Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

W Stalowym Szczurze mieli dobry sposob - urzadzenie wytwarzajace specjalne pole statyczne, w obrebie ktorego czesci metalowe przywieraly na stale do siebie co w praktyce uniemozliwialo dzialanie jakichkolwiek urzadzen mechanicznych.

:wink:

A zeby nie bylo OT:

Fence, pozwole sobie zapytac - dziwne, ze nikt tego przede mna nie zrobil - jak sie skonczyla sytuacja z "realu"? Co Jankesi uradzili i co zrobili/probowali zrobic?

Fence, pozwole sobie zapytac - dziwne, ze nikt tego przede mna nie zrobil - jak sie skonczyla sytuacja z "realu"? Co Jankesi uradzili i co zrobili/probowali zrobic?

Wiesz co, nie pamietam. Sama akcja byla chyba z lat 80-tych. Oglądałem kiedyś taki film dokumentalny (a to było naprawdę dawno - nie wiem czy nie kilkanście lat temu nawet) no i byłem pod wrażeniem pomysłu. A dalej co było jakoś nie zapamiętałem. :?

Jak sobie przypomnę jak niemcy puścili kilku kolesi z zakładniczką po jakimś napadzie na bank, to faktycznie mieli sporo czasu na myślenie co dalej bo goście dopiero na Ukrainie chyba się zatrzymali przez całą Polskę przejechali i dopiero stanęli jak przed nimi ustawiło się (starym komunistycznym zwyczajem) kilka samochodów w poprzek drogi wspartych dwoma chyba BWP-ami. I o dziwo bez żadnego stękania się poddali :P Więc nie wiem czy warto myśleć i dawać sobie czas na meslenie :) mając do dyspozycji odpowiedni sprzęt :D

Cóż - prawdopodobieństwo że koleś się podda jest w takim wypadku dość spore. Bo skoro bierze zakładnika, to znaczy że chce żyć. Gdyby chciał zabić siebie i innych to wysadziłby się w autobusie. Więc skoro ma tego zakładnika, to będzie się bał go zabić, bo wtedy nie będzie miał żadnej osłony i karty przetargowej.

Tylko właśnie - co jeśli jednak mu odbije? :roll: Dlatego nie chcę być ATekiem - wolę wrzucić do pomieszczenia kilka granatów niż martwić się o zdrowie i życie zakładników :twisted:

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...