DariuszM Posted May 5, 2006 Report Share Posted May 5, 2006 to chyba świadczy, że gra na Xboxa jest uarcade'owiona :) a nie okrojona... brak TPP to tylko zaleta...:) Jak na razie w GR nie podoba mi się trochę łatwe trafianie - tam gdzie kropka kolimatora wskaże - tam się tarfi zawsze na 100% No i początek trzeciej misji - helikopter puszcza żołnierzy 50m od huraganowego ognia... Link to post Share on other sites
Yog-Sothoth Posted May 5, 2006 Report Share Posted May 5, 2006 Panie nie ogladales Black Hawk Down? :wink: Nie powiedzialbym ze celnosc jest 100% zwlaszcza podczas ruchu, duzo zalezy od broni oraz pozycji. Prosimy nie pisac o wersji na konsole, bo taki Ghost Recon mija sie z celem :) Link to post Share on other sites
sniper932 Posted May 10, 2006 Report Share Posted May 10, 2006 U mnie GRAW śmiga jak rakieta. Misje są liniowe. Co prawda da się obejść budynek z innej strony :D ,ale na rozwój wydarzeń zbyt dużego wpływu nie mamy- królują skrypty. Zwrócicie uwagę na ogromny zasób uzbrojenia z którego możemy wybierać giwerki na misje, a dodatkowo możemy do każdej z nich dołączyć różne bajery- kolimatory, lunety, gripy, tłumiki itp. Fizyka jest bajeczna- wystarczy strzelić w I misji do butli gazowej na stacji- wybuchy pierwsza klasa. Link to post Share on other sites
aZahiel Posted May 13, 2006 Report Share Posted May 13, 2006 gra jest calkiem calkiem, tylko ten celownik hmm jakos tak dziwnie skacze :twisted: Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 14, 2006 Report Share Posted May 14, 2006 Dzikki, mam pytanie. Warto kupić wersje na PS2? Jest w niej customizacja postaci? ------------------------------------- Od wersji PC znacznie lepsza jest wersja na X360 Pozdrawiam :wink: Link to post Share on other sites
PauLLesnik Posted May 14, 2006 Report Share Posted May 14, 2006 (albo sobie odpali Flashpointa, to odpadna problemy sprzetowe, heh)! chyba żartujesz..:) w "gołego" OFP nikt już nie gra, a grafika w najnowszych modach może "zadławić" wiele konfiguracji...:) I tu sie z toba nie zgodze a nawet wiecej powiem ze sie mylisz, w OFP gra w ciaz masa ludzi, na dodatek wiaz nie widac na rynku gry ktora moglaby dorownac jej w taktyce. :P Link to post Share on other sites
sniper932 Posted May 14, 2006 Report Share Posted May 14, 2006 Wersja na PS 2 to BADZIEWIE. Przeczytane na gamespot.com (bodajże 5.5/10, dla porównania PC 8.3, XBOX 360 9.2). Tak jak wersja na XBOXa (tego pierwszego)- nie warto kupować. Link to post Share on other sites
DariuszM Posted May 14, 2006 Report Share Posted May 14, 2006 I tu sie z toba nie zgodze a nawet wiecej powiem ze sie mylisz, w OFP gra w ciaz masa ludzi, na dodatek wiaz nie widac na rynku gry ktora moglaby dorownac jej w taktyce. :P Nie zrozumiałeś...:) pisałem, że mało kto gra w "gołego" OFP - prosto z płyty - znam jedynie paru ortodoksów... Większość opiera się na różnych modach i dodatkach, które potrafią mieć całkiem spore wymagania sprzetowe... Link to post Share on other sites
dzikki Posted May 14, 2006 Author Report Share Posted May 14, 2006 Dzikki, mam pytanie. Warto kupić wersje na PS2? Jest w niej customizacja postaci? Nie, zdecydowanie można sobie odpuścić. Miałem już porównanie z wersją na PC i widzę, że ktoś zrobił taką typową nawalankę nic nie wnoszącą do tematu. Szkoda troche, ale to tylko konsola w końcu. Link to post Share on other sites
Grey Posted May 17, 2006 Report Share Posted May 17, 2006 Ktos napisal o OFP ze to arcadowka :) I ze BF2 nia nie jest. O mastah! :wink: Na moim R9950 niestety demo gry ledwo ciagnie. Jest liniowa, ale nie tak jak FSW 1. Wyglada fajnie, ale wydawanie rozkazow AI konczy sie dziwnymi ich ustawieniami. Chodza chlopaki mocno niezdecydowani i szukaja wlasciwej pozycji. I niezadko ja znajduja dokladnie przez lufa kumpla. Pod tym wzgledem juz FSW bylo o znacznie lepsze, nie mowiac o FSW TH. Podjerzewam, ze GR3 jest ladny i atrakcyjny, ale taktycznie duzo slabszy od FSW TH (ale porownoje dema tylko). Niestety zadna z tych gier o ile wiem nie jest tak elastyczna jak OFP... obecny i bezkonkurencyjny krol taktyki piechoty (niestety nie w budynkach). Link to post Share on other sites
clown Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 Witam Mam pytanie czy mając na pokładzie : -Gigabyte nForce 4 SLI -AMD Athlon 3200+ 2.2 Ghz -MSI G-Force 6600 GT -1 Gb Ram Gra bedzie śmigać bezproblemu ? Ponieważ nie wiem czy ma sens ściągać ponad 2 gb na próżno :| (Dema nie chce mi się ściągać :lol: ) Pozdrawiam Link to post Share on other sites
sniper932 Posted June 25, 2006 Report Share Posted June 25, 2006 Oprócz karty graficznej (mam 6800 GT) konfiguracja przedstawiona przez ciebie prezentuje się identycznie jak u mnie. Na moim sprzęcie GRAW w zasadzie śmiga jak rakieta w max detalach (jak już parę postów wcześniej napisłem) tylko czasem (bardzo rzadko) pojawiają się zacięcia. U ciebie od tego wspaniałego zestawu zdecydowanie odstaje karta graficzna więc będziesz musiał wyłączyć połowę efektów (a i tak nie zapewni to płynnej gry) unikając w ten sposób pokazu slajdów. Link to post Share on other sites
clown Posted June 25, 2006 Report Share Posted June 25, 2006 Zobaczymy czy coś zmieni jak podłącze dwie karty 6600 GT :mrgreen: Link to post Share on other sites
mazur321 Posted June 26, 2006 Report Share Posted June 26, 2006 Witam Mam pytanie czy mając na pokładzie : -Gigabyte nForce 4 SLI -AMD Athlon 3200+ 2.2 Ghz -MSI G-Force 6600 GT -1 Gb Ram Gra bedzie śmigać bezproblemu ? Ponieważ nie wiem czy ma sens ściągać ponad 2 gb na próżno :| (Dema nie chce mi się ściągać :lol: ) Pozdrawiam Ja mam identyczny sprzet. Sciagnelem se GRAWa jakis miesiac temu odpalilem i chodzi plynnie na niezbyt wysokich detalach. 1024x760 i medium/ niektore opcje low i sie gra bardzo dobrze. Gra jest naprawde niezla. Intuicyjny bardzo system dowodzenia. Polecam mimo tego ze mi sie znudzila ostatnio :] Link to post Share on other sites
JACK Posted August 14, 2006 Report Share Posted August 14, 2006 Witam Grałem w I GR i single i multi i gra byla bomba, nawet na Clan Base mieliśmy osiągnięcia. Czekałem na GRAW i co, grafika piękna dzwięk może być a reszta powiem szczerze cienka. Multi to jakaś dziwna rozgrywka, zero jakieś przyjemności z grania. W multi BF2 napewno nie pobije, nigdy tak jak AA. Link to post Share on other sites
Zgedi Posted August 29, 2006 Report Share Posted August 29, 2006 No wreszcie mialem okazje pograc...nie rozumiem dlaczego takie wysokie wymagania ma ta gra skoro grafika jakas przelomowa nie jest Jedyna rzecz jaka mi utkwila najbardziej w pamieci to zmiana magazynka.A mianowicie to ze jest wystrzelamy 2 naboje i przeladujemy bron to pozostale naboje nie przechodza tak jakby do nastepnego maga tylko caly magazynek sie marnuje i wyciaga sie nowy.Zmusza to do wystrzeliwywania calego maga i przyznam sie ze mialem trudnosci z poczatku zeby sie przyzwyczaic bo pozostal nawyk przeladowywania po jednym zabitym kolesiu z innych gier Gra wydaje mi sie dosyc trudna juz od pierwszej misji i te glupie savy rodem z konsoli, juz nie mozna sobie zapisac kiedy sie chce A no i wreszcie jakas giere gdzie mozna postrzelac ze SCARa Tez wam tak dziwnie kolimator sie trzesie?Bo za cholere nie da sie z niego celowac,nawet jak sie lezy Link to post Share on other sites
PauLLesnik Posted September 3, 2006 Report Share Posted September 3, 2006 No w AA jest podobnie z tym ze nie wywala magazynka do poki go nie oproznisz do konca co czasami pod koniec ostrej rundy powoduje ze podczas zmiany okazuje sie ze masz tylko po kilka kul w kazdym :P No moim zdaniem dodaje to realistyki tej grze (AA) w przypadku GR jest to troche przesadzone. Link to post Share on other sites
kulikson Posted September 14, 2006 Report Share Posted September 14, 2006 Dla mnie AL całej drużyny jest zwalone po maksie.W zasadzie wszystko robie sam,bo przez nich zdradzam swoja pozycje...Niektóre misje zajmowały mi po 2-3 godziny grania... Link to post Share on other sites
Bocian Posted September 14, 2006 Report Share Posted September 14, 2006 co do celownikow, jest to prawdopodobnie wina windowsa, ja mam 2000 i sie chwieje, brat ma Xp i dziala ok. mysle ze moze to byc przez to aegia psyhix czy jakos tak, bo to tylko pod XP dziala Link to post Share on other sites
Recommended Posts