Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

mam pytanie do lepiej zorientowanych, komandos na pierwszym planie:

http://www.grom.mil.pl/galeria_pliki/Irak_pliki/12.htm

na razie rozpoznaje tylko jungle po podeszwie, grom ich używał w iraku, ale dalej mam wątpliwości:

kask pro-tec czy może hełm LTCPH

http://www.rangershop.pl/ar-6231-6_101.html

a może jeszcze coś innego...

co do kombinezonu to grom ponoć używa lotniczych ale ten ma bardziej zielony kolor i wygląda jak wojsk pancernych

prosze o odpowiedź, chce złożyć mundr gromowca na bazie kombinezonu.

pozdrawiam

Grom to Grom, nie ma czegoś takiego że każdy ma ten sam sprzęt, że wszyscy biegają identycznie ubrani, wyposażeni itd., każdy dostosowuje sprzęt do własnych potrzeb, upodobań, wygody i potrzeb misji (ale bez przesady;)

Na zdjęciu, które zapodałeś...Gromowcy to Ci zamaskowani kolesie, w kominiarkach (+R.Polko).Widzisz tam, żeby mieli identyczne cechy wyposażenia? Przyjżyj się.

Zmierzam do tego, że ciężko i bez sensu jest skompletować ubiór Gromowca. Dopasuj pod swoje potrzeby i tyle, Oni używają, właściwie tego co każda inna tego typu jedostka na świecie.

Pozdro.

zdaje sobie sprawe że gromowcy nie mają jednolitego umundurowania i wyposarzenia ale też nie używają np. patterna. chodzi mi właśnie o to żeby nie namieszać za bardzo w tym swobodnym dobiorze ekwipunku.

kombinezon z zasady powinien być lotniczy bo takie ponoć mają na składzie ale są one przecież bardziej szare niż oliwkowe a ten na zdjęciu bliższy jest kolorem do reszty zielonego wyposarzenia na planie, nie wiem może to takie światło pada

przyznam się że zielony wojsk pancernych podoba mi się bardziej ale nie chce walnąć gafy chociaż z obiegowych opini wynika że jaklby gromowiec chciał mieć kombinezon wojsk pancernych toby taki założył??

kombinezon z zasady powinien być lotniczy bo takie ponoć mają na składzie ale są one przecież bardziej szare niż oliwkowe a ten na zdjęciu bliższy jest kolorem do reszty zielonego wyposarzenia na planie

Kombinezon CWU-27/P może być w różnych kolorach (pomarańczowy, niebieski, "zielony", czarny...kolory). Ten "zielony" może wydawać się szary/szarozielony.

:arrow: TU-szary czy zielony :?:

:arrow: Google.pl CWU-27/P

Polski kombinezon (dla pilotów śmigłowców i samolotów śmigłowych) też jest zielony.

:arrow: Zdjęcie

Szare to chyba tylko "odkurzacze" noszą :arrow: ci szybsi :twisted: