Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

latająca część w magazynku Beretty M9 full metal KJW

Recommended Posts

Witam. Jestem posiadaczem Beretty M9 chrome full metal KJW. Kupiłem tę broń jako używaną. Dzisiaj dostałem zamówiony gaz i wzięłem się do testowania. Dwa wystrzelone magazynki i wszystko cacy. Zaczełem ładować kolejny i podczas ładowania wyraźnie usłyszałem jak coś w środku spadło (trzymałem magazynek zaworem do góry). Od tego momentu cos w magazynku sobie wesoło lata (chyba cos metalowego i dużego) i mnie wpienia. Z grzechotką przecież nie będe chodził :P I druga sprawa to ze mag zaczal robić dziwne syfony - cos w stylu "plum" (nie jak zwykle "pssss") i po naładowaniu moge oddać zaledwie kilka strzałów. Ktoś ma pojęcie co to za część co się w środku poluzowała i jak to naprawić? I druga sprawa - jak moge ten magazynek rozkręcić zeby to cos wyjąć? Mam zacząć od wykręcenia zaworka do ładowania gazu czy też od wybicia tych dwóch bolców? Czy wybijanie tych bolców nie wpływa w jakiś sposób na szczelność maga?

witaj

hmm dziwna awaria :/

Sproboj wykrecic dolny zaworek (potem przy wkrecaniu uszczelnij do tasma teflonową) czym w rodzaju srubowkreta "bez srodka" tj. |_|-|_|

co do tych dolnych bolcow to raczej nie maja one wplywu na szczelnosc magazynku, wydaje mi sie ze przytrymuja tą dolna stopke i pomagaja przy rozebraniu maga (wyjeciu ewentualnych dociaznikow) nie rozbieralem go jeszcze.

pozdry

mrd

No tak tylko glownie zalezy mi na tym zeby wyjac to latajace cos ze srodka wiec pewnie tak czy siak bede musial powyjmowac te bolce. Zaraz sprobuje rozkrecic ten zaworek (zwykłym śrubokrętem) bo taki jak mówisz z wyciętym środkiem to w życiu nie widziałem 8O Moze da sie to wyjąć tą dziurką po zaworze;]

bedziesz musial zdjąć stopke, osadzic to latajace cos na miejscu (jest to taki yy rurka mosiężna chyba, dosyć krótka). przy okazji nasmaruj magazynek od wewn. napewno mu nie zaszkodzi (smarowanie, nie rozkładanie)

oczywiscie najlepiej jakby moja wersje jeszcze ktos potwierdził :roll:

kiedys tez mialem taki problem z magiem z kjw i nie obeszlo sie bez rozkladania (wybijania bolców), ale bylo to dawno i nieprawda, a poza tym moj opis jest malo dokladny

[ Dodano: 2006-04-13, 07:15 ]

ps. samo odkrecanie dolnego zaworu nic nie da

Ok rozkrecilem dolny zaworek i widac wyrażnie ze w srodku lata sobie jakis kawałek mosiężnej rurki o średnicy troche większej od tej dziurki po zaworku - nie da rady wyjąć tego przez tą dziurke. Wygląda to na przedłuzenie tej dziurki w magazynku - tyle ze nei wiem po co?;] Sądzę tak dlatego ze przy odpowiednim potrzasaniu magazynkiem ta metalowa rurka musi wlatywać na jakąś swoją starą prowadnice, gdyż się unieruchamia. Raz nawet myslalem ze juz przestała sobie latac ale chwile później znowu ta sama historia;/ Nie wiem natomiast za cholere jakby tu rozkrecic górny zawór - tam juz ten bolec na sprężynce wystaje zdecydowanie za bardzo zeby dalo sie zwyklym srubokretem;/ Jakieś pomysły?

[ Dodano: 13 Kwi 2006 06:56 ]

Oj jak pisalem powyzszego posta to nie widzialem twojego Kroffa :) Ale jak widac masz calkowita racje ;) Przed chwila probowalem wybic te bolce dostepnymi w pracy srodkami (w biurze nie maja wybijaków lol) ale nic z tego;) W domu sie pobawie ;) Jeszcze jedna rzecz jaka mnie interesuje to czy po tych operacjach miales jeszcze jakies problemy z magiem? Czy ta usterka sie powtarzala? No i czy te dziwne syfony to sprawka wlasnie tej malej rurki czy tez nie ma on (ta rurka) zadnego funkcjonalnego przeznaczenia? Po naprawie napisze co z tego wyszlo.

[ Dodano: 15 Kwi 2006 17:46 ]

no i usterka okazala sie banalna do naprawienia. Wystarczylo wybic bolce i ustawic w srodku ta rurke (calkiem dluga ona jest) na swoim miejscu. Nasmarowalem przy okazji wszystkie uszczelki. Pistolecik ladnie strzela i nie syfonuje. Gaz nie ucieka. Martwi mnie jednak stosunkowo mala liczba kulek jaka mozna wystrzelic na jednym ladowaniu gazem - zaledwie 1,5 magazynka. Normalne toto? Czy tez moze latem bedzie lepsza wydajnosc?

hyh. dopiero teraz zauwazylem twoja szybką wypowiedz.

Jeszcze jedna rzecz jaka mnie interesuje to czy po tych operacjach miales jeszcze jakies problemy z magiem?

tak. wynikały one ze zbyt "brutalnego" traktowania bolców (lub zbyt częstego rozkładania maga). w kazdym razie bolce na stopce maga mi się wyrobiły i mag nie trzymał gazu zbyt dobrze (gaz uciekał dołem, bo stopka nie była dociśnięta do ścianek). w związku z tym polecam unikanie zbyt częstego rozkładania maga :)

Martwi mnie jednak stosunkowo mala liczba kulek jaka mozna wystrzelic na jednym ladowaniu gazem - zaledwie 1,5 magazynka. Normalne toto? Czy tez moze latem bedzie lepsza wydajnosc?

wydajnosc bedzie zapewne lepsza, jednak MOZLIWE, ze tak malo jestes w stanie kulek wystrzelac ze wzg na połączenie się 2 czynników:

1. małej ilości gazu w butli (tutaj zgaduję)

2. braku idealnej temperatury do strzelania (idealna to lato czyli >30 stopni. na dworze jednak mag potrafi sie jeszcze szybko schłodzić. tutaj oczywiscie tez zgaduje bo nie wiem jaka byla pogoda podczas strzelania, czy tez strzelales w pokoju)

rady na tak małą wydajność maga niestety nie mam, trzeba poczekac i obserwowac jak tam sobie mag radzi z czasem (moze sie wyrobi?)

• 2 weeks later...