misiek009 Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 Człowieku czy ja nie wyrażam się jasno?? PDI170 = ~M120 innych firm!! Gdyby istniało coś takiego jak PDI 120 miałoby to moc ~M95. CA możesz brać - niezłe springi. Możesz się pokusić na tą M120, ale zębatki mogą pójść. Quote Link to post Share on other sites
sputnick Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 Bez urazy, nie chcę się kłócić, ale czy mógłby mi ktoś prócz Miśka009 doradzić? Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted June 25, 2007 Report Share Posted June 25, 2007 Ile chcesz uzyskać fps ? Quote Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted June 25, 2007 Report Share Posted June 25, 2007 Zamiast PDI 120% możesz włożyć M100 G&G albo Madbulla. Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted June 25, 2007 Report Share Posted June 25, 2007 Kmieciu - myślę że sputnikowi jednak chodziło o sprężynę dającą 120 m/s :D Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted June 25, 2007 Report Share Posted June 25, 2007 A może napiszę ile chce fps uzyskać ... Sprężyna sprężynie nie równa ... Quote Link to post Share on other sites
krzeselko Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 Witam Chcę wstawić w moją mp5-J następujące rzeczy: http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1226 http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1017 Czy to w ogóle poprawiłoby moc/celność strzałów? Czy można coś tu jeszcze wsadzić dość taniego, które by się przydało i zwiększyło choć trochę osiągi repliki?(np. cylinder, głowice cylindra itp.) Nie chcę wstawiać nowej sprężyny. Nie znam się za bardzo na budowie wewn. repliki, więc powiedzcie również jak takie coś samemu wstawić.(krok po kroku - jestem zielony w te klocki) Quote Link to post Share on other sites
dejo Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 Jeżeli nie rozbierałeś nigdy GB to bedziesz miał lekki problem z wsadzeniem tego. Może nie do końca z włożeniem części ale ze złożeniem całego GB do kupy. Quote Link to post Share on other sites
krzeselko Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 (edited) No właśnie o to chodzi... rozebrać to pewnie sobie poradze... hmmm.. chyba, ale później to złożyć w kupę to będzie problem, dlatego jak byście mogli to możecie napisać po kolei co i jak. No i proszę o odpowiedz na pierwsze 2 pytania :D Edited July 4, 2007 by krzeselko Quote Link to post Share on other sites
radzu Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 Moim zdaniem nie ma co się bawić w wymianę tylko tych dwóch elementów, jeśli chcesz już rzeczywiście coś wymieniać w GB to najlepiej wsadzić cały komplet z cylindrem i tłokiem z stocka CA. Lecz na twoim miejscu wymienił bym lufę na precyzyjną, a co za tym idzie komorę HU + nowa gumka. To napewno polepszy celność i zasięg w dużo lepszym stopniu niż sama nowa głowica tłoka. Quote Link to post Share on other sites
krzeselko Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 Tylko prec lufa to co najmniej 100zł, komora hop-up najtańsza 60zł i to jeszcze plastikowa,a gumka ok. 30zł. To jest prawie 200zł... No więc ile fps dałaby mi prec lufa? 20-30? Quote Link to post Share on other sites
LHOswald Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 (edited) Nie zwarcie , po prostu zacznie źle wpływać na resztę ogniw , i szybko z czasem będziesz miał coraz mniejszą pojemność , a tym samym czas pracy. Lepiej kupić cały nowy pakiet 8-9 ogniw. I raczej od razu wywal cymowe (stock'owe) kable i silnik , mi silnik zjarał się po miesiącu , a kable tak się grzeją że szkoda opisywać , z resztą aku też. Dobry Silnik (3x lepszy niż stock'owy) kupiłem u krakman'a za małe pieniądze . Edited July 4, 2007 by LHOswald Quote Link to post Share on other sites
MATI_hopek Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 (edited) witam polecam wymiane lufy i komory u mie widać ze kulka szybciej leci tylko mam hop-upa na najmniej zrobionego a lecą i tak za moćno do góry czy to kwestia kulek?? strzelałem 0,20 G&G może zmienić na 0,25 G&G?? pozdro gumke HU mam guardera aha jeszcze moge prosić aby ktoś zrobił zdjecie silnika jak wyglada cymowski , bo moja mp5 z 2 reki i nie wyglada mi ten silnik na cymowski może wella nie wiem ~!! Edited July 4, 2007 by MATI_hopek Quote Link to post Share on other sites
radzu Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 krzeselko, no niestety, tylko tak poprawsz celność, a moc to możesz zwiększyć przez danie mocniejszej sprężyny, bądź uszczelnienie całego układu (ale nie za dużo to da). Jeśli nie masz dużo pieniędzy to jedyne co mogę zaproponować to wymiana zestawu cylindra na stock CA (urzywka lub po tuningu przy zakupie można dostać od 50zł, przy czym przeważnie bez tłoka który nie wiem jak w Cymie ale w Wellu jest niestandardowy i także trzeba go wymienić ) oraz teflonfix. Ewentualnie możesz szukać lufy stock CA (półprecyzyjna) i jakiejś urzywanej komory, a gumkę zostawić stock, bądz też jakąś urzywkę lub nówkę która została po tuningu. Quote Link to post Share on other sites
krzeselko Posted July 5, 2007 Report Share Posted July 5, 2007 (edited) No dobra, dzięki za obszerne wskazówki. Czy w Cymie jest plastikowa komora hop-up? Bo w ogóle tylko taką znalazłem do Mp5? Czy lufa 6.03mm nada się do Mp5? Może mi ktoś wytłumaczy jak wymienić lufę z komorą i później to skręcić, bo jak już zamówię lufę to będzie trudne do zrobienia. Jeszcze pytanie do MATI_hopka: O ile zwiększył się zasięg twojej Mp5 po wymianie lufy na precke? Edited July 5, 2007 by krzeselko Quote Link to post Share on other sites
MATI_hopek Posted July 6, 2007 Report Share Posted July 6, 2007 ja mam stock lufe z CA , zasieg sie troszke zwiększył ale na końcu kulka nie leci tak wolno że nikt nie poczuje jak dostanie tylko za...a normalnie pozdro Quote Link to post Share on other sites
skuziak Posted July 9, 2007 Report Share Posted July 9, 2007 Wracając do powtarzających się problemów z dyszą. Chyba znalazłem rozwiązanie i to tu, na tym forum. W opisie Czopera wyczytałem, że tappet plate cymy jest inny. Może to jego wina? http://img497.imageshack.us/my.php?image=tappet25wj.jpg (przezorczysty to cyma) Wydaje mi się, że ten tappet bardziej cofa dyszę, i robi za dużo miejsca w komorze. Może to tylko teoretyzowanie, ale dzisiaj zamawiam sobie tappeta a po zamontowaniu opiszę, czy to pomogło :) Trzymajcie za mnie kciuki. Quote Link to post Share on other sites
skuziak Posted July 13, 2007 Report Share Posted July 13, 2007 No to od teraz wszyscy, którzy mieli problem z dyszami niech zamawiają popychacze :) Mój problem opisany parę stron wcześniej w tym temacie zniknął w 100%. Mam popychacz od Wella i jest po prostu za*******e :) Quote Link to post Share on other sites
krzeselko Posted July 19, 2007 Report Share Posted July 19, 2007 A co byście powiedzieli, aby wstawić do tej Mp5 zestaw cylindra typu np.1 o powiększonej średnicy? Pasowało by to do tej mp5? O ile zwiększyło by to moc repliki? Quote Link to post Share on other sites
skuziak Posted July 19, 2007 Report Share Posted July 19, 2007 Sam cylinder o powiększonej średnicy nic ci nie da. Musisz wtedy mieć jeszcze dyszę i obie głowice o powiększonej średnicy. Takie zestawy działają też odpowiednio ze sprężynami od m110 do m120. Nie polecam też zmieniania typu cylindra bez zmiany lufy na odpowiednią. Moc może i wzrośnie, ale celność spadnie bardzo. Quote Link to post Share on other sites
krzeselko Posted July 19, 2007 Report Share Posted July 19, 2007 Jeśli chodzi o cylinder o powiększonej średnicy to oczywiście myślałem o całym zestawie. Ale jeśli celność się pogorszyć mocno to rezygnuje. Dzięki za odpowiedź Quote Link to post Share on other sites
skuziak Posted July 19, 2007 Report Share Posted July 19, 2007 Jeżeli zastosujesz inny typ cylindra niż powinien być. Czyli powinieneś wybrać cylinder z dziurą, czyli typ 2 o ile pamiętam :) Pamiętaj też o odpowiedniej sprężynie, czyli do Deep Fire minimalnie m110. Pociągnie to za sobą pewnie zmianę silnika baterii prowadnicy i tłoka (jeżeli masz stockowe) a w przyszłości możliwe że zębatek. Konkluzja jest taka, że pewnie będziesz musiał wymienić całą pneumatykę w GB :) Quote Link to post Share on other sites
krzeselko Posted July 20, 2007 Report Share Posted July 20, 2007 Aha, rozumiem. Bo słyszałem, że jak np. się wsadzi do MP5 załóżmy cylinder typ 1 lub 0 to osiągi się zwiększą, a nic wiecej nie trzeba wymieniać. No wiec pomyślałem, że jak sie do tego dołoży jeszcze o powiększonej średnicy to może być naprawdę dobrze. Ale jak mam dlatego wymieniać sprężyne to rezygnuje xD Quote Link to post Share on other sites
Mekto Posted August 5, 2007 Report Share Posted August 5, 2007 (edited) A ja mam takie pytanko drobne- czy można do tej repliki zamontować silikonowy HU Guardera bez konieczności zmiany komory HU? I czy lepszy jest gumka Hu Guardera czy Tm? Oraz czy sprężynę m100 CA można wsadzić do GB bez konieczności wymiany innych podzespołów? Edited August 5, 2007 by Mekto Quote Link to post Share on other sites
krzeselko Posted August 5, 2007 Report Share Posted August 5, 2007 Gumkę będzie za długa, ale jakby ją przyciąć może by pasowała. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts