skuziak Posted November 25, 2007 Report Share Posted November 25, 2007 Na M110 jeszcze powinno banglać, na 120 już raczej nie. Quote Link to post Share on other sites
MiodUs Posted November 25, 2007 Report Share Posted November 25, 2007 (edited) Napisalem dwa posty, poprosilem o skasowanie jednego, ale skasowano nie ten :D Oczywiscie chce wstawic sprezyne m100. Nie chce nikogo zabic w cqb. Czy to wszystko co wypisalem http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=393 + batka 9.6 intellect + łoż. prowadica do v.3 i sprezyna m100 da 350 fps i czy giwera bedzie w miare zywotna? I czy nie lepiej dać batkę 8.4 intellecta? Edited November 25, 2007 by MiodUs Quote Link to post Share on other sites
skuziak Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 Bierz 9,6. Ja bym jeszcze silnik zmienił :) Quote Link to post Share on other sites
MiodUs Posted November 27, 2007 Report Share Posted November 27, 2007 Na silnik obecnie kasy nie mam... Quote Link to post Share on other sites
MiodUs Posted November 27, 2007 Report Share Posted November 27, 2007 Aha, podobno 9.6 intellecta nie zmieści się w łożu, czy to prawda? Czemu nie mogę edytować postów? ;x Quote Link to post Share on other sites
skuziak Posted November 28, 2007 Report Share Posted November 28, 2007 To prawda, ale wystarczy usunąć z łoża element, który blokuje i będzie dobrze. Wiem, bo sam tak robiłem :) Quote Link to post Share on other sites
MiodUs Posted November 28, 2007 Report Share Posted November 28, 2007 Ale czy przu 9,6 nic mi nie pójdzie? :P Quote Link to post Share on other sites
skuziak Posted November 28, 2007 Report Share Posted November 28, 2007 Bez obaw :) Quote Link to post Share on other sites
wiesiu Posted December 17, 2007 Report Share Posted December 17, 2007 Witam Wymiana lufy na precke do Ci lepsze skupienie strzału a wymiana zębatek bez zmiany sprężyny........ jest to zbędne. Polecam tą precke http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=440 Pozdrawiam 8) Quote Link to post Share on other sites
krzeselko Posted December 17, 2007 Report Share Posted December 17, 2007 posiadam tą samą i też nie mogę narzekać ;) Quote Link to post Share on other sites
wiesiu Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 Mam Mp5 CM.027 Mam małe pytanko , czy ten silnik w tej replice pociągnie sprężynę M100? mam łożyska metalowe Systemy i batke 10,8V Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
skuziak Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 Naprawdę czytanie nie boli. Temat silnika był już wałkowany tyle razy, że się odechciewa pisać... Quote Link to post Share on other sites
wiesiu Posted January 8, 2008 Report Share Posted January 8, 2008 (edited) Witam skuziak tylko spokojnie sorki przeoczyłem tą stronę o silniku. Edited January 8, 2008 by wiesiu Quote Link to post Share on other sites
maciej20060 Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 a jak z tuningować mp5 a3 cymy żeby nie wydać dużo siana bo nie mam www.groza1wbot.blog.onet.pl zapraszam wszystkich na forum i bloga mojej ekipy :) Quote Link to post Share on other sites
Pajerro Posted February 29, 2008 Report Share Posted February 29, 2008 Rozebrałem gb mojej mp5tki bo pękł to co tam zobaczyłem zaskoczyło mnie :D pozytywnie na szczęście, zobaczyłem metalowe zembatki oraz plastikową prowadnicę która była nie tknięta, a replika miała przebieg około +22k kulek. Quote Link to post Share on other sites
igoryogi Posted March 10, 2008 Report Share Posted March 10, 2008 (edited) Jakiś czas temu, po strzelance zacząłem rozładowywać moją mp5 do poduszki. Zagapiłem się, i nagle poczułem spalenizne z okolicy rączki. Broń oddam do serwisu, ale czy będę musiał coś nowego kupić za spore pieniądze żeby znowu działało? Chcę ulepszyć moją mp5-j cymy. Chodzi głównie o moc i o zasięg. Mam do wydania około 100-150zł. Prosiłbym o poradę. Pozdrawiam Edited March 10, 2008 by igoryogi Quote Link to post Share on other sites
Pajerro Posted March 10, 2008 Report Share Posted March 10, 2008 Możesz kupić zestaw Ftk tani i fpsy ci skoczą :) Tam masz cylinder,głowice, sprężynę, prowadnicę metalowe łożyska, mi taki zestaw ftk ( niestety zła spreżynę mi przysłali no i prowadnica nie pasowała) podniósł płynność prace gb. był większy rof. Quote Link to post Share on other sites
skuziak Posted March 10, 2008 Report Share Posted March 10, 2008 Preca gumka i komora jeżeli masz niestandardową. Jak standardową, to komorę opuść. Quote Link to post Share on other sites
krzeselko Posted March 10, 2008 Report Share Posted March 10, 2008 Możesz kupić zestaw Ftk tani i fpsy ci skoczą :) Tam masz cylinder,głowice, sprężynę, prowadnicę metalowe łożyska, mi taki zestaw ftk ( niestety zła spreżynę mi przysłali no i prowadnica nie pasowała) podniósł płynność prace gb. był większy rof. Jaki tam była sprężyna, że ROF miałeś większy. Z tego co czytałem to po wstawieniu FTK Hurricane z springiem M100 ROF maleje masakrycznie i najlepiej wymienić baterie i silnik. Też myślałem nad wstawieniem tego FTK, ale właśnie z tego względu sobie odpuściłem. Quote Link to post Share on other sites
igoryogi Posted March 10, 2008 Report Share Posted March 10, 2008 Znalazłem taki zestaw ftk http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=393 i w sumie chciałbym go mieć ;) Ale mp5 oddaje do serwisu w gunfire.pl bo jest we wrocku, gdzie mieszkam. Czy mógłbym prosić, o polecenie jakiś poszczególnch części z tego sklepu? I ponawiam pytanie - co to może być za usterka? Quote Link to post Share on other sites
Pajerro Posted March 10, 2008 Report Share Posted March 10, 2008 (edited) Jaki tam była sprężyna, że ROF miałeś większy. Z tego co czytałem to po wstawieniu FTK Hurricane z springiem M100 ROF maleje masakrycznie i najlepiej wymienić baterie i silnik. Też myślałem nad wstawieniem tego FTK, ale właśnie z tego względu sobie odpuściłem. Wiesz co mi przysłali 120 to jej nie wstawiłem, i stock został, no ale można wsadzić jakąś trochu mocniejszą. :P Edited March 10, 2008 by Pajerro Quote Link to post Share on other sites
wiesiu Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 Witam W swojej Mp5 wymieniłem następujące rzeczy: - Gearbox V2 wzmocniony Deep Fire - Łożyska kulkowe 6mm ze systema - Okablowanie Classic Army - Metalowa prowadnica - M110 - Głowica CA wzmocniona Po złożeniu tego Mp5 nie chodzi silnik szarpie , ale nie rusza zmieniłem sprężynę na ta starą co była w starym GB i też nic to samo. Słychać tylko takie "pykanie" i nic silnik nie rusza a na pusto sie kręci. Jak rozbieram GB to popychacz jest wygięty do góry na zębatce tłokowej. co to może być? Quote Link to post Share on other sites
Mekto Posted April 3, 2008 Report Share Posted April 3, 2008 Ja mam z kolei inne pytanie. Czy jeżeli wymieniam komorę HU i gumkę to muszę wymieniać też lufę na preckę czy można zostawić stockową? Quote Link to post Share on other sites
Aurox Posted April 3, 2008 Report Share Posted April 3, 2008 A jaką masz lufę?? Jak aluminiową, to musisz wymienić, a jak mosiężną, to po co chcesz wymieniać komorę? Quote Link to post Share on other sites
Pajerro Posted April 4, 2008 Report Share Posted April 4, 2008 A jaką masz lufę?? Jak aluminiową, to musisz wymienić, a jak mosiężną, to po co chcesz wymieniać komorę? Pewnie stockowy hop up nie podkręca kulek, alby mógł by je lepiej podkręcać. Bo tam jest niestandardowa. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts