che Posted June 17, 2006 Report Share Posted June 17, 2006 Było to poruszone w głownym topicu, ale szczatkowo? Skupmy sie teraz na samym tuningu. Oczywiscie czas na pytania. :Na jaka sprezyne moge maks. wymienic ? :co innego moge zrobic byle jak najbardziej zwiekszyc osiagi MP7? [tymczasowo odpadaja propozyje z WGC i innych zagranicznych sklepow] Pomocy. Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted June 17, 2006 Report Share Posted June 17, 2006 precyzyjna lufa?? Quote Link to post Share on other sites
che Posted June 17, 2006 Author Report Share Posted June 17, 2006 moglbym od razu prosic o ewentualny link do produktu bo tego jest duzo a tuningowac bede pierwszy raz [prosze o wyrozumialosc ] :| Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted June 17, 2006 Report Share Posted June 17, 2006 Bede okrutny Che, ale wybrales sobie wyjatkowo kiepski model do upgrejdowania... Jesli chodzi ci o osiagi to radze kupic pelnego AEGa, a AEPa zostawic jako bron rezerwowa, boczną, do CQB itp! Quote Link to post Share on other sites
che Posted June 17, 2006 Author Report Share Posted June 17, 2006 Jak zawsze masz racje chlopie. Potwierdzenie: Niestety. Zwolennicy tuningu ograniczyc się zatem muszą do wymiany lufy na precyzyjną' date=' gdyż np. instalacja silniejszej sprężyny, zębatek itp nie jest możliwa. Także bateria o specjalnej konstrukcji i pojemności 500mAh i brak możliwości umieszczenia wewnątrz większej nie sprzyjają tym, którzy chcieliby wycisnąc z tego modelu chocby trochę więcej fps.[/quote']czyli topic skonczony. Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted June 17, 2006 Report Share Posted June 17, 2006 Da się wyciągnąc do 290FPSów, o czym może się chyba pochwalic toważysz Vosper ;) Trzeba tylko zainwestowac jakieś 600zł, w wymiane wiekszości gb, zakup specjalnej sprężyny i adaptera do mocniejszych baterii. Pewnie niedługo bedzie to dostępne w Polsce- jak nie w stałej ofercie, to na zamówienie. Ps. Che- olej MG ;] Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted June 18, 2006 Report Share Posted June 18, 2006 Hehe, za 600 pln mozna kupic uzywanego AEGa (albo nowke SRC), ktory ma stockowo wiecej niz 290 fps i daje mozliwosci dalszego upgrejdowania, tak wiec co to za alternatywa? A jak cos sie pokruszy w gearboxie AEPa, to dopiero bedzie problem, bo o czesciach zamiennych to mozna zapomniec! Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted June 18, 2006 Report Share Posted June 18, 2006 Dziś z nudów biegałem w terenie otwartym z mp7- spokojnie daje rade nawiązac równa walkę z lekko podkręconymi AEGami CA. Naprawde nie ma sensu robic mu upgrade- mija się to z celem. W stocku, celnośc i zasięg są naprawde zadziwiające jak na taką ilośc FPSów. Quote Link to post Share on other sites
wiewior Posted February 13, 2007 Report Share Posted February 13, 2007 czy ktokolwiek z was montował dostępne w polskich sklepach precki i spręzyny przeznaczone dla mp7? precki są zwykłe i przedłużane, ciekaw jestem warto wydać te 180zl na lufę 3cm dłuższą i sprężynę dodającą ponoć 10fps :) Quote Link to post Share on other sites
cichyop Posted February 24, 2007 Report Share Posted February 24, 2007 (edited) Pikace ma racje to jest typowo do cqb i do tego ma odpowiednie osiagi!!! wycisnac cokolwiek wiencej z tego ?!?! to w ogule nie oplacalna sprawa da ci to 20 fps i zasig taktyczny wiekszy o 2 m przy koszcie ponad 600 zl.... politowania ludzie... nie chce byc zlosliwy ale jezeli chodzi o tuning to chyba pomyliles w sklepie modele... pozdro powodzenia . Edited February 24, 2007 by cichyop Quote Link to post Share on other sites
che Posted March 5, 2007 Author Report Share Posted March 5, 2007 Brałeś może pod uwagę możliwość chęci pobiegania z czymś tak małym na wolnym terenie ? By mieć nawet to 280 fps ? Pozatym, ja nie pytam "Czy", pytam "Jak". Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted March 8, 2007 Report Share Posted March 8, 2007 Nie podam Ci linkow. W sklepie Wolf Armouries widzialem Mp7 do sprzedania juz po tuningu. Nie pamietam jaka to byla sprezyna (chyba Nine Ball. Podnosila predkosc o 30 fps-to nie malo przy tym hop upie i predkosci stokowej 240) i ponoc stokowa bateria sobie dobrze z nia radzila. Wymieniony byl jeszcze tloczek i cylinder, ale sprzedawca twierdzil, ze mozna je sobie odpuscic, bo stokowe sa wystarczajaco dobre (szczelne, nie wiem jak z wytrzymaloscia). Reasumujac: Znajdz "taka" sprezyne (nie mocniejsza, po co inwestowac w baterie). Dowiedz sie jak ten upgrad zniosa stokowe flaki-zacznij od telefonu do Specshopu i Machinegun (interesy lepiej rub ze Specshopem). Powodzenia Sorry za blad. Nie RUB tylko ROB od robic (nie dam kreski, nie mam polskich znakow). Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted July 1, 2007 Report Share Posted July 1, 2007 (edited) Post Scriptum do poprzedniego posta (lepiej pozno, niz wcale). Po czasie okazalo sie, ze przy tuningu MP7 oprocz sprezyny, trzeba jednak wymienic reszte bebechow. Chodzi nie tylko o ich wytrzymalosc. Wzmocnione tlok-glowica i cylinder-glowica zapewniaja lepsze sprezanie (lepsza szczelnosc, chyba tez mniejsze opory tarcia). Vosper, zdradz jaka sprezyne (i co jeszcze) wsadziles do srodka, ze masz tyle FPSow. Jaka dales baterie i jaki masz ROF? Edited July 1, 2007 by pablo79 Quote Link to post Share on other sites
morbus Posted July 11, 2007 Report Share Posted July 11, 2007 Chyba nie chcecie tworzyć takich wynalazków ? http://blog65.fc2.com/w/worldarms/file/20060623203815.jpg Wygląda jak "pisowshit" i chyba mija się z celem strzelania z "repliki" bo jak się obładuję to pojemnikiem na batkę to naprawdę ale już nie wygląda normalnie. Moim zdaniem koleś mógł już zainwestować w atrapę kolimatora która jest pojemnikiem na baterię. http://www.specshop.pl/images/LayLax-CelH-01.jpg To było odnośnie kosmetyki, co do mechaniki to widziałem już mocniejsze sprężyny do MP7 (ale zgubiłem linka :cry: ) więc wydaje mi się że jednak znajdą się kumaci ludzie którzy sensownie znajdą te dodatkowe fps'y za w miarę rozsądną cenę, ale jak już ktoś napisał wcześniej "... czy to ma sens ?? " Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted May 16, 2008 Report Share Posted May 16, 2008 Jak zalozyc preclufe do MP7. Ktos podesle jakis opis (najlepiej z obrazkami)? Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted May 16, 2008 Report Share Posted May 16, 2008 Ja montowałem gumkę HU w modelu WELL'a na podstawie recenzji/opisu rozbiórki MP7 TM, która jest w "Elektryczne" na głównej stronie WMASG. Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Widziałem na ASGSHOPie sprężynę do MP7 TM M85. Czy ktoś widział gdzieś mocniejszego springa do AEPa? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Części SexShop: http://www.specshop.pl/advanced_search_res...mp7&sort=2a Części Asgshop.pl: http://www.asgshop.pl/sklep/search.php?cod...amp;x=0&y=0 Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Kurcze, szkoda tylko, że jeszcze zębatek nikt wzmocnionych nie produkuje, wtedy byłby już komplet części do tuningu. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Możesz napisać do lay-laxa petycję, aby zaczęli produkować. Czy wyjdzie czy nie. To się okaże ;-) Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 Kurcze, szkoda tylko, że jeszcze zębatek nikt wzmocnionych nie produkuje, wtedy byłby już komplet części do tuningu. Mogę mieć omamy, ale czy Prometheus nie robił zębatek do AEPów? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted May 16, 2009 Report Share Posted May 16, 2009 http://z4.invisionfree.com/xbox360gen/inde...p?showtopic=904 - tutaj taki poradnik znalazłem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts