Konor Posted October 12, 2006 Report Share Posted October 12, 2006 Chwalicie WGC i chwalicie na zmiane, ale czy to prawda, że prześlą mi to M14 G&G z hong Kongu za darmochę??? To jest kawałek drogi i coś kiepsko by na tym wyszli... I ktoś tu napisał, że do G&G dają od razu preclufke ... i kolimator...??? Chyba zmęczony jestem i nie zrozumiałem, bo na stronie WGC nic o preclufce i kolimatorze nie piszą... Quote Link to post Share on other sites
dawid07 Posted October 13, 2006 Author Report Share Posted October 13, 2006 Do M14 G&G dodają preclufe, do SOC'a 16 dostajesz jeszcze kolimator w cenie Quote Link to post Share on other sites
MaxEraser Posted October 13, 2006 Report Share Posted October 13, 2006 Ja mam zamiar zrobic ze swojej M14 cos ala M21, dlatego potrzebuje drewnianego łoża. - ale czy drewno od g&g bedzie pasowac do TM? (jest prawie 2 razy tansze) Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted October 14, 2006 Report Share Posted October 14, 2006 Co do przerabiania na M21... czy ktoś wie, ile fps daje FTK Guardera? Bo w przyszłości jestem zainteresowany używaniem właśnie M14 w roli M21. Quote Link to post Share on other sites
Trael Posted October 14, 2006 Report Share Posted October 14, 2006 Ja w mojej M14 mam 420 FPS. Oprócz FTK mam jeszcze prec lufę 6.03. Powiedział bym, że wynik średni. Strzela ładnie i daleko, ale karabinem snajperskim bym tego nie nazwał. Jeśli ktoś chce z tego zrobić M21 to raczej próbował bym wycisnąć coś w okolicach 500FPS. Z tym, że może być mały problem bo nie wiadomo czy GB wytrzyma. Na WGC co prawda mieli ofertę upgrade do 450fps. Różnca polegała tylko na wstawieniu mocniejszego springa niż w jest w zestawie Guardera. Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 Nie no w capri kolo mówił, że jak wyjdą zębacisza Torque Up to będą z niego wyciskać ponad 450fps. A jak myślicie - czy po wsadzeniu bateryji 10.8V nawet taki wzmocniony M14 zachowa szybkostrzelność sięgającą 12 strz./s? Aha, i jeszcze jedno... jaka jest odległość od końca lufy wewn. do końca tłumika ognia? Bo może preclufę można wstawić troszkę dłuższą... [ Dodano: Sun 15 Oct, 2006 ] Strzela ładnie i daleko, ale karabinem snajperskim bym tego nie nazwał. Jeśli ktoś chce z tego zrobić M21 to raczej próbował bym wycisnąć coś w okolicach 500FPS. Powiem, że moje M6 przy mocy ok. 400fps znakomicie sprawdzało się jako snajperka. No to 450, i jeszcze AEG... styknęłoby :wink: Quote Link to post Share on other sites
Kakaroth Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 bonesapper: Jeśli będziesz chciał strzelać seriami z guna kręconego do 450fps to długo Ci nie pociągnie! GB pęknie jak by był z porcelany! W żadnym gunie kręconym do 450 i więcej fps nie jest zalecane strzelanie serią. Żyłuje to GB w makabrycznym stopniu, a jeśli chcesz mieć jeszcze taką szybkostrzelność to powodzenia życzę... Poza tym jak ma się szybkostrzelność do snajpienia? Przecież w tym fachu 1 celna kulka ma większe znaczenie niż całą chmurka. To jest właśnie urok tego fachu. co do preclufy: pasują 509mm od M16/AUG, całość mieści się w tłumiku płomienia i jeszcze troszkę miejsca zostaje. pisałem o tym już wcześniej. Pozdrawiam Kakaroth Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 Jeśli będziesz chciał strzelać seriami z guna kręconego do 450fps to długo Ci nie pociągnie! Mistrzu! Na wlasnym podwórku masz takiego SLr-a i RPK które strzelają wyłącznie seriami. Juz ponad pół roku i nic. A kulki idą tysiącami. GB są standardowe. Quote Link to post Share on other sites
Kakaroth Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 SLR właśnie się zaczyna sypać :P i ma "tylko" 420 fps... Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 Okej, dzięki wielkie... słyszałem gdzieś, że można dostać montaż King Arms. Ale jakoś nigdzie go nie znalazłem. Macie jakieś pewne źródło? Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 R właśnie się zaczyna sypać i ma "tylko" 420 fps... Moj ma 450 i w GB nic się nie dzieje. :) Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 A walisz z niego długimi seriami? Bo jeśli chodzi o M14 w roli kar. wyborowego, to serie po 3-4 pociski co najwyżej... i to w bardzo szczególnych sytuacjach. Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 Wyłącznie dlugimi. Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted October 19, 2006 Report Share Posted October 19, 2006 Panowie... czy ktoś widział montaż do M14 w rozsądnej cenie (poniżej 200zł)? Bo na asgshop.pl zestaw RIS kosztuje 450. Bez żartów. Quote Link to post Share on other sites
Świr Posted October 19, 2006 Report Share Posted October 19, 2006 chcesz montować lunete na risie? pozatym nie wiem czy gdziekolwiek znajdziesz risa do m14 za mniej niż 200zł ;) lepiej kup montaż pod lunete za 120-130zł ... jest tego trochę w sklepach :P Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted October 19, 2006 Report Share Posted October 19, 2006 Może wyjdę na perfidnego patentowanego lenia, ale... mógłbyś mi podesłać jakiś link :D? Ooo... mam... http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1184 I cena nawet przyzwoita :) Quote Link to post Share on other sites
Frugo Posted October 19, 2006 Report Share Posted October 19, 2006 mam ten sam montaz w G&G, nie bedzie ci tak od razu pasowac :-) trzeba bedzie wywiercic otwor na srube troche powyzej i sfrezowac od wewnatrz cala wypustke. Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted October 19, 2006 Report Share Posted October 19, 2006 A może do marui pasuje od razu? Czy ktoś z TM to zakładał? Quote Link to post Share on other sites
MaxEraser Posted October 19, 2006 Report Share Posted October 19, 2006 Do Marui odrazu pasuje ten montaż. A i dowiedzialem sie ostatnio ze to niczego replika :P jakos kolo 200zl jest montaż jak do prawdziwka, charakterystyczne duze sruby z boku. Ja sam mam ten tanszy i jest spoko, zreszta mało kto zwraca uwage na takie szczegóły. - Przy okazji ponawiam pytanie- czy drewno firmowe od G&G bedzie pasowac do Marui? (moze ktos wie?) Quote Link to post Share on other sites
Creeper Posted October 29, 2006 Report Share Posted October 29, 2006 Frugo czy u Ciebie tez zacina sie magazynek od SOC16 z G&G, jaka masz lufe? przycinaja mi sie czesto kulki 0,28 z TM. Moze jakas wadliwa seria?? Kupilem w CAMO, moze ktos jeszcze w CAMO kupowal soca, niech sie zglosi na prv. Quote Link to post Share on other sites
Frugo Posted October 29, 2006 Report Share Posted October 29, 2006 U mnie sie mid przycina, ale z tego co wiem to w pierwszych seriach i wiekszosci tak jest. Co do lufy u mnie jest wszystko ok, nawet na excelach. Spytaj kogos kto moze jeszcze kupil w camo, moze macie walnieta partie. ale bedziecie miec niezly problem z gwarancja bo CAMO Doesn't exist anymore. Moze najpierw to ty przeczysc lufe, zapaćkałeś to i sie ci tna kulki. Quote Link to post Share on other sites
kernest Posted October 31, 2006 Report Share Posted October 31, 2006 Jeśli chodzi o drewno do M14, to chińczyki zajebiście tanie teraz zrobili do wersji TM http://www.gunnerairsoft.com/accessories/c...m14stock-01.jpg 130$ na Gunner Airsofcie, pasuje do TMki, jednoczęściowe I od razu pytanie - zmienialiście już gumkę HU w stockowym M14 TM? Bo mi coś hop up fiksuje, kulek nie chce podkręcać, i zastanawiam się na jaką zmienić pzdr, Kernest Quote Link to post Share on other sites
Trael Posted November 1, 2006 Report Share Posted November 1, 2006 Znajdź mi jescze kopię łoża McMillan Tactical M2A a masz u mnie browar :) Quote Link to post Share on other sites
kernest Posted November 1, 2006 Report Share Posted November 1, 2006 Jak znajdę to sam sobie browca postawię ;) Btw, Trael, jak Ci się tam FTK sprawuje? bo ja wciąż się nie dorobiłem, a innych opcji upg nie widzę, więc chyba trzeba będzie ciułać ... Quote Link to post Share on other sites
Trael Posted November 1, 2006 Report Share Posted November 1, 2006 No nie narzekam. Jak na razie śmiga a i zasięg jest przyzwoity. Niestety ostatnio coś mi się M14 popsuło i mam cały czas auto. Nie wiem czy to selektor, styki czy może coś jeszcze innego. Trzeba będzie zainwestować i wymienić wszystkie części produkcji TM na jakąś inną firmę :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts