~moroman Posted February 16, 2007 Report Share Posted February 16, 2007 Po obmacaniu mówię... materiał jak GORE TEX tylko cieńszy... Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted February 16, 2007 Report Share Posted February 16, 2007 Nada sie? Quote Link to post Share on other sites
Szwed_ Posted February 16, 2007 Author Report Share Posted February 16, 2007 Nada sie? Kontraktowy - nada się Badziew z Rangershop'u - nie nada się (jak pisałem wcześniej jest przewiewny jak worek na śmieci, więc w wysokich temperaturach będzież się pocił, bo mundur nadaje się na wiosnę i lato) Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted February 16, 2007 Report Share Posted February 16, 2007 No ok, wiec trzeba szukac czegos nowego.. ma to być mundur teamowy, a nie chcemy oklepanych wz93, dpm, fleckstarn itp, moze duński? wygląda nieźle :) Quote Link to post Share on other sites
Chochla Posted February 16, 2007 Report Share Posted February 16, 2007 Kontraktowy - nada się Well, nada sie czy sie nie nada to mniej istotne pytanie. Bardziej istotne jest czy bedzie pytajacego stac na ten mundur? :) Te kurtki, w ktorych stoja te dziewczyny na pierwszy zdjeciu, do ktorego link podales pare postow wczesniej, w sklepie z militariami w Szwecji jakies 3 lata temu kosztowaly 2500 SEK (czyli 1000 PLN z hakiem). Sprzedawca na pytanie skad sie bierze ta cena stwierdzil rozbrajajaco, ze nie wie, ale ze na pewno jest, cytuje: "way too high" Quote Link to post Share on other sites
Rumun Posted February 16, 2007 Report Share Posted February 16, 2007 moze duński? wygląda nieźle :) Prawde mówiąc to i szwedzki i duński mi się bardzo podoba wizualnie ale myśle, że z dostępnością duńskiego też nie będzie za łatwo. Duński też widziałem tylko w rangershopie także tylko polycoton. Quote Link to post Share on other sites
MAJCHER Posted February 16, 2007 Report Share Posted February 16, 2007 Pewnie w rangershopie to ten sam szajsc co miltec produkuje (65% poliester) i pewnie swieci sie to jak psu jaja po deszczu, ale: - w Polsce raczej trudno dostac cos w M-90 za rozsadna cene - po 10 praniach ten material w miare traci swoje wlasciwosci odblaskowe No chyba, ze ktos zna inne zrodla, w ktorym mozna zakupic komplet munduru w tym maskowianiu w Polsce w rozsadnej cenie? Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted February 16, 2007 Report Share Posted February 16, 2007 Lipa w tej polsce.. więc co by tu wybrać, po rozsądnej cenie, z dobrego materiału i nieoklepanego hm ?? :| Quote Link to post Share on other sites
Szwed_ Posted February 16, 2007 Author Report Share Posted February 16, 2007 Miwo robi teraz mundury w fińskim digital camo, bardzo fajnie to wygląda. Więcej info w wątku o Miwo-Military. Quote Link to post Share on other sites
MAJCHER Posted February 16, 2007 Report Share Posted February 16, 2007 Miwo robi teraz mundury w fińskim digital camo, bardzo fajnie to wygląda. Więcej info w wątku o Miwo-Military. Taa.... za jedyne 580 zl za komplet jesli dobrze pamietam. To rzeczywiscie bardzo rozsadna cena jak na ciuchy do zajechania :). Quote Link to post Share on other sites
~moroman Posted February 16, 2007 Report Share Posted February 16, 2007 źle pamiętasz :P 443zł... ja Wam mogę polecić Bułgarskie Camo ;) Jest troche podobne do starego wzoru Wehrmachtu, ale współpraca Polsko - Bułgarska prowadzi do szybkiego rozwoju ich oporządzenia... Quote Link to post Share on other sites
Szwed_ Posted February 16, 2007 Author Report Share Posted February 16, 2007 Taa.... za jedyne 580 zl za komplet jesli dobrze pamietam. To rzeczywiscie bardzo rozsadna cena jak na ciuchy do zajechania :). Poczytaj dokładnie Miwo Lubliniec ma robić taniej... Przypominam na temat jakiego camo jest ten wątek, żeby mi się tu nie rozpisywać kto jakie i które lepsze... :P Quote Link to post Share on other sites
~moroman Posted February 16, 2007 Report Share Posted February 16, 2007 Niewiadomo czy MIWO Lubliniec będzie robiło w Duńskim ;] Quote Link to post Share on other sites
MAJCHER Posted February 17, 2007 Report Share Posted February 17, 2007 ... ma robić taniej... Zycie nauczylo mnie, ze jak zobacze to uwierze :) Jak na razie propozycja z rangershopu to jedyne rozwiazanie. No chyba, ze ktos ma wolne pare tysiecy zl na mundur. Jak na razie na allegro to wielka rzadkosc a moj rozmiar to cud. Quote Link to post Share on other sites
Koniokrad Posted February 18, 2007 Report Share Posted February 18, 2007 na Allegro pojawił się szwedzki materiał: http://allegro.pl/item167475238_material_w...camo_szwed.html Quote Link to post Share on other sites
Rumun Posted February 26, 2007 Report Share Posted February 26, 2007 Wracając do szwedzkiego... czy ktokolwiek widział gdziekolwiek do kupienia mundur szwedzki w wersji pustynnej? nieważne czy kontrakt czy kopia, nieistotne jakiej firmy, nieważny skład materiałowy, chodzi o sam wygląd. Quote Link to post Share on other sites
~moroman Posted February 26, 2007 Report Share Posted February 26, 2007 Nie widziałem ich nawet w Szwecji... ani w muzeum, ani w sklepach, ani na żywo na wojakach... ;) Jedynie na fotkach... Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted February 26, 2007 Report Share Posted February 26, 2007 Shd, http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...em=120091289501 tu masz jakiś kapelutek w tym wzorze. Moroman, ciężko żebyś widział go w Szwecji, skoro przygotowany został do użycia w Afganie :) Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted February 26, 2007 Report Share Posted February 26, 2007 http://allegro.pl/item168481260_kurtka_m65...elikon_tex.html to ten z plastików? ;) Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted February 27, 2007 Report Share Posted February 27, 2007 niekoniecznie. helikon robi bardzo dobre jakosciowo rzeczy i nie sa to "plastiki" jak fostexy czy inne tego typu Quote Link to post Share on other sites
Vesimir Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 Tylko jak już była mowa, z ciuchów Helikona kamo szwedzkie spiera się baaardzo szybko. Chwile pochodzisz, pare razy wypierzesz i ... masz kamuflaż zimowy Quote Link to post Share on other sites
Szwed_ Posted March 4, 2007 Author Report Share Posted March 4, 2007 Trochę informacji o szwedzkim kamuflażu: http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?t=106464 Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted March 4, 2007 Report Share Posted March 4, 2007 Jeżeli kogoś interesują rzeczy w szwedzkim M90, a nie koniecznie chce płacić za oryginały, to polecić mogę firmę TacGear :): Rzeczy robią co prawda w nieoryginalnym kroju (głównie wzorowany na ciuchach niemieckiej KSK, ew. oporządzenie wzorują na PLCE, chesty robią we własnym projekcie) ale za materiały mogę ręczyć: świetnej jakości "kordura" różniąca się od oryginalu w zasadzie jedynie pokryciem od wewnętrznej strony no i lekko odcieniem kamuflażu, materiał na ubrania to 50/50 bawełna/polyester). Firmę znam stąd, że robi sporo gadgetów we Flecktarnie. Ronin p.s. Szyją także w wustentarnie, francuskim CCE, Multicamie, duńskim M84, oliwce i czerni :). Quote Link to post Share on other sites
~moroman Posted March 4, 2007 Report Share Posted March 4, 2007 a jak jest z ceną? Quote Link to post Share on other sites
MAJCHER Posted March 4, 2007 Report Share Posted March 4, 2007 Se zobacz na "ichniejszej" stronce. Jak dla mnie 65 euro za portki to troche duzo. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts