Lukas.72 Posted April 11, 2006 Report Share Posted April 11, 2006 :evil: Witam mam taki problem napelniam hardballera gazem i caly gaz ucieka w tym sammy momecie przez otwor magazynka co mam z tym zrobic?? uzywam gg z capri ASG :arrow: :?: :idea: Quote Link to post Share on other sites
alias Posted April 11, 2006 Report Share Posted April 11, 2006 chwila, ladujesz gaz normalnie, a gaz wylatuje przez zaworek?(dla niezorientowanych: gorny) Quote Link to post Share on other sites
Lukas.72 Posted April 11, 2006 Author Report Share Posted April 11, 2006 Tak ładuej go tam w zawor do rekojesci i caly gaz w tym samy momecie ucieka przez otwor magazynka tak w srodku pistoletu przez ten zawor oddam jede stzral na 5 m i juz gazu ni ma i czy wiesz jak go rozebrac Quote Link to post Share on other sites
sebas Posted April 11, 2006 Report Share Posted April 11, 2006 Uszczelka. Quote Link to post Share on other sites
Gwahyr Posted April 11, 2006 Report Share Posted April 11, 2006 Najle0piej jeżeli mozesz oddaj na reklamacje! Jeżeli nie to masz juz duży probelm:P Spróbuj moze odkręcić zworek pewnie masz tam (chocuiaż neiznm sie na tym gnacie) takie 2 malutkie szczerbinki w tym zaworku przez którego uciaka rozkręc go przecyzśc i moze nasmaruj delikatnie olejem silikonowym. Jeżeli niebedzie działać to kup nowy mag... :( Albo niewie moze iktoś tez miał podobny problem... Quote Link to post Share on other sites
Lukas.72 Posted April 11, 2006 Author Report Share Posted April 11, 2006 dzieki za pomoc ale juz odeslalem do reklamacij i dostane nowy a w hardbalerze gaz jet osobno od magazynka;- Quote Link to post Share on other sites
Bobicz Posted April 11, 2006 Report Share Posted April 11, 2006 A gdzie kupiłeś/oddajesz na gwarancje? Pytam, bo mam ten sam problem, ale gwarancja nie jest już ważna, a do Snajpera na pewno nie oddam ponownie. Ciekawe, co tak w ogóle jest przyczyną tej usterki... Quote Link to post Share on other sites
Lukas.72 Posted April 11, 2006 Author Report Share Posted April 11, 2006 ja go kupilem w capri asg i odeslalem i wymienia na nowy Quote Link to post Share on other sites
dzeq:) Posted April 12, 2006 Report Share Posted April 12, 2006 Chlopaki w HB jesli sie nie myle zaworek jest prosty jak konstrukcjia cepa. jest tam stozkowy koleczek na sprezynce. sprezynka ciagnie go do gory a gaz w zbiorniku jej pomaga(wypychac do gory). polecam rozebrac guna(jak juz nie jest na gwarancji) i 1. podlozyc podkladke pod pierscien zingera na tym koleczku(gorny koniec sprezyny) co zwiekszy sile sprezyny. 2. smarem silikonowym nasmarowac ten kolek stozkowy w miejscu gdzie jest oring. SMAREM nie olejem. 3. modlic sie do buddy o powodzenie 2 powyzszych operacji. Pozdrawiam DZEQ PS. ja swojego kupilem 2 lata temu. nie wiem czy konstrukcjia sie nie zmieniala ale sadze ze nie. Quote Link to post Share on other sites
alias Posted April 12, 2006 Report Share Posted April 12, 2006 tak wlasnie myslalem, ze zaworek nie mogl sie zamknac z powoda zbyt slabej sprezynki, podkladka to dobre wyjscie ale chyba lepiej recepturka(jakas nie za twarda) Quote Link to post Share on other sites
Lukas.72 Posted April 15, 2006 Author Report Share Posted April 15, 2006 Nie nie chlopaki juz wrocil z reklamacji i wytarczylo odkrecic dolny zaworek i psiknac tam oleju silikonowego teraz trzyma gaz jak glupi i nie chce oddac celny zasieg ma tak z 40 metrów a maksymalny 45 moze bo kulka skreca pozniej w dol przez brak hop up-a wie ktos moze jak go rozbrac i cyz jest ?? bardzo skomplikowany Quote Link to post Share on other sites
alias Posted April 15, 2006 Report Share Posted April 15, 2006 CO??? deserasg powiedzial ze gorny LOL Jak to sie mowi, niezly z ciebie noob Desert~ gadalem z toba przez gg, i napisales ze gorny zawor puszcza i z niego wylatuje ladowany gaz. To czemu do jasnej ciasnej teraz mowisz ze dolny, poprostu LOLLKOLOLOLOLOLOLOLOL Quote Link to post Share on other sites
Lukas.72 Posted April 15, 2006 Author Report Share Posted April 15, 2006 kurde :twisted: puszcza przez gorny zawor i sam jestes noob ale gossciu ze sklepu napisal ze trzeba pod dolny ppsiknac wiec sam ni nie rozumiem ale mowie jak jest moze sie komus przyda i nastepnym razem wstzrymaj sie z oskarzeniami Quote Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted March 2, 2009 Report Share Posted March 2, 2009 Odgrzewam temat po blisko 3 latach . Ktoś z was go kupił , ma ? Chciałbym się dowiedzieć czy jest warty swojej ceny [ Nie chodzi mi tutaj o porady , że lepiej kupić glocka ! ] . Zastanawia mnie czy ma on ruchomy zamek czy też stały . PS : Pytam się bo mam zamiar kupić go ... Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 2, 2009 Report Share Posted March 2, 2009 Stały zamek. Bardziej będziesz zadowolony z beretty STTI. Quote Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted March 2, 2009 Report Share Posted March 2, 2009 Osobiście uważam Beretty za niezbyt piękne . Mam już type 89 po tuningu , więc nie chodzi mi o zasięg . Potrzebuję ładnie prezentującego się , oryginalnego gaziaka do pomieszczeń [ ograniczenie do 350 fps :D ] . Hardballer mi się po prostu podoba . Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 2, 2009 Report Share Posted March 2, 2009 To nie kupuj hardballer'a. Niełądny z dziwnym układem gazowy oraz nieszczelny, dziwne magazynki, których nie idzie szybko zmieniać do tego cały plastikowy i bez bb. Odlóż w takim układzie na jakiegoś Glock'a. Quote Link to post Share on other sites
MaCiEjOoS Posted March 2, 2009 Report Share Posted March 2, 2009 Brak Blowbacka i "full plastik". Quote Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted March 2, 2009 Report Share Posted March 2, 2009 Nie chodzi mi tutaj o porady , że lepiej kupić glocka ! Odlóż w takim układzie na jakiegoś Glock'a. No i masz babo placek . Zapytam jedynie z ciekawości , czy któreś z was ma Hardballera , czy jedynie wypowiadacie się tak , bo tak zasłyszeliście od kolegi znajomego ? Quote Link to post Share on other sites
berylpl Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 fajnie wyglada, nieźle leży w ręce, ale jest totalnie plasticzany. Magazynki przypominają patyki od lizaków, są kruche jak cholera. Skoro Glocki odpadają to się za jakimś 1911 rozejrzyj, będziesz bardziej zadowolony. ps. Mam hardballera, ale cały czas jeździ w bagażniku samochodu, bo jest niepraktyczny i ciągle się psuje. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts