ReMeK Posted May 22, 2006 Report Share Posted May 22, 2006 Witam, wczoraj miałęm to cudo na nodze i sie w nim zakochałem. Niestety po pobieznych szukaniach, znalazęłm ją tylko na military, i to do Glocka. Pytanko: Czy wie ktos gdzie dostane taką do Beretty m9? Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted May 22, 2006 Report Share Posted May 22, 2006 Co Ty nie powiesz... Pewnie firma HPE Holster, która jest przedstawicielem Safarilanda na Polskę żadnych kabur nie będzie miała, nie? Quote Link to post Share on other sites
Mariusz_Piwowar Posted May 22, 2006 Report Share Posted May 22, 2006 Firma HPE ma swoja siedzibe w kielcach, byłem w ich sklepie jakis czas temu, oglądałem safarilandy i tez pytałem czy do beretty mozna sprowadzic, odpowiedzieli ze nie ma problemu, bo " Przeciez zawsze do zamówienia mozna jedna kaburę dorzucić" A w sklepie maja ich troche tylko ze wlasnie glownie do glockow i waltherow. Maja tez tłoczone kabury BHI. Quote Link to post Share on other sites
dth Posted May 22, 2006 Report Share Posted May 22, 2006 Przecież Foka podał. Pewnie firma HPE Holster, http://www.hpe.pl/ Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted May 23, 2006 Report Share Posted May 23, 2006 Foka to frustrat życiowy i ma prawo się czepiać, dajcie chłopakowi taryfe ulgową w tym względzie. A poza tym jest modem i ma manie wielkości;))) co do tematu, Sprowadź sobie kaburkę SLSa z entrygear.com, bardzo przyjazdy i profesjonalny sklep. Akurat na stanie mają do beretty w woodlandzie na prawą nogę, ale zamówisz u nich każdy model. czasem trza troche poczekać, bo nie maja wszystkiego na magazynie, ale wsio idzie bezpropblemowo. Koszt tej kabury to 126 baksów, to pomyśl sobie ilbe byś musiał w Polszczi zapłacić.... Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted May 23, 2006 Report Share Posted May 23, 2006 Foka to frustrat życiowy i ma prawo się czepiać' date=' dajcie chłopakowi taryfe ulgową w tym względzie. A poza tym jest modem i ma manie wielkości;))) [/quote']Właśnie. Jestem Bogiem i bojcie pokłony słuchając mego głosu grzmiącego z niebios. :twisted: Akurat na stanie mają do beretty w woodlandzie na prawą nogęNie wiem jak w SLS, ale woodland w Safarilandzie jest tragiczny. Lepiej kupić czarną i Krylonik... Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted May 23, 2006 Report Share Posted May 23, 2006 a co do woodlandzika' date=' nie jest zły, tylko jasny bardzo[/quote']Pokazuje i objaśniam. "Nie jest taki zły, tylko wali po gałach z kilkudziesięciu metrów" :P Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted May 26, 2006 Report Share Posted May 26, 2006 Pozwolę sobie odświerzyc temat i zadać kilka pytań laika, który nigdy nie macał tej kabury, a jest nią zainteresowany: Czy pistolet trzyma sie w kaburze pewnie i jest dobrze zabezpieczony przed wypadnięciem? Na zdjęciu wygląda jak by był zabezpieczany jedynie jedną opaską na zatrzasku- w starej (gównianej) kaburze, ten zatrzask sam się często mi odpinał, po zahaczeniu o gałązkę itp. Zapytam tak- czy z ta kabura można biegać, czołgać się i robić inne brzydkie rzeczy i nie straci sie pistoletu, czy jest ona raczej przeznaczona do cqb? Jak szybko można z niej wydobyci broń? Quote Link to post Share on other sites
Benrey Posted May 27, 2006 Report Share Posted May 27, 2006 Powiem tylko tyle że skoro praktycznie każdy chłopak z Force Recon ma ją na nodze, i ma opinie najlepszej kabury formowalnej na świcie to mówi to samo za siebie. A pistolet nawet ze szmacianej kabury można wyjąc bardzooo szybko, pamiętajmy iż to operator głownie sie liczy 8) Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted May 27, 2006 Report Share Posted May 27, 2006 Można z niej wydobyć bardzo szybko broń. Tyle że trzeba to ćwiczyć na bieżąco, bo to powinny być dwa ruchy, przynajmniej przy levelach I i II (chwyt z jednoczesnym zwolnieniem i wyciągniecie). Nie należy się w niej czołgać jak nie musimy bo: jest kaburą otwartą i zbiera syf oraz hałasuje bo jest z tworzywa. Jest to kabura raczej do DA. SLS bez wiedzy i woli właściciela się nie odepnie, chociaż ma też swoje wady. Broń siedzi w niej bardzo pewnie. Co do woodlandu to pierdzielenie, jest całkiem znośny, zwłaszcza na woodlandowych gaciach. Moja 6004 do Glocka, ale z 99 w środku, też siedzi pewnie, na tyle że można biegać z tym tylko SLSa nie zamkniesz. Aha - kupujcie dedykowane kabury, po są. Do Safari na USP wchodzi również Glock dosyć dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted May 27, 2006 Report Share Posted May 27, 2006 Hunter, system zamknięcia SLS nie ma zatrzasku. Jest to kabłąk, który obraca się w przód, aby "uwolnić" broń. Nie, nie otwiera się sam. Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted May 28, 2006 Report Share Posted May 28, 2006 Ok. Dzięki za info ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts