radzu Posted June 12, 2006 Report Share Posted June 12, 2006 Kupiłem niedawno cover na hełm i mam taki mały problem że nie wiem jak go przymocować :( Cover kupiłem taki : http://allegro.pl/item105402287_pokrowiec_...lm_us_army.html Naciągnąłem go na hełm (wz50 - tylko się nie śmiejcie) i wszystkie wystające kawałki wsadziłem pod ten metalowy pierścień ale to trochę nie wystarcza i trzeba było by to jeszcze jakoś przyciągnąć, nie wiem czy mam w tych wszystkich odstających paskach zrobić dziurki i sznurek przewlec, czy może jest na to jakiś inny sposób. Cover jest (chyba) oryginalny więc jestem ciekawy jak to się mocuje do hełmów :?: Link to post Share on other sites
Procent Posted June 12, 2006 Report Share Posted June 12, 2006 Ze zdjęcia na aukcji wygląda jak kopia jakaś, ale to nie jest ważne. Na polski hełm lepiej pasuje pokrowiec do FRITZa, a odpowienni montaż tego pokrowca to chyba kwestia fasunku hełmu. Link to post Share on other sites
Punisher Posted June 12, 2006 Report Share Posted June 12, 2006 Do tego frasunku co jest na zdjęciu używa się Hełmu M1 i pochodnych. Frasunek owija się wokół metalowej skorupy i wkłada plastikową wkładkę i gra. Link to post Share on other sites
radzu Posted June 12, 2006 Author Report Share Posted June 12, 2006 Hmm to troche kiepsko ale jakoś sobie poradzę :P Nie będę przecież kupował nowego covera. Igła, nitka, nożyczki, może maszyna do szycia i jakoś to dopasuję. Jeśli nie ma jakiegoś prostego sposobu na to, to jakoś sobie poradzę, nie takie rzeczy się robiło :twisted: Link to post Share on other sites
Królik Posted June 12, 2006 Report Share Posted June 12, 2006 Do tego frasunku co jest na zdjęciu używa się Hełmu M1 i pochodnych. Frasunek owija się wokół metalowej skorupy i wkłada plastikową wkładkę i gra. Problem w tym, że zafrasować to się możesz, jak zrozumiesz co za głupoty wypisujesz. FASUNEK to inaczej "wyposażenie wewnętrzne hełmu", zaś FRASUNEK to zmartwienie/smutek. Link to post Share on other sites
Punisher Posted June 12, 2006 Report Share Posted June 12, 2006 Do tego frasunku co jest na zdjęciu używa się Hełmu M1 i pochodnych. Frasunek owija się wokół metalowej skorupy i wkłada plastikową wkładkę i gra. Problem w tym' date=' że zafrasować to się możesz, jak zrozumiesz co za głupoty wypisujesz. FASUNEK to inaczej "wyposażenie wewnętrzne hełmu", zaś FRASUNEK to zmartwienie/smutek.[/quote'] Króliku masz całkowitą rację. Kajam się od tego siedzenia w pracy i nic nie robienia popierdoliło mi się we łbie. Miał być pokrowiec a wyszło chuj wi co :) Link to post Share on other sites
Recommended Posts