Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Minie niedługo 100 dni, jak poszedłes szukac aparatu, RoNiN ... :?

[Edit 03.10.2006]

Sam jakiś miesiąc temu nabyłem drogą kupna takową "replikę" od niejakiego Tafiego (pozdrawiam).

Kolega Tafi trochę w nim namieszał, tak, że strzela w zadziwiający sposób, ba zaskakujący nawet (jednym słowem - ma pierdolnięcie 8O )

Idąc za radą poprzedniego właściciela, w środku nie grzebałem (jeszcze - albowiem nadal trwają prace nad napędem gazowym, chwilowo zawieszone z przyczyn rodzinnych); zewnętrznie wygląda następująco:

g36fc1.th.jpg

(dołożona lufa z XM 177).

Wali na jakieś 50 m, klimatycznie wygląda :F jest troszkę już dociążony.... wstawię gaz to się pochwalę :wink:

Pozdrawiam

• 1 month later...
  • 1 month later...

No ja już zamówiłem i czekam aż przyjdzie

Ciekaw jestem generalnie jaki jakościowo będzie mój egzemplarz..

Hej

Doszedł dzisiaj mój G36 (m49) DE - wersja długa z dwójnogiem

Jest to mój pierwszy karabinek i powiem wam że wygląda nie najgorzej. Nie jest to jakiś bardzo słaby plastik (przypadkiem przy...łożyłem nim we framugę drzwi jak domofon zadzwonił i bałem się spojrzeć bo byłem przekonany że rozleciał się na drobne - ale nie - ledwo ryska powstał

Zauwazone wady - nie wystrzeliwuje 3 ostatnich kulek ?(zostają pomiędzy magazynkiem a gunem)

Głośny przy strzale

Można zapomnieć o szybkim przeładowywaniu

mocowanie paska w miejscu uniemożliwiającym przeładowanie lewą ręką przy założonym pasku (przeniosłem na drugą stronę)

Jakość osprzętu UFFFFFFFFFFFFF kolimator - ładnie wygląda z zewnątrz i tyle

Laserek - o dziwo całkiem solidny i mocny - tylko mocowanie z boku jakoś mi nie pasi i muszę coś pokombinować z regulacją (ma regulację i nawet działa!!!)

Latarka taktyczna - wszyscy na nie psioczą ale jak dla mnie - może się przydać (choćby do naładowania magazynka po ciemku) a i wygląda na karabinku całkiem nieźle (pewnie zmienię zadnie jak zobaczę prawdziwą latarkę taktyczną :-P ZMIENIŁEM - rozleciała się...)

Generalnie jestem na razie zadowolony i mam nadzieję w sobotę na chrzest bojowy....

No i był chrzest bojowy

Generalnie

Muszę znaleźć sposób na wyciszenie sprężyny...powrotnej mechanizmu naciągania....

TO OKRUTNE BRZDĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘK

Kolimator na który tak narzekałem nawet działa - trzeba się do niego troszkę przyzwyczaić

Magazynek - porażka - nie ładujcie więcej niż 30 kulek bo się będzie zacinał

a zapasowych NIE ma gdzie kupić (jak ktoś chce sprzedać dawajcie znać na priv - chętnie kupię....) te od M41 nie pasują...

Chyba ze ktoś ma drugą broń do walki po opróżnieniu maga...

Co do celności - trudno stwierdzić - ciężko powalczyć z upgreadowanymi AEGami - po strzelaniu popołudniowym zadowolony jestem (strzelanie na działce poza akcją)

W planach szybka zmiana lufy na dłuższą (obirurka) i może lekkie zwiększenie siły sprężyny...- żeby móc powalczyć z aegami na granicy ich zasięgu... - co mi sie uda zrobić zobaczymy.....

Zmierzone FPS - o ile pamiętam 266 na kulkach 0,2

Generalna ocena po pierwszej walce - JESTEM ZADOWOLONY

Edit 14.12.2006

No i druga strzelanka już za moim karabinkiem

Generalnie - w towarzystwie replik do max 350 fps da się już powalczyć byle z głową... Dodałem mu jedną podkładkę (uszczelka gumowa) pod sprężynę i widać wyraźną poprawę wywaliłem szajskolimator bo tylko jak się okazało przeszkadzał i korzystałem tylko ze standardowych przyrządów celowniczych.. Miodzio Jak się już człowiek wstrzela np w jakieś okienko to przeciwnik ma niewielkie szanse na celną serię bo zaraz kuleczka do niego leci - a i szybkość przeładowania bardzo wysoka

Ocena po 2 walce - bardzo zadowolony

Edited by ratman1809
  • 2 months later...

no to ja już nie wiem czy brać famasa z cg , mp001 i teraz mi namąciło się w głowie zupełnie. może mnie ktoś uświadomić który z tych trzech najlepszy? wiem że cenowo to poziom od 100 do 250 ale tak kontrolnie... bo to w końcu mój pierwszy raz.... w asg oczewiście :D

Madjong

Żeby z tego G36 zrobić snajpę to trzeba sporo się nawojować - u mnie w planach jest cały metalowy bebech - ale to później (jak dostęp doobrabiarek dorwę)

MP001 ma dużo lepszą opinię chociażby z tego powodu że jest w stocku duużo mocniejsza

Gdybym nie miał tego G36 i nie odkładał na porządnego elektryka to MP001 znalazł by się w moim arsenale

• 2 months later...

Pierwsze nie będzie pasować a drugie przeczytaj co tam pisze :/ :"Powyższe zdjęcie przentuje możliwe zastosowanie rączki R.I.S. w modelu M49P firmy "Double Eagle"." będzie pasować ale w wersji k1 lub p. W k2 musiałbyś dorobić szyne ris a to sie nieopłaca , a pozatym używaj mózgu.

• 2 weeks later...