Infern0 Posted May 8, 2006 Report Share Posted May 8, 2006 Witam Tak jak w tytule, czy ktoś coś wie o tej replice? Mam okazję nabyć ją w miarę tanio, i się zastanawiam... Najbardziej interesowałyby mnie opinie posiadaczy, albo chociaż ludzi, którzy mieli tę cudną klamkę w ręku... Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
kondi2002 Posted May 8, 2006 Report Share Posted May 8, 2006 Moj kolega ja ma. Swietna bron, ladnie wyglada, szczegolnie po paru strzelankach ale jej glownym atutem jest zasieg. Moim zdaniem jest celna na 40m, z wiekszej odleglosci nie dostalem :lol: , moc ma odpowiednia, czuc kulki :). Moze nawiazac rowna walke z AEGiem, nadaje sie raczej na tereny otwarte. Nie chcialbym sie spotkac z tym potworem w CQB. BTW, za ile masz okazje ją kupić? ( jezeli mozesz powiedziec ) Pozdrawiam Konrad Quote Link to post Share on other sites
Infern0 Posted May 8, 2006 Author Report Share Posted May 8, 2006 Za około 400zł, był na 2 strzelankach :) stan igla. chyba warto nie? ;) Quote Link to post Share on other sites
kondi2002 Posted May 8, 2006 Report Share Posted May 8, 2006 Bierz a nie głupio sie pytasz! :) Nie, no, broń naprawde bardzo fajna ale poczekaj aż ktoś jeszcze się wypowie :) Niestety nie określe na ile starcza jeden nabój Co2 Quote Link to post Share on other sites
omglol Posted May 8, 2006 Report Share Posted May 8, 2006 kolega mial z nia stycznosc i mowil ze byla mocno niecelna ;/ ze zasieg miala duzy , ale z powodu celnosci skuteczny byl niski. z 15 metrow w puszke po piwie trafic nie mogl Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
kondi2002 Posted May 8, 2006 Report Share Posted May 8, 2006 Mowiac celna na dystansie 40m mialem na mysli sylwetkę człowieka. Quote Link to post Share on other sites
Chmielu Posted May 8, 2006 Report Share Posted May 8, 2006 bierz ingrama uzywki tez po 400 zl chodza duzo wieksza zajawka, klimat i nie musisz kupowac drogich nabojow, nie czarujmy sie kumpel z teamu ma sigme naboj wystarcza na 60 kulek, a kosztuje ok. 3 zl co daje 5 gr na kulke:P A ten desert no kopa ma ale na boczna, na gl. bym ci nie polecal... Quote Link to post Share on other sites
C4RTM4N Posted May 8, 2006 Report Share Posted May 8, 2006 1 naboj kosztuje 1.80/1.90zl co do sigmy to jest przykladm malo ekonomicznej broni ale za to swietne ma osiagi. 180gr/60=3gr 3gr na kulke 8) Pzdr Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted May 8, 2006 Report Share Posted May 8, 2006 ciężko będzie z magazynkami... w polskich sklepach chyba nie dostaniesz zapasowych co do bocznej to sory ale to ma wpizdu fps... a broń boczną masz na małe dystanse(licz sie z powybijanymi zębami, wielkimi siniakami, kulkami wbitymi w mięso i ogólnym niezadowoleniem kolegów.....no może przesadziłem ale i tak digl na CO2 będzie mordował) jeśli sie na niego zdecydujesz to rozważnie częstuj z niego kulkami bo krzywde zrobisz...dla porównania sigma jest słabsza a z 10m kulka sie mi wbiła w rąsie :mrgreen: pomyśl co by sie stało gdybyś diglem trafił komuś hedshota np w policzek z bliska.....byłoby niemiło Quote Link to post Share on other sites
kondi2002 Posted May 9, 2006 Report Share Posted May 9, 2006 Dlatego mowilem ze bron nadaje sie raczej na tereny otwarte. Mnie zabolala kulka 0,25 z odleglosci 30 m [ dostalem w lokiec ]. Ale jego wlasciciel jest rozwazny i nie wchodzi z nim do CQB Quote Link to post Share on other sites
Infern0 Posted May 9, 2006 Author Report Share Posted May 9, 2006 No, w sumie jak jest niecelna tak jak mówicie, to jej nie kupię. To co jeszcze zostało dobrego na broń boczną ( jakiś MAŁY gun )? Zastanawialem sie po prostu nad Glockiem 17 KJW-KWC... Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted May 9, 2006 Report Share Posted May 9, 2006 może nie podam małych klamek ale wydaje mi sie że na boczną to HI-CAPA [WE] -->metalowa jest :) .... ja osobiście mam digla marui i jestem zadowolony...mimo że sie sypło w nim coś - prawdopodobnie z mojej winy... poczyatj o nich na forum w gazowych może ktoś Ci doradzi coś lepszego Quote Link to post Share on other sites
C4RTM4N Posted May 9, 2006 Report Share Posted May 9, 2006 Powiedz do ilu PLN i czy metal czy ABS. Mocna czy zwykla. Quote Link to post Share on other sites
Infern0 Posted May 9, 2006 Author Report Share Posted May 9, 2006 Do około 350, góra 400zł. Oczywiscie najlepiej metal. Mocna :D Quote Link to post Share on other sites
C4RTM4N Posted May 9, 2006 Report Share Posted May 9, 2006 Przejrzyj oferte MG bo nie bardzo chce mi sie tu wklejac linki. Glocki od KSC sa bardzo dobre, beretty heavy weight KSC i digyl HFC. Powiedz co Ci sie spodobalo a my Ci powiemy czy warto i czy moze byc, ok ? :lol: Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted May 9, 2006 Report Share Posted May 9, 2006 http://www.tajgun.pl/?prod=423&cat=10 digl hfc... to ponoć kopia marui(niestety nie wiem jak z zaworkami...wsumie dla mnie ten gun to zagadka bo waży sporo mniej od marui...piszą(na tajwangunie i specshopie) że 715g a marui ma 1110g :!: :?: albo sie w opisie walneli albo hfc to sam plastik :? ) Quote Link to post Share on other sites
Infern0 Posted May 10, 2006 Author Report Share Posted May 10, 2006 hmm Hi-Capa jest fajna nawet... i ten metal... chyba sie zdecyduje ;) Quote Link to post Share on other sites
sfiinx Posted May 13, 2006 Report Share Posted May 13, 2006 dobra panowie male sprostowanie... Desert na CO2 to jedna z najcelniejszych replik pistoletow jakie widzialem (posiadam go takze wiem co mowie) problem polega tylko na tym ze gnat jest cholernie duzy i sporo wazy (ok .1.3kg z magiem) dlatego trzeba sie przyzwyczaic do celowania z niego, osobiscie uzywam go jako broni glownej, dodatkowego maga kupilem na military.pl (radze zadzwonic i zamowic osobiscie bo nie wiem kiedy pojawi sie u nich na stronce) bron potezna ale bardzo malo ekonomiczna - 1 naboj CO2 to ok 50 kulek czyli w praktyce 1mag +/- 10 kulek Quote Link to post Share on other sites
przemecki Posted May 14, 2006 Report Share Posted May 14, 2006 ja zamawiam nowego DE firmy cyber gan :lol: jest piękny i mocny :mrgreen: pozdrawiam wszystkich ASG-maniaków :D :D :D Quote Link to post Share on other sites
maly Posted May 16, 2006 Report Share Posted May 16, 2006 Posiadam DE Cybera i jestem z niego bardzo zadowolony. Zasięg celny to około 35-40 m!!! Używam go jako broń boczną i jest git :) . Jedyna wada to wystający magazynek który lubi wyskakiwać z kabury ( raz go niemal nie zgubiłem w lesie :( ) chyba że mam za małą kabure :) ( większej w sklepie nie było :) )Generalnie mam go 3-4 miechów i żadnej awarii . A i fajnie jest jak się z nim wbiega do budynku :) (ewakuacja przeciwników z drugiej strony ) Jest również gazożerny jeden nabój starszy na oddanie ok. półtora maga (60 kulek) . Wygląd i ten piękny metaliczny dzwięk wystrzału nie da się tego opisać słowami :). Sam się zastanawiałem czy nie będzie za duży i silny jak na broń boczną ale jednak się skusiłem :) . Na twoim miejscu bym go wzioł i tyle :) Quote Link to post Share on other sites
Szeregowiec Posted June 7, 2007 Report Share Posted June 7, 2007 Mam pytanie co do tej broni (a dokladniej do jej posiadaczy :)) - Czy spust chodzi ciężko jak w normalnym pistolecie (albo jak np. w rugerze mk1), czy gładko (jak w tanich replikach :])? Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted June 7, 2007 Report Share Posted June 7, 2007 spust jest raczej miękki (zazwyczaj repliki bez blow-joba maja ciężki spust ... ) Quote Link to post Share on other sites
Lesny z ak Posted July 17, 2007 Report Share Posted July 17, 2007 witam , jestem nowy na tym forum i mam pytanie do posiadaczy replik na co2 :: Jak długo mozna miec kapsole co2 w magazynku (nie mam na mysli na ile wystarcza) dokladniej chodzi o to czy jak np zaloze nowa kapsule co2 i odloze replike na np. tydzien to stanie sie cos zzaworami czy moge swobodnie przez caly czasmiec co2 w magu (zapytalem o to w innym temacie ale nikt nie odpisal ) Quote Link to post Share on other sites
Szejk Ahmed Ismael Jassin Posted November 15, 2011 Report Share Posted November 15, 2011 Siema, sorry, że odgrzewam, jakby co też nowy jestem. Chciałbym wnieść coś nowego do kwestii gazożerności. Ktoś pisał, że jedna kapsuła wystarcza na ok. 50 kulek, a mój (semi) po wyjęciu wystrzelił jakieś 60+ (3,5 zawartości magazynka). Ostatnio się rozszczelnił lekko i w serwisie/sklepie powiedzieli, żeby go przesmarować, więc, niewiele myśląc (nie śmiać się :) rozkręciłem całego maga, popsikałem smarem po wszystkim i skręciłem z powrotem. Teraz (na razie miałem czas wystrzelić tylko dwie kap.) strzela całe 4 magi, czyli ~80, blow back się nie zmienił, nie miałem tylko jak sprawdzić (DOKŁADNIE) celności i fps, ale strzela raczej tak samo. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts