luk Posted April 22, 2006 Report Share Posted April 22, 2006 Witam, mam problem mianowicie podczs strzelania kulkei niewchodza do komory hop-up. Wygląda to w ten sposob ze dysza ktora ma wpychac kulki do lufy blokuje im wejscie do niej podczas strzalu ( popychacz jest na 100% ok ) i neiwiem czym to moze byc spowodowane (wyglada to tak jakby dysza neibyla odciagana na tyle mocno zeby pozwoilc kulka na wejscie do lufy) pozdrawiam i dzieki za szybka odpowiedz Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted April 22, 2006 Report Share Posted April 22, 2006 Albo coś trzasło (dysza lub popychacz), albo dysza jest źle założona :roll: Napisz czy było coś grzebane i w czym. Quote Link to post Share on other sites
luk Posted April 23, 2006 Author Report Share Posted April 23, 2006 dysza byla zmieniana, no ale niemam pomyslu jak mozna ja inaczej zalozyc. [ Dodano: 23 Kwi 2006 04:14 ] inaczej sie chyba tego zalozyc nieda, popychacz jest sprawny na 100%, chodzi ladnie w obie strony dysza na nim. Cos mi sie zdajae ze jest ona ciut zadluga chyba :/ chociaz to przeciez niemozeliwe. Zaraz chyba ja troche przytne nic raczej sie niepowinno zapsuc, Ale jak macie jakies pomysly to czekam :-). Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Inferno Posted April 23, 2006 Report Share Posted April 23, 2006 Zanim przytniesz, sprawdź czy aby na pewno. Wystrzel kilka razy na semi bez kulek. Po wystrzale na semi (na pusto, bo z kulkami niekoniecznie) dysza powinna się znaleźć w tylnym położeniu i nie może wtedy wystawać. Jeśli przez kanał, którym podawane są kulki możesz dostrzec końcówkę dyszy po każdym takim wystrzale, to możliwe, że faktycznie jest ona za długa. Quote Link to post Share on other sites
luk Posted April 23, 2006 Author Report Share Posted April 23, 2006 dzieks moge po kazdym wystrzale na semi dostrzec ten koniuszek , czyli najprawdopodobniej pewien sklepik o tkorym glosno ostatnio wyslal mi zla dysze. ehhh no nic :-) dzieki ide po zyletke :P [ Dodano: 23 Kwi 2006 05:44 ] dzieki , wyciagnalem gearbox i sprawdzilem jeszce ( na docisnietej dyszy) czy mozna ja wcisnac mocniej niedalo rady juz byla naciagnieta maksymalnie. Więc odrąbałem około milimetra nozem i wszytko dziala bezproblemu :-). Dzieki za pomoc. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
hoous Posted May 9, 2006 Report Share Posted May 9, 2006 mam ten sam problem, ale zastanawia mnie jedno: dysza czasem chowa się całkowicie, a raz wystaje... i to przeważnie na przemian, w trybie single. jednak puste strzały to ok 10%. natomiast w trybie auto praktycznie 100% pomocy! nie mam pojęcia jak to naprawić! pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
luk Posted May 9, 2006 Author Report Share Posted May 9, 2006 U mnie schowana na maksa blokowala komore, jezeli czasami tylko tak sie dzieje to moze niema tej sprezynki ktora odpycha komore hop od gearboxa albo popychacz sie wytarl. Quote Link to post Share on other sites
mayger Posted May 26, 2006 Report Share Posted May 26, 2006 mi właśnie też raz widać tetą dysze a raz chowa sięcała. Mam jeszcze jeden problem przez czysczenie lufy coś uszkodziłem i teraz strzela mi kilkoma kulkami naraz i jak przechyle lufe wyzatują mi kulki. :/ Wiecie może co sie mogło stać ? Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted May 26, 2006 Report Share Posted May 26, 2006 To coś co popsułeś to gumka hopup. Hopup zatrzymuje kulki w lufie i przy wystrzale one się o niego podkręcają. Wymiana gumki cie czeka. Tak btw. to nastepnym razem odkręcaj hopup przy czyszczeniu lufy. Quote Link to post Share on other sites
mayger Posted May 26, 2006 Report Share Posted May 26, 2006 A można to naprawić jakoś bez kupowania nowej gumki ? Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted May 27, 2006 Report Share Posted May 27, 2006 Rozpieprzyłeś ją wyciorem prawdopodobnie. Otwórz i sprawdź. Nowa gumka to nie majątek. Ok 30 zł. Pewnie chodzi o to że musisz rozkładać, to napewno nie przejdzie bez rozkładania bo niby jak... Quote Link to post Share on other sites
Turek2 Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 Może to nie to ale sprawdź: 1. Na głowicy cylindra często osadza się "syf" - wyczyścić. (miałem tak). 2. Jeżeli kupiłeś dyszę gazoszczelną bądź innej firmy, może być za szeroka do twojego hop upu (miałem tak). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts