AKS-74 Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 A możecie mi powiedzieć jak daleko można wysunąć dźwignię przeładowania. Czy można do samego końca jak w oryginale?? Czy może nie do końca. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam Aha i jak to jest z magazynkami stara i G&P. Pasują?? Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted February 24, 2007 Report Share Posted February 24, 2007 Może mi ktoś powiedzieć czy bez problemu pasują mid-capy G&P i Star?? Prosze o odp/ Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted March 6, 2007 Report Share Posted March 6, 2007 tak idzie do samego końca dźwignia. W ogóle czytaliście to http://wmasg.pl/zbrojownia.php?bron=149 Po co wymieniać tam lufę, na stocku 6,04mm to wystarczy! Nie rozumiem sformułowania "kompozytu" jasno napisane że jest to polimer. Nie z jakis matriałów tylko w książeczce od gnat jest wyraźnie ujęte z czego jest wykonany! Pisałem w poprzednich postach. Czytając w poprzednich postach i to co jest na www.specshop.pl wystarczy za rekomendacje i szczegółowy opis. Akurat chłopaki z recenzja się nie popisali. Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted March 6, 2007 Report Share Posted March 6, 2007 Z uwagami do recenzji do Kmiecia. Przyjmujemy każdą krytykę, jeśli jest konstruktywna będzie update do recki. Siłą rzeczy recenzje nie uwzględniają upów i użytkowania, tylko pierwsze ogólne wrażenie nowości, bo żaden sklep nie daje jeszcze replik "na zajechanie" ;). Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted March 6, 2007 Report Share Posted March 6, 2007 Ok. do korekty powinno pójść: Materiały - Magnes,Cynk,AL6061,Polimer Precka w zestawie jest Na 8,4V rof w granicach 16-17 kulek na sekundę Aku 12V nie upchniemy chyba że jedno ogniwo zostanie przelutowane Śruby ampulowe lubia sie szybko zuzywac Co do tuningu to wystarczy podac link do ów tematu Quote Link to post Share on other sites
Miod Posted March 24, 2007 Report Share Posted March 24, 2007 Rk103 jest za dlugi... zdecydowanie bardziej podoba mi sie RK104. Mialem dzisiaj w reku ak74m ICS... bardzo fajny... ale cholernie dlugi. Na stronie SpecShopu podane jest, że obie bronie mają identyczną długość całkowitą (86 cm). kostek napisał, że RK-103 jest za długi, wynikałoby z tego, że jest dłuższy od RK-104, więc jak to w końcu jest? Są równej długości czy nie? Czy wrażenia kostka wynikają po prostu z różnicy długości luf? Quote Link to post Share on other sites
Borax Posted April 12, 2007 Report Share Posted April 12, 2007 Na SpecShopie musieli się pomylić, długość tych replik jest inna. 86 cm to wymiar dla AK104. AK 103 jest dłuższe, ma bodajże 95 cm. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
zupa Posted May 14, 2007 Report Share Posted May 14, 2007 Mam taki sam problem z selektorem ognia jak wzmiankowany kilka postów wcześniej. Chciałbym wyjąć GB. Z tego co wywnioskowałem, aby to zrobić należy wykręcić najpierw 4 śruby imbusowe łączące przednie body z tylnym body, a następnie rozsunąć obie części. Jednakże po wykręceniu śrub trzymają sie one cały czas bardzo mocno i nie wiem jak sobie z tym poradzić. Każda pomoc będzie mile widziana:) Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 (edited) Czyżby przełom ? http://www.specshop.pl/product_info.php?pr...9uotlrlj3cu25i2 Ciekawe, czy pasuje do SLR105A1 z CA i AK74 z Cymy... Edited June 6, 2007 by Diablo Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 Wątpię... z tego co wiem, to kałachy GG różnią się trochę od innych (choćby zamek itd) i z tego powodu raczej flaczki od TM czy CYMY nie wlezą... Gdyby było ze stali, to chociaż gnaty GG możnaby tuningować, a tak to... No, chyba że się mylę ;) Quote Link to post Share on other sites
Morn Posted June 9, 2007 Report Share Posted June 9, 2007 (edited) wybaczcie jeżeli już padło ale mam niewiele czasu i muszę się dowiedzieć czy (http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_45&products_id=1520) rk-103 będzie działał na batce 8.4? bo w linku jest napisane, Pasujące baterie: Large 9.6V i 10.8V to prawda? Bo miałem zamiar kupić 8.4 i coś mi to podejrzanie wygląda. Ale chyba to nie ma znaczenia poza R.O.F.em? Edited June 9, 2007 by Morn Quote Link to post Share on other sites
milijon44 Posted June 9, 2007 Report Share Posted June 9, 2007 wybaczcie jeżeli już padło ale mam niewiele czasu i muszę się dowiedzieć czy (http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_45&products_id=1520) rk-103 będzie działał na batce 8.4? bo w linku jest napisane, to prawda? Bo miałem zamiar kupić 8.4 i coś mi to podejrzanie wygląda. Ale chyba to nie ma znaczenia poza R.O.F.em? Tak, będzie działał na baterii 8.4V. Aczkolwiek, jeśli chciałbyś go w przyszłości tuningować to rozważ od razu zakup baterii 9.6V. Quote Link to post Share on other sites
happy666 Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 (edited) Poważnie zastanawiam sie nad 103-ka. Wiec obczytalem co sie da. W temacie była wzmianka o łożyskach z plastiku na stock'u,ale po przeczytaniu recki w zbojowni o 104 to musiało być w starszej serii.(a troche mnie zmartwiły te plastik łożyska) Cyt. fragment: "Bez rozkręcania gearboxa stwierdzić można, że G&G zastosowało łożyska kulkowe 6mm. Pierwsze partie replik wyposażone były jedynie w łożyska ślizgowe z tworzywa." Nie wątpie w solidność tego guna,na jednym ze zdjęc można zauważyc jakiej grubości sa ścianki body. Chciałem trochę info wnieść do tematu i rozwiać wszelkie wątpliwości kupujących.(również mnie :lol: tylko funduszy braknie) :uśmiech: Edited June 19, 2007 by happy666 Quote Link to post Share on other sites
milijon44 Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 Moj AK-103 został wyposażony w stocku w łożyska ślizgowe metalowe. Mam go 8 miesięcy i łożyska dają sobie radę. Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 Weźcie ludziska powrzucajcie fotki swoich zabawek co? ;> Quote Link to post Share on other sites
milijon44 Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 Chodzi Ci o fotki wnętrza? Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 Też ;) Ogólnie chcę popatrzeć na te kałaszki, bo fotki w sklepach mi nie starczają. No i może jakieś fotostory z rozkładania do GB, jakby komuś się chciało. Quote Link to post Share on other sites
milijon44 Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 Fotki z rozbiórki mogę zrobić przy następnym grzebaniu, a w weekend postaram się coś porobić i powrzucać. Polecam fotki na stronie g&g - np. waloryzacja o elementy oryginalne drewniane. Quote Link to post Share on other sites
happy666 Posted June 20, 2007 Report Share Posted June 20, 2007 Do wszystkich użytkowników AK 103/104! Nie wiem jak z kompatybilnością i podawaniem tego maga gdyż jest od G&P: http://www.asg.com.pl/product_info.php?cPa...products_id=687 Mimo że jeszcze nie mam 103 w posiadaniu ale chciałbym wiedzieć już(napaleniec ze mnie) Quote Link to post Share on other sites
happy666 Posted June 23, 2007 Report Share Posted June 23, 2007 (edited) cool!!! Można dodać jeszcze więcej realizmu. LINK: http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=770 Edited June 23, 2007 by happy666 Quote Link to post Share on other sites
milijon44 Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 Co do tej osłony to ta, którą dostaniesz z karabinem jest nie mniej realna. Jeśli idzie o magazynki to ja mam Classic Army i pasują bardzo dobrze - można powiedzieć, że nawet lepiej niż oryginalny hicap od G&G. Ponadto do AK-103/104 opasują magazynki TM i JG. Zastanawiam się jak by było z magazynkami firmy MAG, gdyż midcap jest w sklepie Capri w zachęcającej cenie 40zł. Quote Link to post Share on other sites
happy666 Posted July 9, 2007 Report Share Posted July 9, 2007 Gdzieś było powiedziane że suwadło odchodzi do końca,czyli nie do momentu odsłonięcia całego hopup'u tylko końca dekla. To zdjęcie na to nie wskazuje: http://www.wmasg.pl/projektor.php?typ=pbx&obrazek=561 Czy to prawda ze odchodzi do konca(tego prawdziwego konca) czy poprostu na zdjeciu jest odciagniete nie w całosci? Bo smutno mi się zrobi gdy tak nie będzie... java script:emoticon(':lol:', 'smid_13') :lol: Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted July 9, 2007 Report Share Posted July 9, 2007 Sądząc z wyglądu zamka myślę, że da się do końca. Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted July 9, 2007 Report Share Posted July 9, 2007 Widziałem i macałem tego Kałacha i w 100% dochodzi do końca szczeliny. Może zostaje jakieś 2mm ;-) Więc wygląda dość realistycznie; Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
milijon44 Posted July 28, 2007 Report Share Posted July 28, 2007 Widziałem i macałem tego Kałacha i w 100% dochodzi do końca szczeliny. Może zostaje jakieś 2mm ;-) Więc wygląda dość realistycznie; Pozdrawiam Wydaje mi się, że macałeś nie do końca dokładnie. Suwadło nie odchodzi do końca. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts