Boniek Posted March 3, 2006 Report Share Posted March 3, 2006 Witam. Był już temat dotyczący tego granatnika zamontowanego na m16 (wygląda to tak dla nieuświadomionych: Tu jest strona z której wziąłem zdjęcie i krótki opis Mounted M203 Sprawa wygląda w ten sposób że mam repliki m15a2 z Classic Army a znalazłem wtylko 2 tego typu granatniki z TM i SUN PROJECT, az tym ze z tego co wyczytałem ten TM jest spręzynowy(?!) a SP nie pasuje do modeli CA w czym tkwi problem. Jeżeli ktoś z was zna model granatnika (dokładnie takiego jak na zdjeciu wyżej) i wie ze bedzie pasował do mojej repliki to prosze o info, lub jeśli ktoś dokonywał przeróbek tak by wyżej wymieniony granatnik pasował to też mam prośbe by zamieścił informacje co robił zeby wszystko było cacy i wyglądało nieźle. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
polch Posted March 3, 2006 Report Share Posted March 3, 2006 Na moje oko to zwykła 203 montowana na risie, tylko ze specjalnym chwytem przednim. Na A2 pasuje wszystko tylko jak risowe montowanie wybierasz, to nie podejdzie montażowy pierścień przedni na lufę. Jęśli granatnik bez risa to demontujesz dolną część gripa, przód na w/w pierścieniu a tył w miejsce gripa przy pierscieniu. I przypakować można nieźle z 203 :lol: bo trochę sobie z gunem waży... Quote Link to post Share on other sites
Boniek Posted March 3, 2006 Author Report Share Posted March 3, 2006 Przyjrzyj sie dokładnie, osłona lufy jest inna, i granatnik produkowany przez te 2 firmy które wymieniłem ma właśnie taką osłone lufy.. (kanciastą z wlotami powietrza na całej powierzchni z celownikiem do granatnika jakby ktoś wciąż nie dostrzegał różnicy między zwykłą a tą przy tych granatnikach)....bo gdyby mi chodziło o zwykły m203 to nawet bym tematu tu nie robił bo po co, najważniejsze jest dla mnie to czy da sie przerobic m15 a2 (lub kupic gdzies pasujacy taki granatnik) tak żeby można było osiągnąć taki efekt końcowy jak na zdjęciu które dałem wcześniej.... Quote Link to post Share on other sites
polch Posted March 3, 2006 Report Share Posted March 3, 2006 Pytałeś o granatnik nie o osłonę lufy. Pod zdięciem jest opis elementów i z tego co łapię ten język to granatnik to standard tylko osłona lufy czy jak wolisz upper handguard jest inny. Co zresztą napisałem w pierwszym zdaniu. Dopuszczam oczywiście możliwość, że to co napisałem to gówno prawda... Dla nieuświadomionych: osobno kupujemy granatnik i osobno osłonę lufy taką fajną z dziórkami, a jak znam życie to osłona ta będzie pasować do granatnika np. sprężynowego nawet. Quote Link to post Share on other sites
Boniek Posted March 3, 2006 Author Report Share Posted March 3, 2006 Może troche niejasno to napisałem wcześniej, no ale chodzi o granatnik razem z osłoną lufy jako całość 8) Quote Link to post Share on other sites
sebas Posted March 3, 2006 Report Share Posted March 3, 2006 Nie o granatnik z oslona lufy tylko M203 z Dyszą . A takie cacko to u nas nie znajdziesz :wink: Quote Link to post Share on other sites
polch Posted March 3, 2006 Report Share Posted March 3, 2006 Więc problem gdzie dostać taką osłonę a nie granatnik... Nie wiem niestety, sam na taką zachorowałem :lol: [ Dodano: Pią 03 Mar, 2006 ] U nas na wsi sie osłona lufy mówi, ale jak dysza to sorki 8) Quote Link to post Share on other sites
Boniek Posted March 3, 2006 Author Report Share Posted March 3, 2006 Jeżeli chodzi Ci o kupno, to wiem ze nie ma w żadnym polskim sklepie tego :? wiec nawet nie moge isc i przymiarki zrobic, looknąć co by trzeba było pozmieniac itd. Quote Link to post Share on other sites
sebas Posted March 3, 2006 Report Share Posted March 3, 2006 A co ty chcesz zmieniac ?...to wchodzi tak samo jak okladziny te co masz w riflu. Quote Link to post Share on other sites
Boniek Posted March 3, 2006 Author Report Share Posted March 3, 2006 na wgc nie było żadnego opisu o tym czy pasuje do emki z CA, na redwolf znalazłem te same granatniki, ale w opisie było napisane ze nie pasuje do CA ?! Quote Link to post Share on other sites
polch Posted March 3, 2006 Report Share Posted March 3, 2006 A co ty chcesz zmieniac ?...to wchodzi tak samo jak okladziny te co masz w riflu. Znaczy się dysza :roll: Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted March 3, 2006 Report Share Posted March 3, 2006 Po pierwsze: Ten granatnik nie jest montowany na risie (w pierwszym otworze w osłonie od body widać charakterystyczny fragment obejmy która "wchodzi" na lufę) Po drugie: Zakładam z dużą dozą prawdopodobieństwa że M203 montowany w ten właśnie sposób powinien dać się zamontowac do każdej eMK-i. Jedyny problem to dopasowanie odpowiedniego uchwytu z przodu na lufe. Po trzecie: Kupując M203 w 90% kupuje się go razem z "osłoną/chłodnicą/gripem" który zakłada sie w miejsce "starej" osłony lufy (gdyby jednak nie to na WGC można za około 40-50 $ kupić samą osłonę) Co do pasowania do CA: Skoro CA robi repliki które są dość wiernymi replikami prawdziwych eMeK to jeżeli olejesz RiS i zdecydujesz się na "tradycyjny" montarz to na 100% wszystko będzie pasowało bez żadnego przerabiania. Jeżeli na "podcięciu" na które zakłada się na lufę z przodu uchwyt od M203 będzie rozbierzność w średnicy to tylko w tym miejscu bedzie potrzebna drobna "korekta". To tyle. Aha jak coś mogę zamienić osłone lufy m16A1 taką własnie przystosowaną do grantnika na zwykłą. Tyle że moja osłona nie jest metalowa tylko plasticzana. :D [ Dodano: Sob 04 Mar, 2006 ] Może troche niejasno to napisałem wcześniej, no ale chodzi o granatnik razem z osłoną lufy jako całość Osobno montujesz granatnik i dopiero na lufę z góry zakładasz osłonę. Swoją drogą nie rozumiem dlaczego ktoś ten specyficzny grip/osłonę nazywa dyszą ?? A tu założona osłona na lufę M16A1 Academy, gdyby M4 miało dłuższą lufę to i na niego dałoby ząłożyć tą osłonę Tu widać M16A1 ze zdjętą osłoną z lufy i osłonę To jest m203 z M16A1 Academy założony do M4 ICS'a A tak wyglądała wcześniej M16A1 z M203 Quote Link to post Share on other sites
bartez8 Posted March 4, 2006 Report Share Posted March 4, 2006 Witam! nie chce zakładać nowego wątku: Ma ktoś możliwość zrobienia zdięcia M4 SIR z M203 ?:) jak tak to zgory dzięki.. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Boniek Posted March 6, 2006 Author Report Share Posted March 6, 2006 Dla wszystkich zainteresowanych zmianą swojej emki na wersje z taką osłoną lufy i granatnikiem znalazłem takie coś, myśle ze jest uniwersalne (w opisie nic nei ma) i powinno pasowac zarówno do CA i Marui -----> http://www.airsoft-war4.com/w4_grenade_lau...her.php?b=G%26P jest to sama osłona lufy, wiec granatnik można dodać każdy inny pasujący, ja już sobie na to ostrze zęby :twisted: Quote Link to post Share on other sites
polch Posted March 6, 2006 Report Share Posted March 6, 2006 http://www.tokyo-model.com.hk/trade/productview/1599 http://www.tokyo-model.com.hk/trade/productview/1598 Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted March 6, 2006 Report Share Posted March 6, 2006 Na WGC tyż jest kilka modeli samych osłon do kupienia. Co do samego granatnika warto się zastanowić nad sensem kupienia takich jak te z linków które podał polch. Te są plastikowe i raczej nie będa się nadawały do strzelania granatmi gazowymi z kulkami. Wiem bo właśnie taki granatnik jak w pierwszym linku mam i w zasadzie robi tylko za opakowanie do baterii. Jeżeli granatnik ma wyglądac i tyle to ok ale jak ma działać to tylko metalowe. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
sergiej Posted April 7, 2006 Report Share Posted April 7, 2006 Witam Z tego co mi wiadomo taka "osłona lufy" nie pasuje do m15a2/a4carbine. Nie ma takich, są zbyt długie! Osłona taka pasuje do długich karabinów np: m15rifle, m16 itp. Boniek tylko pisze ze posiada m15a2??? jak masz carbine to nie znajdziesz takej osłony! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts