bastekkk Posted June 12, 2006 Report Share Posted June 12, 2006 http://sklep.airsoftguns.pl/projector.php?...duct=1137708458 czy da sie coś w tym zrobić oprócz lufy i hopa ? Quote Link to post Share on other sites
kozłov Posted June 12, 2006 Report Share Posted June 12, 2006 http://www.military.pl/?prod=1298&cat=28 Lepiej dozbieraj i kup tego. Quote Link to post Share on other sites
bastekkk Posted June 12, 2006 Author Report Share Posted June 12, 2006 ty nie doradzaj jakiego guna kupić w temacie o tuningu , a po zatym rano kupiłem już tego bubla i mam go już w domu :ściana: :ściana: Quote Link to post Share on other sites
delete Posted June 17, 2006 Report Share Posted June 17, 2006 Rozumiem, że Ci się raczej nie spodobał?? Quote Link to post Share on other sites
jmsss Posted June 27, 2006 Report Share Posted June 27, 2006 Małe to takie... Quote Link to post Share on other sites
Blast Posted June 30, 2006 Report Share Posted June 30, 2006 Ja też go mam (kupiłem na odpuście za 15 zł:D) Mi się podoba jest mocny i bardzo dobrze ciągnie na kulkach 0,20 g. Teraz myśle jak zrobić blokade na tą rozkładaną metalową kolbe żeby się nie składała jak jest rozłożona. Jak dla mnie największą zaletą tego guna jest to że można nim naprawde szybko strzelać (oczywiście jak dojdzie się do wprawy :P ) Quote Link to post Share on other sites
jmsss Posted June 30, 2006 Report Share Posted June 30, 2006 Beeeeeeee... Quote Link to post Share on other sites
Blast Posted June 30, 2006 Report Share Posted June 30, 2006 O co ci chodzi ?? Znasz to przsłowie : "Nie ocenia się książki po okładce" :D [ Dodano: 01 Lip 2006 00:31 ] Że małe to nie znaczy ,że musi być złe poza tym małe jest piękne (podobno) :P:D Quote Link to post Share on other sites
jmsss Posted July 1, 2006 Report Share Posted July 1, 2006 (podobno) No wlaśnie... Quote Link to post Share on other sites
kj_fan Posted July 1, 2006 Report Share Posted July 1, 2006 Mój kumpel ma vz.61, kupił za 12 zł na bazarku w krakowie :P...zasięg z 20 m skut..może 13m... a co do tuningu;HU raczej nie-za dużo roboty bo i tak efekty takie sobie. Zato bardzo ładnie wygląda dość długi tłumik i to rozwiązanie polecam Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted July 28, 2006 Report Share Posted July 28, 2006 Widziałem oba skorpioniki i hmm...moim zdaniem nadają się jedynie na scianę ( a i to wymaga podreperowania bidnego, plastikowego wyglądu) a nie do lasu. Najlepszym tuningiem tego gunika będzie...wywalenie go i kupienie czegoś lepszego :F Quote Link to post Share on other sites
suchar Posted July 29, 2006 Report Share Posted July 29, 2006 Oba do dupy....... Quote Link to post Share on other sites
orzeszek Posted August 5, 2006 Report Share Posted August 5, 2006 ten z airsoftshit.pl lest niezły jak dodasz prec lufe i moćną sprężyne to działa na jakieś 30m na kulka 0,12 a na 0,20 nawet 35 :twisted: :twisted: 8) Quote Link to post Share on other sites
Mulis Posted June 30, 2007 Report Share Posted June 30, 2007 Też mam tego skorpiona i musze powiedzieć ze nie jest zły, po wymianie lufy na precyzyjną z mosiądzu, zaczął bardzo celnie i daleko strzelać, ja swojego kupiłem za 13 zł w zabawkowym, prócz lufy wstawiłem też kolbę metalowa od skorpiona STTi, bo z tej co była nie dało się strzelać. Jedyne, co mi się w nim nie podoba to zbyt plastikowy wygląd i te śmieszne drewnopodobne rękojeści. Quote Link to post Share on other sites
Legba Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 Witam . Jako miłośnik Wz61 chciałbym zauważyć , że przynajmniej część z ostrych skorpionów ma takie "drewnopodobne" rękojeści . A dla zainteresowanych małe co nieco o wersji ostrej : http://www.waffenhq.de/infanterie/skorpion.html http://world.guns.ru/smg/smg26-e.htm Quote Link to post Share on other sites
militaryk Posted May 16, 2008 Report Share Posted May 16, 2008 Byłem posiadaczem skorpiona DE. Na początku był niezły ale po trzech-czterech miesiącach złamała mi się taka część która powodowała, że tłok wracał z powrotem do przodu ;). Quote Link to post Share on other sites
Levvy Posted July 6, 2008 Report Share Posted July 6, 2008 Byłem posiadaczem skorpiona DE. Na początku był niezły ale po trzech-czterech miesiącach złamała mi się taka część która powodowała, że tłok wracał z powrotem do przodu icon_wink.gif. Też miałem tą replike, i także złamał mi się ten "dzióbek" odpowiedzialny za powrót tłoka, lecz nie po 3-4 miesiącach a po 4-5 godzinach ; P Quote Link to post Share on other sites
ramiel Posted October 15, 2008 Report Share Posted October 15, 2008 Cytat z airsofyguns.pl: "Idealny jako broń ostatniego ratunku, zasięg 10- 15 m, na tą odległość celny... Kolba nie przydatna, magazynek niezbyt trwały ale ogólnie polecam dla początkujących. Sprawdza się w atakach kamikadze..." Quote Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 Specjalnie szukałem jakiegoś tematu o Scorpionie DE. Kupiłem wczoraj na odpuście za 15zł. Widziałem kiedyś takiego, też DE, był dość ciężki i walił na jakieś 15-20m na kulce 0,12. Mój wydał mi się bardzo lekki ( później rozkręciłem i nie było żadnych obciążników ). Strzelam kulką 0,12 CG - leci w górę - WTF ? Czyżby HU ? Strzelam dalej, kulki lecą niezbyt celnie ale każda jest podrywana do góry. Rozebrałem w domu - siedzi tam HU ! ( dla niedowiarków mogę wrzucić fotkę ). Lufa plastikowa z dziwnym wycięciem, więc wstawienie aluminiowej odpada. Póki co jest ok 30m zasięgu na 0,12, jak mocniej poderwie to i na 35 doleci. Mało tego. Dziś kupiłem w zabawkowym "Ingrama" DE, strzelam - to samo, siedzi HU. Więc chyba Double Eagle zainwestowało w montowanie HU do taniego shitu, coś jakby nowa seria 8) Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted July 31, 2009 Report Share Posted July 31, 2009 Czy ta wersja z hopkiem ma możliwość przełożenia rękojeści napinania na obie strony? Bo pamiętam też taką wersję. Quote Link to post Share on other sites
ramiel Posted August 30, 2009 Report Share Posted August 30, 2009 (edited) W ingramie jest już HU ? :strach: . Edited August 30, 2009 by ramiel Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts