Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Sprawa dotyczy magazynka do Rugera. Wsjo było oko i nagle po naładowaniu gazem, z pistoletu można oddać max 6 strzałów 8O Wygląda jakby nagle niepojętym sposobem zmniejszyła się jego objętość :?: . Dla ułatwienia podam że nabijam tak samo jak do tej pory, syfonów nie stwierdzono, na w/w zjawisko temp. otoczenia nie ma wpływu, magazynek jest szczelny, dzieje się tak na eksploatowanej butli jak i na zupełnie świeżej. Ma ktoś jakiegoś pomysła?

Co do pierwszego to nie ma takiej możliwości. A dwa: znacznie spadły jakieś 50% tak na oko. Sprawdze zawór może to to faktycznie.

po wykręceniu zaworka i sprawdzeniu na butli z gazem nie wydaje sie żeby był zatkany :?

• 2 weeks later...

Miałem ten sam problem.

Pomaga:

*Długie nabijanie ok.15-20 sek z przerwami.... i.....

*Kupno nowego gazu

Czemu gazu? Ja dostałem z gunem nową butlę w promocji MK1 Carabine +luneta+gaz na snajperasg.pl

Problemów było kilka:

*spaprana uszczelka w magu(górna)(nie wiem jak było możliwe założyc ją w taki sposób, w jakim ja dostałem)

*butla z gazem rozpieczętowana

Wina tkwiła po części w magu i gazie. Rozbierz maga UWAGA!!!! Aby złoży go z powrotem potrzeba imadła.i kup nowy gaz. U mnie pomogło.

Witam co do złożenia maga nie potrzeba wcale imadła. W przypadku jego braku można zastosować dociskanie stopki maga (przez magazynek) do jakiegoś stabilnego podłoża i z czuciem wciskać piny kombinerkami ;). Polecam tez przy składaniu maga uważać na górny zawór (jak sie bedzie go rozkładać) bo ta spreżynka pod grzybkiem lubi sie przy wkładaniu podwinąć lub nietrafić w miejsce dla niej przeznaczone i będzie mniejszą dawkę gazu porcjować podczas strzału.

Pozdrawiam

Powiem tak.... zerknij w instrukcji jak powinna by a potem w magu jak jest. U mnie była w ogóle "kosmicznie" położona. Po jej zdjęciu nie mogłem jej w takim położeniu założyć. Była przesunięta (nie pamiętam już w którą stronę i dziwnie poskręcana.

Edit: Poskręcana w sensie że nie była w całości na jednej części (przód tu tył tam)