Robson Posted June 3, 2006 Report Share Posted June 3, 2006 Witam na Warriorze, w temacie o sprzęcie Rangersów... O ile mi wiadomo SPEAR BALCS został zastąpiony przez RLCS (czyli' date=' Ranger Load-Carrying System). W skład RLCS wchodzi CIRAS w kolorze Ranger green.[/quote']Ktoś może wie coś więcej, widział jakieś zdjęcia głownych zainetresowanych w tym sprzęcie? BTW, Guarder wypuścił jakiś czas temu replike czegoś, co może być włąśnie RLCSem... http://www.wgcshop.com/WGC_Shop/images/gd_..._cg_v13cmwc.jpg pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted June 3, 2006 Report Share Posted June 3, 2006 To co wypuscil Guarder to kopia Paraclete RAV. RLCS to krotko ujmujac Eagle'owy CIRAS + chestrig z kompletem kieszeni w kolorze Ranger Green. Docelowo ma zastapic SPEAR BALCS i RACKa Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted June 4, 2006 Author Report Share Posted June 4, 2006 To co wypuscil Guarder to kopia Paraclete RAV. aha........ :ściana: Ranger Green? masz/widziałeś zdjęcie? Dlaczego odeszli od kamizelek w kamuflarzu? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 Ranger Green? masz/widziałeś zdjęcie? Dlaczego odeszli od kamizelek w kamuflarzu? Odeszli bo stwierdzili, ze lepiej logistycznie na tym wyjda - jeden kolor sprzetu produkuje sie lepiej niz dwa. Army wybrala Foliage Green, Special Forces wziely dla siebie sprzet w Khaki a Rangersi maja teraz swoj Ranger Green. Jakby co sprzet sie pokrywa Krylonem i pasuje tam gdzie potrzeba ;) Sam Ranger Green jest bardziej zielony niz Foliage Green a troche bardziej szary niz Olive Green. Na zdjeciu, od lewej Olive Green, Ranger Green, Khaki - wszystko Eagle: Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted June 4, 2006 Author Report Share Posted June 4, 2006 Wielkie dzięki Szaszłyk !! :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 Nie ma za co, 500PLN platne przelewem, konto na PW :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted June 5, 2006 Author Report Share Posted June 5, 2006 Szaszłyk, skomentuj wygląd pana na pierwsyzm planie... RLCS? bo na SPEARa to to nie wygląda... http://news.soc.mil/imagery/75th/040714-A-...A-0403A-038.jpg Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted June 5, 2006 Report Share Posted June 5, 2006 Raczej RLCS (bardziej zadymionego zdjecia nie bylo? :) ) aczkolwiek z miksem ladownic ;) Zastanawiam sie jednak czy moze nie jest to jakas odmiana Paraclete RAV, ale siatka od wewnetrznej strony sugeruje, ze to CIRAS jest. Ten pan moglby lewa reke inaczej trzymac ;) Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted June 10, 2006 Report Share Posted June 10, 2006 CIRAS na bank. warto dodać, że land version. po "ramionach" i przednim panelu widać. Szaszłyk, będziesz uczył rangersów jak tzrymać broń?:) ja wiem, że to piczki są hehehe, no ale:] Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted August 14, 2006 Author Report Share Posted August 14, 2006 jak ktoś zainetresowany jak wygląda zchyba pełen zestaw RLCS: znalezione oczywiście na MP.net [i nie ja to zakreślałem na czerwono...] Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts