soldat Posted June 11, 2006 Report Share Posted June 11, 2006 Czołem! Mam taką proźbę, chodzi mi o to jak działa i wygląda mechanizm gazowy w replikach na GG bez systemu Blow-back. Potrzebne mi to gdyż buduję replike karabinu (samoróbka) i chcę zrobić napęd gazowy, prosze nie pytać co to będzie, napisze jak zrobie. Przydałe by się zdjęcia lub rysunki. Szukam też pistoletu na GG, z którego można wykorzystać mechanizm. Musi być on prosty i puszczać odpowiednią ilość gazu aby nie tracic mocy na lufie o dł. ok. 40cm. Czy ktoś dawał taką lufę w pistoletach gazowych. Pomozecie :?: :P Pozdro Soldat. Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted June 11, 2006 Report Share Posted June 11, 2006 co do lufy to rugery uciągną 65 cm Link to post Share on other sites
woma Posted June 11, 2006 Report Share Posted June 11, 2006 IMO Ruger nawet więcej niz 65cm, myślę że Socom też! Link to post Share on other sites
crossman Posted June 12, 2006 Report Share Posted June 12, 2006 Optymalne to chyba 62-63cm. Jest o tym w temacie o rugerze. Jeśli się mylę to proszę poprawić. pozdro Link to post Share on other sites
soldat Posted June 12, 2006 Author Report Share Posted June 12, 2006 Dzięki chłopaki! Ja potrzebuje lufe ok. 45cm. Tylko mi poradźcie z jakiej repliki można taki mechanizm użyć. Bo z Rugera odpada gdyż ma ruchomą lufe :? Zbiornik na gaz i tak będzie robiony od podstaw. Chodzi mi dokładnie o mechanizm podawania kulek i puszczania odpowiedniej ilości gazu (semi fire-półautomat). Myśle nad Mauser M.7.65 HFC. A bo w sumie wam powiem ma to być FG42 (kolejne już na tym forum). Robie je na spułkę ze znajomym modelarzem. Mam już tłumik płomienia, lufe i rure gazową. Niedługo będzie też łoże. Myśle że do zimy zrobie. Ma to z założenia być podobne do oryginału w 80% (wymiary mam obliczone z dokładnością do 0,5cm 8) ) i możliwie najbardziej estetyczne i funkcjonalne, więc śpieszyć sie nie będe. Magazynek użyje z G3. Pozdro Soldat. Link to post Share on other sites
royal Posted June 12, 2006 Report Share Posted June 12, 2006 NIe mylisz sie się bo to ja o tym pisałem 62-63 cm jest najbardziej optymalną długością lufy do Rugera po pomiarch moich i kolegi MAJerskiego Link to post Share on other sites
soldat Posted June 12, 2006 Author Report Share Posted June 12, 2006 W sumie tak myśle na tym Rugerem. Mógłbym prosić o jakieś fotki wnętrza bo na tych w opisie w zbrojowni wszystkiego nie widać. Pozdro Soldat Link to post Share on other sites
Recommended Posts