Arturasg Posted April 27, 2023 Report Share Posted April 27, 2023 Witam czy mogę podłączyć baterie 14.8 na repliki ASG? Jakie wady a jakie zalety. Proszę bez hejtu Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted April 27, 2023 Report Share Posted April 27, 2023 Można. Analogicznie do tego jak się używa 7,4 i pyta się o zmianę na 11,1, choć 14,8 nie jest za bardzo popularne. Bo zazwyczaj nie jest potrzebne. Trzeba mieć mosfet, bo zwykłe styki szybko się spalą. Trzeba sprawdzić jakie V i A wytrzymuje mosfet żeby go też nie spalić. A nawet na bateriach 11,1 można przekroczyć maksymalne A. Trzeba sprawdzić czy silnik będzie współpracował, ale raczej tak po prostu będzie się szybciej kręcił, szczotki będą się szybciej zużywać i będzie wiesza szansa na spalenie silnika. Zaleta: Wszystko dzieje się szybciej w replice. Zwieszony ROF i Reakcja na spust, możliwość naciągnięcia mocniejszej sprężyny, ale i lipo 11,1 uciągnie raczej wszystkie. Wada: Wszystko dzieje się szybciej w replice. Większe zużycie części, większa szansa na awarię. Quote Link to post Share on other sites
Arturasg Posted April 27, 2023 Author Report Share Posted April 27, 2023 Czyli jeżeli chciałbym zwiększyć rof to zamiast większej baterii to założyć mosfet i wtedy na spokojnie 11,1 baterie Quote Link to post Share on other sites
krobug Posted April 27, 2023 Report Share Posted April 27, 2023 (edited) Jak chcesz zwiększyć rofa to batka 11 i silnik typu high speed, a mosfet niezależnie od tego co chce się osiągnąć Edited April 27, 2023 by krobug Quote Link to post Share on other sites
Arturasg Posted April 27, 2023 Author Report Share Posted April 27, 2023 Kurde nie wiem jaki mam silnik, ale cały czas jadę na batce 11 Quote Link to post Share on other sites
krobug Posted April 29, 2023 Report Share Posted April 29, 2023 Silnik i batka to podstawa dobrego rofa. Kompletnie nie znam się na tuningowaniu, ale wydaje mi się, że można coś jeszcze ugrać typem zębatek w gearboxie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts