maxavelli Posted May 28, 2006 Report Share Posted May 28, 2006 A ja tylko dodam ze normalne gripy TLF do MP5 sa juz u Krakmana, w zwiazku z czym kupno taniego elektryka celem kanibalizmu mija sie z celem... Quote Link to post Share on other sites
tobola Posted May 30, 2006 Author Report Share Posted May 30, 2006 Tak lecz wtedy jeszcze ich nie było! :P Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
baca20 Posted June 3, 2006 Report Share Posted June 3, 2006 Witam! Jako zielony, acz mający sporo zapału do ASG, postanowiłem nabyć pierwszą niedrogą sprężynke. Padło na MP5. I tu moje nieśmiałe pytanie. Jaka jest wasza opinia o tych 2 wynalazkach? http://allegro.pl/item107985686_mp5_a5_asg...wosc_cymy_.html http://allegro.pl/item107985165_mp5_sd6_as...wosc_cymy_.html Rozumiem że jeśli chodzi o mechanizm i inne bebechy to jest to samo. Interesują mnie bardziej opinie w temacie użytkowania. Nie oczekuję cudów po tak tanim sprzęcie. Co się bardziej przyda? Tłumik który zamaskuje w przyszłości ewentualną dłuższą lufę? (taki pomysł przyszedł mi do głowy :) ) Latarka? A może odradzacie z jakichś powodów zakup któregoś z nich? (albo obu ;) ) Będę wdzięczny za jakieś sugestie. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
syringe Posted June 10, 2006 Report Share Posted June 10, 2006 Witam wszyskich!! Jestem nowy na forum wiec prosze o lekka wyrozumiałosc :lol: Wiec chce kupic ten karabinek http://sklep.airsoftguns.pl/projector.php?...duct=1147290839 ale sie waham.... pewnie jak wiekszosc. Jakie sa parametry tego modelu i czy opłaca sie go kupowac? Jestem miłośnikiem mp5 i chciałbym kupic taki karabinek tak do 70 zł. NApoczatek oczywiscie :P Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
SoH Jasio Posted June 10, 2006 Report Share Posted June 10, 2006 Jak chcesz miec zasieg do 15-20m to kup ale ja nie radze :!: Quote Link to post Share on other sites
dyder Posted June 10, 2006 Report Share Posted June 10, 2006 ja bym poradzil shotguna z taiwangun.com Quote Link to post Share on other sites
cooler404 Posted June 10, 2006 Report Share Posted June 10, 2006 ta... kiedys tez mialem mp5 z allegro, no i co ze mial hu? kulki lataly na 20-25m i kazda w inna strone. Ale mialem farta bo trafilem na wyjatkowo twarda sztuke, wytrzymal az 3 miesiace!! :F A kupisz taka roczna sprezynowke firmowa to ci pociagnie spokojnie kolejny rok ( moj sig p229 hfc wytrzymal 3 lata i w koncuzachcialo mi sie go ztunigowac no i dopiero wtedy sie zepsiuł ) :P Quote Link to post Share on other sites
xasistis Posted June 10, 2006 Report Share Posted June 10, 2006 Ogólnie odradzam, ale jeżeli faktycznie zasięg 20m ci wystarcza (czyli właśnie np. do budynków) - kupuj. Jak się zepsuje to przynajmniej latarka ci zostanie a z kolimatora podobno całkiem niezłe popielniczki można zrobić. Quote Link to post Share on other sites
danielosw Posted June 15, 2006 Report Share Posted June 15, 2006 ja mam prośbę! NIE PISZCIE O REPLICE DOPÓKI NIE POJAWIŁA SIĘ W WASZYCH RĘKACH!! Osobiście zakupiłem ostatnio tego guna. Osiągi praktycznie identyczne jak AK47 Cymy (na kulkach 0.2g). Latarka tylko ładnie wygląda i nic więcej! Kolimator do niczego.... mankamentem jest także to, iż zamek jest plastikowy :F lecz mam nadzieje że troche potrzyma :) Ogólnie polecam zakup chociażby dla osiągów a za tą cene...nie znajdziem chyba nic lepszego :D Pozdrawiam Daniel (BSTO) Quote Link to post Share on other sites
karbo Posted June 17, 2006 Report Share Posted June 17, 2006 mi chodzi o sprzynowe a nie o elektryki Quote Link to post Share on other sites
danielosw Posted June 17, 2006 Report Share Posted June 17, 2006 Toldi ty chyba zle trafiłeś bo nie mowimy o elektrykach tylko o springach :P a co do MP5 to miałem dzis okazje wypróbować go w boju... ten plastik od zamka jest niezły (choć przeźroczysty 8O ) ale nie urwał sie jak na razie i nie sprawiał wrażenia jakby się miał urwać... a ja na polu bitwy miałem jedna z lepszych broni poniewaz osiągami doruwnuje Famasowi czy jak mowie Coltowi Comando (no moze troszke slabsze) ale jest bardzo celny na kulkach 0.2 a co wybierzesz twoja sprawa (ja mam oby dwa i kalacha i mp5 :D :twisted: ) Pozdrawiam :F [ Dodano: Sobota 17 Czerwiec 2006, 22:17.17 ] Mówiąc o Famasie czy Colcie Commando mam na myśli te z Cyber Guna! :twisted: Quote Link to post Share on other sites
danielosw Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 lufa wewnetrzna jest aluminiowa. Nie rozkręcałem jeszcze guna... dodam ze w kalachu jest wiecej metalu>Chociażby zamek i LUFA ZEWNĘTRZNA(takze) są z metalu. tu sprostowanie>Kałach ma troszkę wiekszy zasięg jednak mp5 jest celniejsze no i o wiele bardziej szybkostrzelne. Pojemnośc magazynka Kalach 39k , MP5 23-24k Kałacha używam do Lasu a MP5 do budynku :) Proste rozwiązanie :) :F (a prawie za cene jednej repliki z CG kupisz te dwie :D) Quote Link to post Share on other sites
szymantbg Posted July 12, 2006 Report Share Posted July 12, 2006 Ja mam tego guna i jak narazie jestem bardzo zadowolony z niego. Ma naprawde bardzo spory zasięg, na bezszwowych kulkach 0,2 zasięg wynosi ok. 35m , max 45m. Mankamentem jest mało pojemny magazynek ale można dokupić na allegro: low-cap http://allegro.pl/item114977743_magazynek_...ne_modele_.html hi-cap http://allegro.pl/item114460773_magazynek_...d6_sig552_.html Inną wadą (przynajmniej u mnie) jest rozłażający się abs przy latarce i nad przednim chwytem Quote Link to post Share on other sites
Guest frank_martin Posted July 21, 2006 Report Share Posted July 21, 2006 ja polecam mam sam spisuje się super latarka wystaje i nieda się zdemontować Quote Link to post Share on other sites
vizerelli Posted July 21, 2006 Report Share Posted July 21, 2006 a czy zamontowanie w niej dłuższej lufy zwiększy jej celność? jeśli tak to czy kosztem siły? W tej replice małą lufke da sie wykręcic i czy na to miejsce nie dało my sie zklecic wkręcanej dłuższej? tak około 30 centymetrowej? Quote Link to post Share on other sites
gobbo Posted July 22, 2006 Report Share Posted July 22, 2006 Raczej by sie dało. Nie mam tego sprzetu ale pewnie jest zbudowany jak moj shotgun. Trzeba wyjac standardowa lufe, kupic w OBI 1m rurki aluminiowej 8mm (srednica zew.) i wsadzic ta nowa. Nic skompilowanego. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
syringe Posted July 29, 2006 Report Share Posted July 29, 2006 Raczej by sie dało. Nie mam tego sprzetu ale pewnie jest zbudowany jak moj shotgun. Trzeba wyjac standardowa lufe, kupic w OBI 1m rurki aluminiowej 8mm (srednica zew.) i wsadzic ta nowa. Nic skompilowanego. Pozdro gobbo może bliżej napiszesz jak wyjąc ta rurkę z repliki i jak zamontowac ta z OBI. Napisz jak to zrobić na podstawie swojego shotguna. a jak ma ktoś taka CYMKE to niech napsize jak to zrobic 9jeśli juz ją rozbierał :PP A co do zasęgu MP5 to na kulkach 0.20g troszkę ponad 30 metrów z dobrze wystrojonym czopkiem :lol: Quote Link to post Share on other sites
szymantbg Posted August 14, 2006 Report Share Posted August 14, 2006 eee mam małę pytanko czy ta mp5 ma naprawde tle zasięgu http://www.allegro.pl/item116633859_mp5_a5_asg_z_latarka_50m_zasiegu_nowosc_cymy_.html Ma przy kulkach 0,12 ale wtedy celność jest marna Quote Link to post Share on other sites
gobbo Posted August 19, 2006 Report Share Posted August 19, 2006 Rozbierasz guna wyjmujesz lufe z komory HU wsadzasz nowa i tyle :P Pozdrawiam Gobbo Quote Link to post Share on other sites
szymantbg Posted August 20, 2006 Report Share Posted August 20, 2006 Rozbierasz guna wyjmujesz lufe z komory HU wsadzasz nowa i tyle :P Pozdrawiam Gobbo Tylko to rozbieranie jest dość trudne ze względu na ilość śrób i ich jakość (bardzo miękki metal) Quote Link to post Share on other sites
ME2 Posted August 27, 2006 Report Share Posted August 27, 2006 Polecałbym raczej AK47 Cymy niż MP5 - mam MP5, to moja pierwsza giwera, jednak ma trzy błędy w konstrukcji - słaby mechanizm wyjmowania magazynka (mój się złamał :evil: , trzeba wyjmować śrubokrętem), jeżeli za mocno będziesz kręcił blokadą spustu to się złamie, oraz bardzo mały magazynek. Kałach na airsoftguns jest odrobinę droższy, a lepiej go kupić (teraz nie ma ani AK ani MP5, ale pewnie się pojawią). Jeżeli kupujesz tą replikę, uważaj na ten taki "dzyndzelek" do otwierania magazynka - łamliwy! Mój się teraz klei (rozkręciłem replikę), ale jeśli będę mógł to zrobię sobie tą część z metalu. Quote Link to post Share on other sites
karbo Posted August 29, 2006 Report Share Posted August 29, 2006 ja to chciałem zakupic ale wybrałm ak47s i tak sie ropierniczył Quote Link to post Share on other sites
Taliban Posted January 28, 2007 Report Share Posted January 28, 2007 Mp5 ma zasięg około 30-35 m max! Mam takiego chodź nie wiem po co mi on trochę załuje że go kupiłem, kup sobie jeśli nie masz kasy m16 a1 już lepiej a jak masz kase to na www.military.pl jest trochu fajnych gunów w dobrej cenie. :killer: Gwiazda nadziei niknie zawsze ostatnia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts