGa... OMG Link to post Share on other sites
michalp Posted March 12, 2007 Report Share Posted March 12, 2007 Więc wytłumacz mi czym różni się cylinder AEGowy od springowego? Link to post Share on other sites
Recommended Posts