ZmieczA Posted April 7, 2023 Report Share Posted April 7, 2023 Witam. Jestem nowy w ASG i mam problem z moją nową repliką. Otóż gdy załaduje magazynek napełniony gazem i kulkami nie zaskakuje mi zrzut zamka i gdy przeładowuje to wypada mi kulka za każdym razem. Z góry dziękuję :) Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted April 8, 2023 Report Share Posted April 8, 2023 Replika wychodzi z wyzerowanym hopkiem, więc kulki się przetaczają przez lufę. Podkręć choć trochę hopka. Quote Link to post Share on other sites
ZmieczA Posted April 9, 2023 Author Report Share Posted April 9, 2023 18 godzin temu, Huba_lbn napisał: Replika wychodzi z wyzerowanym hopkiem, więc kulki się przetaczają przez lufę. Podkręć choć trochę hopka. Podkręcałem w górę i w dół i dalej nic. Możliwe, że z kulkami jest coś nie tak, ale daje takie jakie trzeba, czyli 6mm. Poza tym jak ładuję kulki szybkoładowarką, to zostają przerwy między kulkami, ale i tak sam poprawiam, żeby były 23 kulki. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted April 11, 2023 Report Share Posted April 11, 2023 W dniu 9.04.2023 o 06:06, ZmieczA napisał: Podkręcałem w górę i w dół i dalej nic Zajrzyj do lufy i zobacz czy faktycznie gumka się wysuwa. W dniu 9.04.2023 o 06:06, ZmieczA napisał: Możliwe, że z kulkami jest coś nie tak Jakich dokładnie używasz kulek? W dniu 9.04.2023 o 06:06, ZmieczA napisał: Poza tym jak ładuję kulki szybkoładowarką, to zostają przerwy między kulkami To akurat standard nie wpływa to na podawanie kulek, można sobie to poprawiać jak komuś się chce mieć te 2-3 kulki więcej w magazynku. Quote Link to post Share on other sites
ZmieczA Posted April 13, 2023 Author Report Share Posted April 13, 2023 W dniu 11.04.2023 o 10:15, Huba_lbn napisał: Zajrzyj do lufy i zobacz czy faktycznie gumka się wysuwa. Jakich dokładnie używasz kulek? To akurat standard nie wpływa to na podawanie kulek, można sobie to poprawiać jak komuś się chce mieć te 2-3 kulki więcej w magazynku. 1. Nie wiem o jaką gumkę chodzi. 2. Używam na przemian: Specjalnie Arms Core 0.30g 6mm / Blaster Devil 0.20g 6mm. 3. Ok, bo myślałem, że coś z magazynkiem. Załączam jeszcze zdjęcia kulek: Quote Link to post Share on other sites
krobug Posted April 13, 2023 Report Share Posted April 13, 2023 Nie wiem jak kulki od asg, ale te od specny to jedne z najgorszych dostępnych na rynku. Jeśli chcesz koniecznie kupować kulki specny to tylko te z serii edge. Optymalnie gg, bls, guarder, rockets platinum. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts