Raptor SE Posted June 3 Report Share Posted June 3 Witam, dziękuję za przyjecie mnie do grupy. Chcę zaszczepić syna strzelectwem i mam pytanie. Jaki wybrać karabinek ASG sprężynowy ( gównie strzelać bedzie 12-sto letni chłopiec i sam też chętnie postrzelam). Syn wymyślił sobie żeby była to snajperka, na dwu-nogu z lunetą, i regulowaną długość kolby, prędkość początkowa kulki nie mniej jak 550-560 FPS. Najchętniej coś z oferty militaria.pl.... Z góry dziękuję i pozdrawiam Andrzej Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted June 4 Report Share Posted June 4 Niech sobie odpuści snajperzenie. Straci zapał bo to ciężki kawałek chleba. Jakiegoś długiego AEGa i będzie dobrze. 12 lat to trochę mało i trzeba będzie szukać strzelanek dopuszczających młodzież w jego wieku. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted June 4 Report Share Posted June 4 Strzelectwo to dość obszerny temat, którego ASG jest dość małą częścią. Do ASG na początek zawsze najlepiej elektryka. Inaczej łatwo się zniechęcić. Strzelanki dla Młodych są, trzeba tylko trochę poszukać, a najlepiej pójść z synem. Inną ciekawą opcją są wiatrówki, do strzelania do celu o wiele lepsza sprawa niż ASG i można to robić we własnym ogródku. 12-latek może strzelać z 22lr czy broni pneumatycznej, tylko to trochę droższa sprawa. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts