Panda ASG Posted July 30, 2023 Report Share Posted July 30, 2023 (edited) Dzień dobry, Chciałem zmienić przyrzady celownicze w Golden Eagle 3329 - jest to Colt wzorowany na hi-capie 4.3 od TM. Problem błachy, ale jest - jak zdemontować szczerbinkę w tej replice. Po kilku wystrzelonych magazynkach samoczynnie wykręciła się i odpadła śrubka, mocująca od góry szczerbinkę. Teraz szczerbinka się rusza, ale za nic nie mogę ją zdjąć. Nie widzę też innych elementów mocujących. Proszę o pomoc. Może w tym modelu przyrzady celownicze są jednak na stałe przytwierdzone, a śrubka, która odpadła służy tylko regulacji szczerbinki? A jeśli tak, to jak ją wkręcić, skoro co chwilę wypada w związku z drganiami generowanymi przez pracę systemu blow-back. Z góry dziękuję za pomoc. Edited July 30, 2023 by Panda ASG Quote Link to post Share on other sites
KAMA3 Posted July 30, 2023 Report Share Posted July 30, 2023 Śrubka przy szczerbince służy tylko do jej przytwierdzenia do zamka, nie ma tutaj możliwości jej regulacji. Aby zdemontować szczerbinkę należy zdjąć zamek i odkręcić śrubkę imbusową z tyłu zamka oraz śrubkę mocującą szczerbinkę. Teraz można zdemontować koszyk BBU i sprawdzić stan gwintu na jego górnej powierzchni oraz gwint śrubki. Jeżeli gwinty są ok, to proponuję posmarować je odrobiną kleju do gwintów i skręcić. Powinno to zapobiegać odkręcaniu się szczerbinki. Quote Link to post Share on other sites
Panda ASG Posted July 30, 2023 Author Report Share Posted July 30, 2023 O super. Bardzo dziękuję. Teraz to już prosta sprawa. Myślałem, że nie trzeba demontować koszyka. Czekam jeszcze na nową muszkę z TG i na rozwiązanie problemu z pluciem 2 kulkami. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts