Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Czołem!

Mam taką proźbę, chodzi mi o to jak działa i wygląda mechanizm gazowy w replikach na GG bez systemu Blow-back. Potrzebne mi to gdyż buduję replike karabinu (samoróbka) i chcę zrobić napęd gazowy, prosze nie pytać co to będzie, napisze jak zrobie.

Przydałe by się zdjęcia lub rysunki.

Szukam też pistoletu na GG, z którego można wykorzystać mechanizm.

Musi być on prosty i puszczać odpowiednią ilość gazu aby nie tracic mocy na lufie o dł. ok. 40cm. Czy ktoś dawał taką lufę w pistoletach gazowych.

Pomozecie :?: :P

Pozdro Soldat.

Dzięki chłopaki!

Ja potrzebuje lufe ok. 45cm.

Tylko mi poradźcie z jakiej repliki można taki mechanizm użyć. Bo z Rugera odpada gdyż ma ruchomą lufe :?

Zbiornik na gaz i tak będzie robiony od podstaw. Chodzi mi dokładnie o mechanizm podawania kulek i puszczania odpowiedniej ilości gazu (semi fire-półautomat). Myśle nad Mauser M.7.65 HFC.

A bo w sumie wam powiem ma to być FG42 (kolejne już na tym forum). Robie je na spułkę ze znajomym modelarzem. Mam już tłumik płomienia, lufe i rure gazową. Niedługo będzie też łoże. Myśle że do zimy zrobie. Ma to z założenia być podobne do oryginału w 80% (wymiary mam obliczone z dokładnością do 0,5cm 8) ) i możliwie najbardziej estetyczne i funkcjonalne, więc śpieszyć sie nie będe. Magazynek użyje z G3.

Pozdro Soldat.

• Create New...