homik Posted April 18, 2006 Report Share Posted April 18, 2006 spodkalem sie z roznymi srednicami pierscieni montazowych i nie wiem jak dopasowac lunete do danego pierscienia. I tu pytanie: Czy jest jakas zaleznosc miedzy srednica obiektywu lunety a rozmiarem pierscienia? Jakie pierscnienie beda pasowac do lunety 3-9x40 TASCO ? Link to post Share on other sites
javelin Posted April 18, 2006 Report Share Posted April 18, 2006 Nie - nie chodzi o srednicę obiektywu, ale o średnice tubusu. Nie wiem jaka jest średnica tubusy w wymienionej przez Ciebie lunecie ale jutro się dowiem (choć pewnie do tego czasu ktoś już to tutaj napisze, bo to bardzo popularna lunetka). Link to post Share on other sites
Dragun Posted April 18, 2006 Report Share Posted April 18, 2006 Żelaznej zależności nie ma. Średnica lunety powinna być podana w opisie produktu w sklepie / na aukcji. Do podanej przez Ciebie lunety bankowo pasować będą montaże o średnicy obejmy 1 cala, czyli 25,4mm. Link to post Share on other sites
FireBurner Posted April 18, 2006 Report Share Posted April 18, 2006 Tak, mam taka lunete i pierscienie montazowe na tubus 1-calowy i wyszystko pasuje. Link to post Share on other sites
Recommended Posts