pidzejfat Posted June 7, 2006 Report Share Posted June 7, 2006 No właśnie interesuje mnie takie: http://www.specshop.pl/product_info.php?pr...abfe0eef70149d2 ustrojstwo. Czy można go używać przy plastikowym zamku?? Czy przy wymianie na metalowy zamek i zawór o zw. przepustowości części wewnętrzne są narażone na większe zużycie?? Jak sprawują wam się pistolety z różnymi upgradami?? 1. podajcie co wymieniliście 2. ile za to zapłaciliście 3. czy warto było 4. ogólne zmiany w zasięgu oraz feelingu broni Mam nadzieję że temat pomoże takim którzy chcą zmienić coś w swoim pistolecie. Pozdrawiam pidzejfat Czemu nikomu nie chce się napisać?? :( Quote Link to post Share on other sites
vip3r Posted July 28, 2006 Report Share Posted July 28, 2006 dla mnie najlepsze co możesz zrobić swojemu pistoletowi (poza oczywiście metalem jeżeli go lubisz) to dodać latarkę i ew. lufę prec . z moich zmian to najbardziej chyba zadowolony jestem z 20pln które wydałem na to: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...3a07283641e8aba od razu zdecydowanie bardziej polubiłem bardziej swoje G17 KSC 8) nawet metalowy zamek nie ma tak dobrego stosunku radocha/cena Quote Link to post Share on other sites
wally Posted July 28, 2006 Report Share Posted July 28, 2006 Viper, trzeba było kupić dętke rowerową za 16 zł, to takich nakładek na rękojeść pistoletu mógłbyś narobić sobie, swojej drużynie, drużynie przeciwnej i jeszcze trochę dętki by zostało. A skuteczność taka sama, nawet wygląd taki sam. :) Quote Link to post Share on other sites
Scalak Posted July 28, 2006 Report Share Posted July 28, 2006 Wracając do tematu... Czy ktokolwiek widział jak strzela taki gaziak po wymianie tego co w temacie?? lepiej/gorzej/tak samo :lol: No i jeszcze jedno znaczące pytanie... (z tego względu, że nie mam gaza to nie wiem a chciałbym wiedzieć...) Gdzie to się umieszcza? To jest zaworek na magazynku czy w środku pukawy? Quote Link to post Share on other sites
Austin Posted July 28, 2006 Report Share Posted July 28, 2006 To jest zawor do magazynka. W pukawie jest zupelnie inny zawor jezeli ma blow-back A czy to ustrojstwo dziala to nie wiem, chociaz tez myslalem o tuningu gaziaka i ciekawi mnie to rozwiazanie. Quote Link to post Share on other sites
TeQuilla Posted July 28, 2006 Report Share Posted July 28, 2006 No właśnie, bardzo ciekawi mnie to, jak można stuningować gaziaka. Jestem nieco zielony w tym temacie i proszę was abyście mogli mi poradzić jak nieco polepszyć mój pistolet i odpowiedzieć na moje pytania. Po pierwsze - czy instalacja tłumika daje jakieś efekty? (poza wyciszeniem strzału). W socomie "stealth assassin" podobno właśnie tłumik daje tyle fps-ów... czy dałoby się tak zupgrade'ować powiedzmy berrettę albo sig sauera? Po drugie - da się wstawić do pistoletu jakieś bajery w stylu lufa precyzyjna? Po trzecie - system hard kick to jest (jak wyczytałem) zastosowanie dwóch sprężyn powrotnych. Da się coś takiego zrobić do pistoletu który nie miał tego "w standardzie"? I jeszcze jedno pytanko, trochę nie do tematu, ale byłbym wdzięczny za odpowiedź - czy są u nas w kraju jakieś sklepy które sprowadzają zza granicy towar na zamówienie? Chodzi mi konkretnie o pistolet cz75 KSC i colta .45 od western arms. Pozdrowionki Quote Link to post Share on other sites
vip3r Posted August 1, 2006 Report Share Posted August 1, 2006 w SOCOMie w tłumiku jest przedłużona lufa wewnętrzna - normalny tłumik ci nie da tego. co do tuningu gaziaka to po moich doświadczeniach stwierdzam że najlepiej robić tuning dla wyglądu i lepszego "czucia" a jedyną naprawdę przydatną rzeczą jest latarka :-) ja nie zauważyłem różnicy w zaworkach dlatego poza radochą z wydania kolejnej kasy niewiele się zmieniło - no a po dodaniu wspomianego chwytu radość ogarnia przy każdej okazji użycia;-) (doceniam wally humor ale dętka nie jest tak dobrze wyprofilowana i nie daje tyle przyjemności ;-) ) Quote Link to post Share on other sites
Jabol Posted August 1, 2006 Report Share Posted August 1, 2006 Zaworek raczej dla osób, co to tylko jeden magazynek mają, bo nie wierze, że ktoś, kto ma np. 4 magi, kupi do każdego po zaworku :D Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts