Woolfman9783 Posted July 3, 2023 Report Share Posted July 3, 2023 (edited) Witam wymieniłem sprężyne w karabinie g36 , replika była przerabiana między innymi też dawno temu był wsadzony silnik tornado F2 high speed , niskooporowe kable z wtyczką t-conn i mosfet , teraz po wymianie sprężyny na mocniejszą po złożeniu w całość replika nie jest w stanie strzelać ogniem pojedynczym a po strzelaniu ogniem ciągłym silnik wydaje dziwny dzwięk . Załączam filmik poniżej : https://youtube.com/shorts/QxV8dXRUDnU?feature=share4 Czy ktoś może mi powiedzieć czy to jest kwestia może zbyt słabego silnika do zbyt mocnej spreżyny czy może źle coś zrobiłem przy składaniu gearboxa albo może to kwestia za słabej baterii bo korzystam z 7.4 V lipo Dodam jeszcze że na auto strzela kulami normalnie (na singlu jak naciągnie raz na 5 też strzela) Edited July 3, 2023 by Woolfman9783 Quote Link to post Share on other sites
Elco Posted July 4, 2023 Report Share Posted July 4, 2023 Brzmi jak źle założony anti-reversal. Na singlu gdy nie wykonasz pełnego cyklu strzału, zębatki się cofają. Spróbuj ustawić single, naciśnij spust i czekaj aż będzie strzał a nie lekko smyrasz ten sput. Jeżeli strzeli normalnie, to będzie potwierdzenie mojej teori. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted July 4, 2023 Report Share Posted July 4, 2023 17 minut temu, Elco napisał: Brzmi jak źle założony anti-reversal. Na singlu gdy nie wykonasz pełnego cyklu strzału, zębatki się cofają. Spróbuj ustawić single, naciśnij spust i czekaj aż będzie strzał a nie lekko smyrasz ten sput. Jeżeli strzeli normalnie, to będzie potwierdzenie mojej teori. Prawie na pewno tak jest. Quote Link to post Share on other sites
Woolfman9783 Posted July 4, 2023 Author Report Share Posted July 4, 2023 Okey sprawdzę dzięki Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts