dardar Posted May 21, 2023 Report Share Posted May 21, 2023 Witam. Pomóżcie proszę, złożyć do kupy cezetkę. Mam pistolet ASG CO2 CZ 75 P-07 Duty, który był na gwarancyjnej naprawie mechanizmu spustowego w militaria.pl. Po kilku strzelaniach i 2 latach pojawił się problem z uciekającym gazem, więc zakupiłem zestaw zestaw części serwisowych do pistoletów CZ i STI Duty od ASG https://militaria.pl/p/zestaw-czesci-serwisowych-do-pistoletow-cz-i-sti-duty-16473 Po rozłożeniu pukawki i wymianie uszczelek pojawił się problem ze złożeniem. Chodzi o sprężynę spustu. Co innego było zamontowane przez serwis, co innego dostałem w zestawie naprawczym. Na dodatek przy rozbiórce wypadło jeszcze coś. Zerknijcie na fotkę i doradźcie co zrobić. Quote Link to post Share on other sites
KAMA3 Posted May 21, 2023 Report Share Posted May 21, 2023 Poszukaj na YT filmików o rozbiórce tego pistola, ja na szybko znalazłem dwa. Pewnie jest filmików więcej, to dosyć stara konstrukcja. ja niestety nigdy w nich nie grzebałem. Quote Link to post Share on other sites
dardar Posted May 22, 2023 Author Report Share Posted May 22, 2023 (edited) Dziękuję KAMA, znam te filmy i dodał bym jeszcze jeden od konersky: Pokazana w tych filmach sprężynka spustu to prawdopodobnie ta po prawej z mojego zdjęcia na górze i taką dostałem w zestawie naprawczym. Zastanawia mnie jednak skąd w mojej pukawce inny zestaw (?). Może cos się złamało? Ktoś z Was widział coś takiego? Edited May 22, 2023 by dardar Quote Link to post Share on other sites
dardar Posted June 8, 2023 Author Report Share Posted June 8, 2023 Niestety sprężynka z zestawu naprawczego pogięła się po kilku przeładowaniach. Quote Link to post Share on other sites
Dimas Posted November 12, 2023 Report Share Posted November 12, 2023 Czy udało się zamontować tą małą sprężynkę? Mam ten sam problem, w zestawie jest ta duża do wersji z blow back a tą oryginalną już drugi dzień szukam gdzie ma ona siedzieć i nic. Quote Link to post Share on other sites
Bartax Posted February 25 Report Share Posted February 25 Witam czy udało się złożyć sprężynę/drucik. Mam ten sam problem i niesty nie mam pojęcia gdzie powinien się znajdować Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts