Kiwi Posted September 28, 2006 Report Share Posted September 28, 2006 Czyżby?? http://bron.pl/bron_pl/sport/produkty/wiat..._yunker_2_frame Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted September 28, 2006 Report Share Posted September 28, 2006 "Produkt chwilowo niedostepny" oznacza w tym sklepie Kiwi, ze towaru nie ma i nie maja pojecia kiedy znowu bedzie dostepny... Quote Link to post Share on other sites
Frugo Posted September 28, 2006 Report Share Posted September 28, 2006 miess: tak skontaktuj sie z AASG na forum www.asg.krakow.pl - koles do oryginalego AK wlozyl calego asg :-) Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted September 30, 2006 Report Share Posted September 30, 2006 Sorka, nie zwróciłem uwagi na status, szukałem tylko produktu, mea culpa. Pozostaje więc tylko allegro-zdarzają siętam te kałaszki co jakiś czas. Quote Link to post Share on other sites
hanskloc Posted October 29, 2006 Report Share Posted October 29, 2006 Mam giwere od 2 tygodni i wczoraj prosze pierwsza usterka, karabin strzela ogniem pojedyńczym na obu ustawieniach selektora 8O Prosze o podpowiedź co mogło się stać i czy komuś już coś podobnego się przytrafiało Quote Link to post Share on other sites
Morthag Posted October 29, 2006 Report Share Posted October 29, 2006 Nie wiem jak to jest w tym AK, ale u mnie wystarczylo dokrecic srube trzymajaca selektor. Quote Link to post Share on other sites
hanskloc Posted October 29, 2006 Report Share Posted October 29, 2006 Dzisiaj się trochę z tym męczyłem, próbowałem go dokręcić ale nic z tego, może płytka selektora się przesunęła Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted December 20, 2006 Report Share Posted December 20, 2006 Tak więc piszę, po dłuższym użytkowaniu AK 104 G&G. Na sotcku nie chodził za długo bo jeden tydzień :F Włożyłem sprężynę CA170% - R.O.F. dalej 19 3 miesiące około 100000k, ZERO jakich kolwiek problemów. Od 2 tygodni: Zestaw Guardera wzmocniony do AK/SELER itd. Spręzyna M130 Koła -S.T.U. CA Łożsyka kulkowe Depp Fire Wynik: Po 2 strzelankach: -Głowica roztrzaskana -Dysza to nieporozumienie, jest niekompatybilna Zmieniałem głowice na stock, o niebo lepiej, przełożyłem tylko o'ring z Guardera Moc -ponad 500FPS (500-510) Gnat smiga aż miło :) Lepiej by było: Nie kupowac zestawu guardera, kupić tylko Orin'g guardera Zebatki moza zmienić ale lepiej na Torque UP Spręzyna i wszystko. Częsci G&G sa duzo mocniejsze niz guardera wzmocnione. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted December 20, 2006 Report Share Posted December 20, 2006 Hans Wyjmij GB, rozłóż tylko selektor zewnętrzny, ustaw go w pozycji zablokowanej, złóż raz jeszcze, miałem to samo, to sie dzieje jak za mocno pociągniesz albo przegniesz z siłą ;) Stało mi sie tak jak go rozkładałem i źle złozyłem. P.S. SpecShop robi testy na M130, powiadaja że nie widzą żadnych przeciwwskazań co do tego by ładowac M130. Nic w tym dziwnego ale oni tam wsadzili tylko M130 :F i nic poza tym :F Quote Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted December 20, 2006 Report Share Posted December 20, 2006 Czy masz już łożyska metalowe? Jeśli nie, to warto kupić choćby ślizgowe, CA albo Systema. Jeżeli zawiodą plastikowe, to wydasz dodatkowo na zębatki. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted December 21, 2006 Report Share Posted December 21, 2006 Napisałem ża mam kulkowe Depp Fire EDIT: Zapomniałem dodać: Maga notorycznie wyłamywałem, ilekroś stuknołem kolanem, łamał się dzyndzel który podtrzymuje maga pod blokadą. W akcie zemsty wkręciłem wkreta, spiłowałem, pomalowałem i jest jak nówka i przynajmniej zatrzask mam metalowy. Z przodu to samo, uzyłem nieśmiertelnika, blachę wyprofilowałem i gotowe. Quote Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted January 8, 2007 Report Share Posted January 8, 2007 Czy zmierzyłeś chronometrem te 500 fps? Jakiej firmy jest ta sprężyna M130, skoro bez bore up otrzymałeś prędkość wylotową 152 metry/skundę ? Czy mógłbyś zrobić zdjęcie elementu, który musiałeś naprawić (przyda się do recenzji) ? Quote Link to post Share on other sites
Loniu Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 A dałbyś linki do wszyskich czesci jakie polecasz wstawić przy M120 ?? Bo nie wiem co z tą dyszą :/ Najlepiej linki z WGC :) dzieki pozdro Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 SORKA! ALE pochrzaniłem, tam nei ma Bore Up, ogólnie przez specyficzną dyszę G&G nie można tam go wmontować! Tak mierzone było! Moze napisze to raz jeszcze: Zestaw twzmocnionych częsci guardera poszedł sie j****ć Tłok nie nadaje się już do niczego a głowica poszła w niepamięć. Modyfikacja: Łożyska kulkowe DF Spręzyna M130 DF Głowica Stock + Oring' Guarder Cylinder polerowany Guarder Głowica cylindra 2 uszcz. Guarder Zębatki CS S.T.U. Dysza Stock Tłok tytanowy DF Układ się tak uszczelnił że dało to moc 500FPS, to nie żaden fenomen, jak rozmawiałem z Markiem z asgschopu to normalka, o'ring guardera czy DF są trochę większe i szersze. Elementy które wyminiłem to: Głowica Tłoka Guar. Tłok Guar. Jedno Łożysko Częsci te posypały się w szybkim tempie. Nie polecam ich raczej, może do M120 ale więcej nie przeżyja. DO M120, polecam tłok tytanowy DF, zębatki T.U. wymienić wszystkie głowice na DF i wsio. Jeżeli masz replikę G&G wymień tylko tłok i głowice tłoka no i aku. Pół roku śmiegałem na M120 wymieniłem tylko spręzynę. Quote Link to post Share on other sites
aux2002 Posted January 15, 2007 Report Share Posted January 15, 2007 SORKA! ALE pochrzaniłem, tam nei ma Bore Up, ogólnie przez specyficzną dyszę G&G nie można tam go wmontować! Heh. Mam AK 104 G&G i tak się składa, że krótko przed świętami mailowałem do SpecShopu w sprawie UP do niego poniżej przedstawiam treść odpowiedzi: Witam! Upgrade do około 420fps: Systema - Zestaw Cylindra Bore Up - AK - 299zł G&G - Sprężyna M120 - 35zł Upgrade do około 390fps: G&G - Sprężyna M120 - 35zł Pozdrawiamy serdecznie i zapraszamy Zgadza się GB w 104 ma dziwną dyszę, krótszą niż produkt TM. Ale mam inny problem może ktoś zna rozwiązanie na trybie manual następuje blokada spustu i to nie sporadycznie tak jak się to dzieje w innych replikach, lecz od pewnego czasu jest tak, że blokuje się po każdym strzale spust robi się twardy jak by był zabezpieczony i są problemy z przestawieniem selektora na tryb safe. Quote Link to post Share on other sites
Loniu Posted January 15, 2007 Report Share Posted January 15, 2007 hmm... taksobie to czytam i dochodze do wniosku ze ten gun nie jest odpowiedni dla poczatkującego ze wzgledu na wymiany/kombinacje, szkoda, mialem zamiar go kupić :/ Wezme jednak M4A1 G&P (tą wersje z dobrym popychaczem) Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted January 17, 2007 Report Share Posted January 17, 2007 Loniu.........Co ty gadasz?? Przeczytaj od początku temat. aux202 Dysze chcesz manulanie jechać? Myślisz ze nie probowałem? 3 kulki leca potem stop, wyjmujes zi wk ladasz maga i jest ok. Moze i się da tak zrobić ale szkoda było by kupowac cały bore up i w końcowej fazie rozczarować się. Co do selektora, tak trzeba go popiescić i będzie działał. CO do tuningu do 400Fps, tak owszem, wymień spręzynę i TŁOK!! Niestety po pół roku mój dalej strzelał ale lepiej będzie kupić tytanowy. Loniu.. przeczytaj sobie temat cienma strona tuningu, dowiesz się dlaczego przy ponad 500Fps trzeba tyle się piescić z gnatem, zwłaszcza z nowym którego nikt przed tobą nei tuningował, na ten przykład TM, kazdy wie co wytrzyma itd. Quote Link to post Share on other sites
aux2002 Posted January 19, 2007 Report Share Posted January 19, 2007 aux202 Dysze chcesz manulanie jechać? Myślisz ze nie probowałem? 3 kulki leca potem stop, wyjmujes zi wk ladasz maga i jest ok. Moze i się da tak zrobić ale szkoda było by kupowac cały bore up i w końcowej fazie rozczarować się. Co do selektora, tak trzeba go popiescić i będzie działał. CO do tuningu do 400Fps, tak owszem, wymień spręzynę i TŁOK!! Niestety po pół roku mój dalej strzelał ale lepiej będzie kupić tytanowy. Heh;> Zacytowałem ci odpowiedź od SpecShopu. I wiem, że dysza jest inna ;]. Chyba się nie zrozumieliśmy, jeśli będę robił upa to na pewno zajmie się tym specjalizowany serwis w stylu AsgShop’u. Osobiście wolę nie grzebać w gearbox’ie żeby zaoszczędzić 50 zł na usłudze. To, że dysza jest inna zauważyłem przy wymianie lufy na dłuższą(Dodam że ukryłem ją w tłumiku.Tak żeby nie było niedomówień). Quote Link to post Share on other sites
Hubcio Posted January 19, 2007 Report Share Posted January 19, 2007 Witam. Chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość zamontowania tego zestawu: Zestaw cylindra o powiększonej średnicy do AK bo zauważyłem że jest problem z dyszą która jest nietypowa. Co do selektora, tak trzeba go popiescić i będzie działał. Możesz opisać lepiej co trzeba zrobić z selektorem bo troszke nie zrozumiałem. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted February 17, 2007 Report Share Posted February 17, 2007 Mam takie pytanko do posiadaczy...czy jest jakaś szansa na włożenie sticka pod pokrywe? po uprzednim pozbyciu się tej spręzyny? i jeszcze jedno...przednia częśc body (podstawa szczerbinki) jest taka jak w TM/CA czy jakaś całkiem inna? Z góry dziękuję posiadaczom za odpowiedź. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted February 18, 2007 Report Share Posted February 18, 2007 przednia czesc jest metalowa w przeciwienstwie do tm'a, ca(slr) Quote Link to post Share on other sites
Bartolomeo Posted February 18, 2007 Report Share Posted February 18, 2007 to jest metal,sticka raczej tam nie wsadzisz bo znajduje się tam sprężyna Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted February 18, 2007 Report Share Posted February 18, 2007 wiem....ale czy jest sposób żeby to tak zdemontować żeby zatrzask pokrywy działał i jeszcze zmieścić sticka? obejrzałem kilka zdjęć i wygląda na to że nie (a szkoda) :( ale pytam bo moze użytkownicy widzą to inaczej niż ja na zdjęciu...a nie kupie go żeby się okazało, że nie przerobie go tak jak bym chciał... podstawa szczerbinki wiem że jest metalowa, ale mi chodzi o kształt...czy jest taka jak w TM/CA czy inna. Quote Link to post Share on other sites
aux2002 Posted February 19, 2007 Report Share Posted February 19, 2007 „Podstawa szczerbinki”... Mocowanie czy cały element, na którym zamocowana jest szczerbinka… Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted February 19, 2007 Report Share Posted February 19, 2007 cały element, to co przykreca się do komory zamkowej (lufa w tym siedzi) ten duży element, o to mi chodzi: http://taiwangun.com/?str=product&prId=361 czy to jest zamienne z CA/TM? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts