Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem z czułym suputem w M47

Recommended Posts

Witam, mam sprężyne DE M47 i od niedawna w mojej broni spust zrobił się tak czuły, ze bardzo często broń strzela sama. Nie wiem co mam zrobić z tym fantem. Wystarczy, że załaduję broń i sama strzeli :( albo wystarczy delikatnie dotkna spust. :twisted: Czy ktoś ma jakiś pomysł, aby to naprawic? A może oddać na gwarancję?

Mczesiu

Mogę się mylić ale na moje oko starł Ci się zaczep trzymający tłok po naciągnięciu i minimalne drgnięcie spustu powoduje jego zwolnienie. Obejrzyj ten haczyk przy tłoku i element o który zaczepia w czasie naciągania:

mini_1150145584.jpg

Jeśli któryś z nich jest starty albo ukruszony spróbuj dolepić tam np. kawałek blaszki.

No i Crash :(

Rozebrałem replikę, dorobiłem co miałem dorobić. Niestety nie udało mi się zamontować blokady spustu, ale to jeszcze nic.

Po złożeniu repliki strzeliłem raz - super kulka poleciała swoje. Po następnym załadowaniu zdziwiłem się, bo nie wiem, jakim cudem, ale kilka kulek wpadło mi do środka repliki. Czy ktoś wie jak to naprawić? Kiedy załaduję, albo kulka wpadnie do środka repliki, albo broń strzeli na 5 m :|

Nie wiem czy wszystko dobrze poskładałem. Z hop upa wypadła jakaś sprężynka, ale wsadziłem ją pod spód. Czy ktoś ma schemat jak powinna być zmontowana broń?

• 2 months later...