polch Posted April 21, 2006 Report Share Posted April 21, 2006 Jak w temacie, wie ktoś jakie owa, śmieszna płytka z oznaczeniami g series itp, ma zastosowanie praktyczne? Czy to faktycznie tak jak napisałem tylko bajer :?: Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted April 21, 2006 Report Share Posted April 21, 2006 Jeśli chodzi Ci o stopke magazynka, to chroni zawór przez zanieczyszczeniem... Poza tym, bez niej magazynek głupio wyglada... Quote Link to post Share on other sites
polch Posted April 21, 2006 Author Report Share Posted April 21, 2006 Albo nie miałeś długiego magazynka do Gloka, albo ja źle sformułowałem bezwład pustki pod czaszką :wink: www.lesko.hg.pl/bajer01.jpg www.lesko.hg.pl/bajer02.jpg Quote Link to post Share on other sites
Jodi Posted April 21, 2006 Report Share Posted April 21, 2006 W moim długim magu też miałem takie "cacko" Nie mam zielonego pojecia do czego to służy :D a teraz pytanie do ciebie jako posiadacza długiego maga do glocka :wink: Czy sprężyna blokuje się w dolnej pozycji oraz czy logo glocka z tyłu maga jest na miejscu czy jest rozwiercone? Aha i przede wszystkim gdzie go kupiłeś? Quote Link to post Share on other sites
polch Posted April 21, 2006 Author Report Share Posted April 21, 2006 Po wyjęciu maga z pudełka nie blokował się. Ściągnąłem stopkę, wypchnąłem sworzeń i wyciągnąłem część odpowiedzialną za blokowanie. Jest tam taka blaszka sprężynująca, lekkie dogięcie załatwiło sprawę - blokuje się na dole. Co do loga - jest rozwiercone i nie doszukiwałbym się tu winy tego czy innego sklepu tylko producenta. Nie było kasiory na logo, więc taniej było je usunąć, niż zmieniać linię produkcyjną a gotowe magi na złom wywalić. Magazynek jak i osiemnastkę kupiłem na MG. Wracając do loga (czytałem Twój post o tym) to fajnie by było jakby było, ale prawdę mówiąc to mi to loto - glok i tak bez oznaczeń. Widziałem na filmie jak gość robił ostrą osiemnastką z długim magiem :twisted: , a mam taki feler, że jak mi się coś spodoba to muszę mieć...dlatego wziąłem wiedząc że może być rozwiercone. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts