Alex[x] Posted June 16, 2006 Report Share Posted June 16, 2006 Witam, Chciałem się dowiedzieć czy można stiuningować ten karabin: http://www.taiwangun.com/index.php?str=pro...&product_id=103 Mnie interesuje, takie coś zeby wyszło po tiuningu +300fps. Więc pisać co się da zrobić; Zy góry dziękuje Quote Link to post Share on other sites
M16mKies Posted June 17, 2006 Report Share Posted June 17, 2006 O tym już było, robaczku :roll: Quote Link to post Share on other sites
Violento Posted June 26, 2006 Report Share Posted June 26, 2006 Ale odpowiem!! Wszyscy mówią że jest dobrze go tunningować sprężyną 130PDI bo wtedy nei trzeba wymieniać baterii itd. Jestem świadkiem jak poszły zebatki na stockowej spreżynie. Tłokowa została nienaruszona :) Polecam ci słabszy tunning jak kolwiek dający też b.dobre rezultaty. Dysza G&G kupisz na specshopie, uszczelnioną da to nieżły rezultat, potem głowica tłoka, zrób dziurki malutkim wiertłem w nim, otwórz sobie jakąs stronę gdzie masz zdjęcie głowicy tłoka jak nie wiesz w jakim miejscu. Spręzynę włóż dającą do 280-300Fps. Dzięki temu bedziesz miał celność moc i szczelność :) To jest moja receptura sprawdzona już. Nie psuje repliki zn. nie zużywa częsci pracujących w niej :) Quote Link to post Share on other sites
qba-poland Posted September 12, 2006 Report Share Posted September 12, 2006 Tak wyszlo ze jestem posiadaczem R6 i tak naprawde( mierzylem w caprishopie) ma ona 220fps, chcialbym ja upgradowac do 300, myslałem o jakies sprezynie 110% 100% tylko firmowke czy coś może mi ktos doradzic od czego zaczac i mniej wiecej na oko koszt tego tuningu. Quote Link to post Share on other sites
enqea Posted November 25, 2006 Report Share Posted November 25, 2006 z well'ami to jest tak ze albo trafisz na dobrego albo ... szkoda gadac. Mozesz mi cos zarzucic, ale moja r6 bez zadnego tuningu miala +-280 fps ;p mialem farta ;d miezone na hrono Quote Link to post Share on other sites
Tazz2 Posted December 17, 2006 Report Share Posted December 17, 2006 ja swoje R6 wydłubałem na 360 fps-chodzi bez problemow. Wymieniłem spręzynę, prowadnicę, i zębatki ale dopiero po przekroczeniu 330 fps(wcześniej działałem na wellowskich stockowych) Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted December 17, 2006 Report Share Posted December 17, 2006 Tyle, że R6 nie jest już "tanią repliką"... Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted December 24, 2006 Report Share Posted December 24, 2006 jak pouszczelniacie odpowiednio mechanizm to zyskacie kilkadziesiat fps. - od tego zacznijcie, potem wymiencie hopup, gumke i zainstalujcie precke i bedzie kolejne parenascie/dziesiat fps... Quote Link to post Share on other sites
Zixid Posted January 11, 2007 Report Share Posted January 11, 2007 Osobiscie nie polecam wkladac do srodka tam lepszej sprezyny ... ja mam ta replike do teraz tyle ze z peknietym gearboxem ... a w srodku wlozony mam zestaw hurricane ze sprezyna m100 , jesli chcesz zobaczyc ten zestaw to prosze http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1562 Z tym zestawem mam jakies 340-350 fps , tyle ze mialem drobne problemy z bateria ... dlatego nie polecam wkladac tam wiekszej sprezyny bo bedziesz mial to samo :) Quote Link to post Share on other sites
rafcio21 Posted May 22, 2007 Report Share Posted May 22, 2007 Uważam, że zębatek nie trza wymieniać. Wellowskie są lepsze od TMki dla niewiedzących :-F Quote Link to post Share on other sites
SlyOne Posted September 19, 2007 Report Share Posted September 19, 2007 Nie polecam wkładać sprężyny mocniejszej niż M110. U siebie włożyłem Systeme M120 i już z przodu gearbox mam popękany, dobrze, że to zauważyłem. Wiedziałem, że to mnie czeka, tylko nie wiedziałem kiedy. Muszę wymienić na coś wzmocnionego. Zębatki XYT jak narazie bez zarzutu chodzą. Poza tym oczywiście reszta części w gearboxie wymieniona. Zasięg mam całkiem niezły, jeszcze tylko zmierzyć ilość fps-ów:) Quote Link to post Share on other sites
evil69 Posted November 13, 2007 Report Share Posted November 13, 2007 Ja do swojego wella wstawilem sprezyne m120, uszczelniłem tłok i wstawilem dysze CA i mam teraz 380fps i jak narazie gearbox mi nie pęka :lol: wszystko ładnie chodzi na standardowej baterii 8) Quote Link to post Share on other sites
temohab Posted November 13, 2007 Report Share Posted November 13, 2007 Wsadzona sprężyna M110, stockowe łożyska metalowe z CA oraz zębatki. Prowadnica wymieniona na łożyskowaną. Śmiga tak od paru ładnych miesięcy w rękach mojej żony oraz jako pożyczka dla innych. Wystrzelone około 15-16k. Brak pęknięć korpusu GB, popękał chwyt pistoletowy ale to z innych powodów. Jako że moja żonka nie chce nic cięższego wciąż pracuję nad R6. Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted December 13, 2007 Report Share Posted December 13, 2007 Ojoj, well R6, aż mi się łezka w oku zakręciła. ;) Ja miałem wsadzoną m110 guardera i działało, z tego co pamiętam, to ciągnęła to nawet stockowa bateria (chyba, nie jestem już w stanie sprawdzić :() Nie warto trzymać tego w domu, sprzedaj jak najszybciej na allegro, bo beznadziejnej jakości jest: - Kolba (3 razy ułamana i wstawiona od jakiegoś shit - aeg'a) - Chwyt pistoletowy (ja wstawiłem kiedyś tam CA) - Body (wszystko chwieje się i trzeszczy) - Frontgrip (j.w.) Swoją drogą, jak jeszcze śledziłem temat o wellu, to było o jego tuningu spoooooro. Heh, pamiętam, jak się wszyscy podniecali praktycznie pierwszą tanią eMką z metalowym gb. ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts