bartek_06 Posted October 21, 2023 Report Share Posted October 21, 2023 Moja ładowarka to GFC Energy Lipo Bateria która ma ładować to Specna Arms 2000mAh 7.4V 15/30 C Problem jest taki że bateria się kompletnie nie ładuje po po podłączeniu do ładowarki i diody cały czas migają jak by ładowarka nie wykryła baterii. Jestem nowy w ASG i już na początku mam problemy nw czy to kwestia złej ładowarki czy ja coś źle robię. Jestem wdzięczny za każdą pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted October 21, 2023 Report Share Posted October 21, 2023 Masz multimetr? Sprawdź na początku napięcie ogólne i na poszczególnych ogniwach. Quote Link to post Share on other sites
bartek_06 Posted October 21, 2023 Author Report Share Posted October 21, 2023 1 godzinę temu, Huba_lbn napisał: Masz multimetr? Sprawdź na początku napięcie ogólne i na poszczególnych ogniwach. jeśli chodzi o baterie to no innej ładowarce się ładowała i nw czy po prostu akurat te ładowarki są złe bo już jedną wymieniałem bo myślałem że kupiłem zepsutą i zamówiłem nową i ta też nie ładuje więc się po prostu zastanawiam czy a źle podpinam tą baterie czy ten rodzaj ładowarek nie ładuje tego typu baterii Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted October 21, 2023 Report Share Posted October 21, 2023 Masz baterię lipo i ładowarkę do lipo. W tej ładowarce ciężko coś źle podpiąć. Ale może ona mieć problem z naładowaniem zbyt rozładowanej baterii. Masz dwa przedmioty, jak coś nie działa poprawnie to zbyt dużego wyboru co jest nie tak nie ma. Quote Link to post Share on other sites
bartek_06 Posted October 22, 2023 Author Report Share Posted October 22, 2023 13 godzin temu, Huba_lbn napisał: Masz baterię lipo i ładowarkę do lipo. W tej ładowarce ciężko coś źle podpiąć. Ale może ona mieć problem z naładowaniem zbyt rozładowanej baterii. Masz dwa przedmioty, jak coś nie działa poprawnie to zbyt dużego wyboru co jest nie tak nie ma. Bateria jest nowa więc myślę że jest rozładowana na maxa, czyli powinienem podładować baterię i sprawdzić czy ta moja działa ? Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted October 22, 2023 Report Share Posted October 22, 2023 Jak bateria jest nowa to na pewno nie jest rozładowana na maxa, ale z kolei pisałeś też że już ładowałeś tą baterię na innej ładowarce, więc bateria nie jest już nowa? Ciężko tu gdybać, najlepiej po prostu sprawdzić napięcia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts