dreyko Posted June 15, 2006 Report Share Posted June 15, 2006 Witam Mam problem z Akaczem z DE natomiast stało się coś dziwnego. Strzelałem sobie z tego AK i nagle się zaciął. Zmieniłem z pojedyńczego trybu na auto i to samo zacina się. Zacina proszę odczytać że słychać tylko chark silnika który nie umie się ruszyć. Pare godzin później strzelał normalnie i znów to samo się stało. Bateria jest pełna. Z racji że gwarancja i tak padła ponieważ był GB rozkręcany prędzje, rozkręciłem go i sprawdziłem wszystko z kolegą. Rozłożyliśmy na części pierwsze i ponownie złożyliśmy zgodnie z instrukcja. I nadal nic. Nie zdziwie się że za pare godzin znów pozwoli mi oddać z siebie pare strzałów i znów się zatnie. Poprostu jakby silnik nie mógł ruszyć zębate. Bardzo proszę o pomoc. Jest to bardzo ważne dla mnie ponieważ to replika kolegi a mnie nie stać chwilowo na odkupienie mu nowej. Aha to nie jest pierwsza replika jaką rozkręcałem w życiu. POMOCY.... Szogun Quote Link to post Share on other sites
M16mKies Posted June 17, 2006 Report Share Posted June 17, 2006 Może coś zawadza mu we flaczkach? Sprawdź jeszcze raz dokładnie, ew. popytaj kolesi z Rybnika czy ci nie pomogą ^^ No wiesz, o wiele trudniej powiedzieć co jest nie tak nie widząc tego na oczy/nie słysząc/nie ten tego Quote Link to post Share on other sites
jonboy2312 Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 Ja bym obstawiał zrypaną baterię... albo ładowarkę. Skąd ta pewność, że bateria jest pełna? Quote Link to post Share on other sites
Guto_Bandito Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 A może regulacja silnika ?? Odkręć troszke ta srubke na ramce trzymajacej silnik i moze to pomoze Quote Link to post Share on other sites
Braddock Posted August 18, 2006 Report Share Posted August 18, 2006 Ja bym obstawiał zrypaną baterię... albo ładowarkę. Skąd ta pewność, że bateria jest pełna? Właśnie. Opisana dolegliwość pasowała by do padniętej baterii! Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted August 20, 2006 Report Share Posted August 20, 2006 Jeśli AK z DE to nie na tanich. Przenoszę. Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted August 23, 2006 Report Share Posted August 23, 2006 Zdecydowanie bateria, a raczej ładowarka bo rozumiem, że pewność o naładowanej baterii opierasz na tym ze kilka godzin była podłączona do gniazdka :). Sprawdz z ładowarką kolegi. Quote Link to post Share on other sites
Manius Posted September 4, 2006 Report Share Posted September 4, 2006 nie mam kałacha, ale podobny brzmiący problem miałem z m4wella. U mnie działo się coś takiego jak się za mocno spust wcisnęło. Wiem, że brzmi to może niedorzecznie, ale wciskając spust natrafia się na pewien opór na końcu i da się jeszcze przeciągnąć spust minimalnie dalej tak że karabin się zacinał. Mnie osobiście nigdy się nie zaciął, bo jakoś czułem pod palcem ten opór i był dla mnie naturalnym końcem drogi języka spustowego, ale większość moich znajomych nie potrafiła tego wyczuć i w skutku strzelać z tej repliki. Spróbuj lżej spust wcisnąć. Czasu Ci nie zabierze a może rozwiąże problem. Quote Link to post Share on other sites
Guest Carmack Posted September 4, 2006 Report Share Posted September 4, 2006 Przecież bateria nie może mieć swoich fochów, że raz da prąd a raz nie! Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted September 20, 2007 Report Share Posted September 20, 2007 Może okablowanie jest przetarte.może masz luzy na zębatkach,tzn źle są wypodkładkowane,jak mają dużo luzu to potrafią się blokować. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts