Rupi Posted May 3, 2006 Report Share Posted May 3, 2006 Zakupilem 2 low`y z KA (KA-MAG-02) do M15A4 z Classic Army. (gun po upie- bateria 9,6 RC 2400 wiec rof dosc przyzwoity przy pdi 170) Problem-> gun nie strzela na auto(nie "wypluwa" ammo); w trybie single kulki sa podawane prawidłowo ;przy przełaczeniu na auto wylatuje 1 kulka, czasem 2 a potem puste strzały; po powrocie na single strzela dalej normalnie. Sybkie naciskanie spustu na single- normalnie podaje kulki. Magi wygladaja na dopasowane, siedza w gnieździe dobrze z delikatnym luzem. (tak jak inne moje magi) Hi z CA i dwa Midy z G&P podaja kulki prawidłowo na single i auto. Pytanie: Co jest przyczyną i jak to usunąć zeby było ok :D Wszelka pomoc mile widziana. Quote Link to post Share on other sites
Inferno Posted May 3, 2006 Report Share Posted May 3, 2006 Spróbuj przesmarować magi, może pomóc. Quote Link to post Share on other sites
Rupi Posted May 3, 2006 Author Report Share Posted May 3, 2006 Smarowanie to juz było. Bez urazy Inferono ale licze na ambitniejsze pomysły. PS: Spręzyny są mocne, duzo mocniejsze niz w midach G&P Quote Link to post Share on other sites
Inferno Posted May 3, 2006 Report Share Posted May 3, 2006 Sorka że nie doceniłem :wink: Jedyne co mi przychodzi do głowy to za słabe sprężyny... Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted May 3, 2006 Report Share Posted May 3, 2006 Rozkręcić i przesmarować, nie tylko wpryskać. Mam/miałem to samo. W trakcie szybkiego strzelania na singlu slychac jak spreżyna przesuwa się skokowo. Quote Link to post Share on other sites
NAT_Mastah Posted May 6, 2006 Report Share Posted May 6, 2006 Strzelając na semi tappet plate ma dużo czasu na działanie. W trybie auto lekko pęknięty tappet (nie musi tak być) zderza się z rozpędzonym sector gearem i odgina się jego skrzydełko o które zahacza pin na sector gear. Co sprawia że tappet nie cofa dyszy do końca i nie podaje kulek. Strzelam, ale sprawdź. Quote Link to post Share on other sites
woma Posted May 6, 2006 Report Share Posted May 6, 2006 mastah a nie uwazasz ze na innych magach byloby to samo ROF sie nie zmienia wiec i tapet plate ma tyle samo czasu na dzialanie Quote Link to post Share on other sites
Rupi Posted May 7, 2006 Author Report Share Posted May 7, 2006 Zgodnie z zaleceniem postarałem sie alby biel uczynić jeszcze bielszą i rozebralem magi ponownie, wyspikałem, wysmarwalem no i... bez rezultatów. (Metodyka smarowania-> rozkrecilem; miejsca w których sa kuleczki wypsikałem parokrotnie silikonem w sprayu i to samo uczynielm ze sprezyną którą wysmarowalem silikonowym smarem TF dodatkowo lekko upłynnionym odrobina silikonu sprayu.) mastach- tappet wyglada ok, zreszta skoro na innych magach strzela a na tych nie to jakos nie bardzo dostrzegam korelacje tego elementu z zaistnialym problemem. Quote Link to post Share on other sites
NAT_Mastah Posted May 10, 2006 Report Share Posted May 10, 2006 Nie doczytałem z ena innych magach jest ok. Sorka :P. Chciałem tylko pomóc. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted May 12, 2006 Report Share Posted May 12, 2006 No to jeszcze trzy patenty: a) nie dokrecaj śrubek na maks. b)weź rure do lowcapów, kulki, załatw duzo wolnego czasu i... ładuj - rozładuj-ładuj-rozładuj... c) załaduj i zostaw na jedną noc Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts