krzeselko Posted April 4, 2008 Report Share Posted April 4, 2008 Jeśli się nie mylę to w wersji z mosiężną lufą już jest normalna komora. Quote Link to post Share on other sites
Mekto Posted April 4, 2008 Report Share Posted April 4, 2008 Mam wersję z lufą aluminiową Quote Link to post Share on other sites
Mekto Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Przepraszam za double post. Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić jak zamontować w tej mp5 komorę Hop Up CA i gumkę silikonową Guardera? Niby udało mi się te części zamontować ale broń zacina się po kilku strzałach nawet na "wyłączonym" HU. Quote Link to post Share on other sites
krzeselko Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 Czytałeś to: http://machinegun.pl/mp5ca_tutorial_lufa.htm Ja jak wymieniałem też nie miałem o tym zielonego pojęcia, ale jechałem wg. tego i jakoś sobie poradziłem. Jest trochę różnić między CA i CYMĄ, ale nieznaczących. Pytaj jak nie będziesz wiedział co gdzie zrobić. Quote Link to post Share on other sites
skuziak Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 Mekto - zmieniałeś dyszę? Jeżeli zmieniłeś to problem prawdopodobnie leży w popychaczu - sprawdzone na własnej skórze. Quote Link to post Share on other sites
Mekto Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 Ok, już wszystko działa! Hop up świetnie podkręca ( a nawet za świetnie). Problem leżał w lufie- jednak stockowa nie pracuje zbyt dobrze z "normalnym" hop upem :) Tak czy inaczej dzięki wszystkim za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
msk1 Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 (edited) Witam chce zakupić spręzyne M110 Guardera i dla pewności prowadnice ale nie wiem na jaką prosił bym o link. Edited October 22, 2008 by msk1 Quote Link to post Share on other sites
snajperswd11 Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 Witam mam mały problem z mp5J od jg. Mianowicie pluje kulkami na 1 metr bądź 2 metry. I się zastanawiam co może być tego przyczyną. Rozłożyłem gb i sprawdziłem, wszystko ok. Wziołem się za lufę i komorę i też jest ok. Aż wpadłem na ciekawy pomysł wyjołem gb od mojego beryla v.3 podczepiłem do lufy z komora od mp5iątki i podpiolem magazynek zręcznie trzymając to wszystko do kupy.I tu cud kulki zaczeły latać jak należy czyli na jakieś 30m :zastanawia: :icon_biggrin: Więc teraz pasował by ten sam efekt w mojej mp5iątce. Równiez odkryłem że kulki niemaja nic do tego(G&G) Proszę o pomoc znawców pięknej empi. Quote Link to post Share on other sites
snajperswd11 Posted November 25, 2010 Report Share Posted November 25, 2010 Ok już zrobiłem. Problem polegał na dużej nieszczelności tłoka, jakby był za mały i były luzy i nie dociskał do cylindra głowicą. Wymiana tłoka i doszczelnienie układu przywróciły empi stare dobre osiągi! :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
czerwo Posted February 14, 2011 Report Share Posted February 14, 2011 (edited) Siema mam mp5 sd6 JG. Czy można do niej akumulator 9,6 v dać? czy za szybko mi się ona nie zepsuje? Głównie mi chodzi o szybkostrzelność w niej. Edited February 14, 2011 by czerwo Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts