Panda ASG Posted July 30, 2023 Report Share Posted July 30, 2023 Dzień dobry, mam dość niestandardowe pytanie. Po zapoznaniu się z materiałami na YouTube decydowałem się wybrać gazową replikę KJW zasilaną CO2. Szczególnie, że miałem wcześniej przejścia z GE i DB. Natomiastu tu pojawia się pytanie, czy lepiej wybrać KP-06, czy KP-1911. Zdaję sobie sprawę, że być może ciężko porównać te 2 różne od siebie repliki (Colt i Hi-capa), ale chodzi mi głównie o niezawodność (w tym trwalość elementów, dyszy) i dostępność części zamiennych, w tym magazynków. Podejrzewam, ze do KP-1911 mogą podejść moje magazynki green gaz i CO2 od GE i DB, ale w przypadku hi-capy to nie wiem, jak sprawa z magami. I drugie pytanie, czy KP-06 że względu na większy zamek nie będzie generować większych tarć i czy nie przełoży się to na zmniejszenie liczby strzałów. Dodam, że interesują mnie tylko wersjęe zasilane na CO2. KP-06 zachęca mnie wygląd (i przyrzady celownicze), ale czy rękojeść nie będzie zbyt szeroką w porównaniu do zwykłego Colta? Z góry dziękuję i pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
dwa_cztery_cztery_cztery Posted October 23, 2023 Report Share Posted October 23, 2023 Zdecydowanie bierz hi-capę. Colty mają to do siebie że ich magazynki nie są zbyt pojemne w gaz i ilość możliwych strzałów nie jest powalająca. Hicapy nie mają tego problemu. @Panda ASG Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts