Wombat Posted April 3, 2006 Report Share Posted April 3, 2006 Witam Asgshop oferuje usługę tunningu 370-380fps, w której skład wchodzą: - Łożyskowana prowadnica sprężyny (HurricanE) - Zainstalowanie sprężyny M100 o niejednakowym skoku (HurricanE) - Wzmocniony cylinder (HurricanE) - Wzmocniona, mosiężna głowica cylindra (HurricanE) - Wzmocniona, łożyskowana głowica tłoka (HurricanE) - Wzmocniona, uszczelniona dysza (HurricanE) - Skorygowanie podkładek pod zębatkami. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia ze stunningowanymi w ten sposób replikami? Czy rzeczywiście ma minimalny wpływ na żywotność? Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Michoxx Posted April 4, 2006 Report Share Posted April 4, 2006 taki upgrad ma mały wpływ na żywotność bo sprężyna M100 nie jest na tyle mocna żeby coś popsuć a po drugie dają ci dużo rzeczy wzmocnionych więc raczej będzie chodziło długo ;). Quote Link to post Share on other sites
Wombat Posted April 4, 2006 Author Report Share Posted April 4, 2006 Ok, fajnie, a czy jest sens dodawać do tego wzmocnione zębatki i batkę 9.6V? Chodzi mi o to, czy bateria stockowa poradzi sobie z tymi wzmocnieniami? Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted April 4, 2006 Report Share Posted April 4, 2006 9.6 wg mnie to minimum... Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted April 4, 2006 Report Share Posted April 4, 2006 9,6 ?? po co ?? 8.4 pociagnie bez problemu sprezyne 130 pdi, a z tego co wiem to m100 to odpowiednik 120 czy 130 dpi, wiec batka 8,4 wystarczy. Z tego co widze to tuning opiera sie glownie na poprawieniu zywotnosci i uszczelnieniu repliki. Mysle, ze do tekiego zestawu moznaby pomyslec o sprezynce 170 pdi i wtedy wymianie batki :) Quote Link to post Share on other sites
val Posted April 6, 2006 Report Share Posted April 6, 2006 8.4 moze i spokojnie wystarczy, ale aeg strzela o okolo 40% wolniej, bateria szybciej pada, co od razu widac, slychac i czuc... tak pokazuje moje doswiadczenie... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts