Friedhelm Posted October 22, 2023 Report Share Posted October 22, 2023 Październik 1944 r oddziały 4 klinu pancernego SS wycofują się po ciężkich walkach w rejonie Radzymina i Zegrza i dostają rozkaz umocnienia się na lini wideł Wisły i Narwi Totenkopf zajmuje pozycje w rejonie legionowa SS wiking wraz z niedobitkami dywizji pancernej wermachtu w rejonie wieliszewa odziały SS wiking maja utrzymać las przy szosie Zegrze -Legionowo i trzymają go przez miesiąc nękani artyleria radziecką oraz częstymi bombardowaniami stanowisk piechoty oraz artylerii niemieckiej Szczegóły rozgrywki : Gra rozgrywa się historycznie w październiku 1944r a gra odbywa się 18 listopada Plan wyglada następująco Zadania dla strony radzieckiej -Zniszczenie niemieckiej artylerii i działek flak 2cm -zajęcie przyprawy przez jezioro niemieckich dróg zaopatrzenia Magazynów amunicyjnych Stanowić dział p panc Dojście na wschodni skraj lasu Zadania wojsk niemieckich -Zajęcie baterii działek 45mm punktów zaopatrzenia radzieckiego Magazynów amunicji Odzyskanie kontroli nad wschodnią częścią torów kolejowych Legionowo Zegrze Partyzanci zadania przejmowanie dróg zaopatrzenia niemieckiego Przejmowania punktu odrodzenia Dywersja na tyłach przeciwnika wiązanie ich walką Odziały otrzymują mapy w języku rosyjskim polskim i niemieckim. Odziały niemiecki i radzieckie nie maja wyznaczonych stanowisk przeciwnika muszą je namierzyć oddziałami rozpoznania z wyjątkiem polskiej partyzantki która ma zaznaczone stanowiska niemieckie stosunki polsko rosyjskie nie są ustalone mogą ze sobą walczyć a mogą tez współpracować Odziały niemieckie ze względu na rozbicie w okolicach Nieporętu nie mają łączności radiowej Rosjanie używają gońców między plutonami tylko dowódcy grup mogą mieć łączność radiową Pirotechnika w tym miny zapewnione przez organizatora miny dla obu stron Zaopatrzenie Po 700 kulek dostosowywane będzie na miejscu wedle ilość pm 4 taktów i samopowtarzalnych Km i snajper mogą mieć swoje kulki Przejmowanie punktów odrodzen i dróg zaopatrzenia do 10min lub odbicia przez własne odziały Partyzanci na początku 1000 kulek pozostała amunicja uzupełniona po przejęciu magazynów wroga można wziąć Max 2 magazynki Ograniczenia do broni dla partyzantów 1 pm na grupę do 5 osób reszta 4 takty lub pistolety Zgłoszenia na MEiL michalmp40@gmail.com Płatne 40 zł za kulki i piro Lokalizacja https://maps.app.goo.gl/t2sH2vfZ1LLYUHWC8?g_st=ic Parking dla obu stron Quote Link to post Share on other sites
Friedhelm Posted October 24, 2023 Author Report Share Posted October 24, 2023 Do obsadzenia Niemcy 2 Dowódca plutonu 2 km 2 medyk 4 pionierzy 2 amunicyjnych zssr 1 dowódcę grupy 2 dowódcy plutonu 2km 2medyk 4 pionierzy 2 amunicyjnych Partyzanci AK 1 dowódca 4 strzlcow Quote Link to post Share on other sites
Friedhelm Posted October 24, 2023 Author Report Share Posted October 24, 2023 Dodatkowo Jednostka rosyjska i niemiecka ma do obsadzenia szyfrantów którzy dostaną zasady szyfrowania ich zadaniem będziesz szyfrowanie depesz między jednostkami jak i rozszyfrowywanie dokumentów i depesz zdobytych od wroga Quote Link to post Share on other sites
Szakal19890302 Posted October 31, 2023 Report Share Posted October 31, 2023 Jakiś kontakt do organizatora? Info na temat godzin oraz stylizacji? Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted October 31, 2023 Report Share Posted October 31, 2023 @Friedhelm - to do Ciebie. Quote Link to post Share on other sites
SPAWACZ88 Posted October 31, 2023 Report Share Posted October 31, 2023 To ja bym nawet się pisał na tego SNAJPERA u Niemców Niemcy 2 Dowódca plutonu 2 km 2 medyk 4 pionierzy 2 amunicyjnych zssr 1 dowódcę grupy 2 dowódcy plutonu 2km 2medyk 4 pionierzy 2 amunicyjnych Partyzanci AK 1 dowódca 4 strzlcow Quote Link to post Share on other sites
Szakal19890302 Posted November 3, 2023 Report Share Posted November 3, 2023 Ma ktoś może numer do organizatora. Widzę że od tygodnia nie zaglądał na wmasg a mam kilka pytań organizacyjnych. Może by. Na priv jeśli się zgodzi jeśli nie można publicznie podać. Quote Link to post Share on other sites
Friedhelm Posted November 4, 2023 Author Report Share Posted November 4, 2023 O kontakt prosił bym na MEiL bo mam problemy z wmasg michalmp40@gmail.com Nie mam powiadomień przez co mam proble z odpowiadaniem tutaj pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Friedhelm Posted November 5, 2023 Author Report Share Posted November 5, 2023 Nadal występują wakaty na stanowiskach funkcyjnych i przypominam o zapisywaniu się i pytania na MEiL : MICHALMP40@GMAIL.COM mną wmasg mam problemy i nie zawsze odpisze na pytania i zapisy zachęcam do zapisów na stronę radziecką bo jest przewaga niemiecka Quote Link to post Share on other sites
Szakal19890302 Posted November 6, 2023 Report Share Posted November 6, 2023 Może warto by było dorzucić do strony sowieckiej 1 Armie Wojska Polskiego? Chłopaki na Węgierskiej Górce całkiem dobrze się zaprezentowali. Zmieniliby tylko orzełki i w zasadzie do bitwy by wystarczyło. Można by było również powiększyć ilość partyzantów i by może kilka osób przybyło. Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted November 7, 2023 Report Share Posted November 7, 2023 W dniu 5.11.2023 o 16:03, Friedhelm napisał: mną wmasg mam problemy i nie zawsze odpisze na pytania i zapisy A konkretnie w czym tkwi problem? Jeżeli się nie mylę, to domyślnie powiadomienia o nowych wiadomościach są automatycznie wysyłane na adres poczty elektronicznej użytkownika. Quote Link to post Share on other sites
Friedhelm Posted November 7, 2023 Author Report Share Posted November 7, 2023 Właśnie mi nie przychodzą żadne powiadomienia Quote Link to post Share on other sites
Friedhelm Posted November 7, 2023 Author Report Share Posted November 7, 2023 Tak 1 armia wojska polskiego na pewno by zwiększyła liczbę osób i nawet historycznie by się zgadzało bo tu walczyła wiec jeśli ktoś z węgierskiej górki chce dołączyć to zapraszam Quote Link to post Share on other sites
Anatol44 Posted November 8, 2023 Report Share Posted November 8, 2023 Nie zawsze dochodzą powiadomienia na maila z wmasg ja też mam ten problem Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted November 9, 2023 Report Share Posted November 9, 2023 Zgłoście sprawę do administracji portalu. I po prostu sprawdzajcie forum - wtedy będziecie na bieżąco. Quote Link to post Share on other sites
Anatol44 Posted November 12, 2023 Report Share Posted November 12, 2023 Po nie_przyjemnym początku mamy to ogarnięte Quote Link to post Share on other sites
Friedhelm Posted November 13, 2023 Author Report Share Posted November 13, 2023 Limity fps dla gry 360fps - pistolety, pistolety maszynowe i strzelby; 450fps - karabiny powtarzalne, samopowtarzalne 500fps - karabiny wsparcia i snajperskie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts