Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Potrzebny dobry uszczelniacz [nieszczelny zawór]

Recommended Posts

mini_1150796038.jpg

Strzałki na zdjęciu pokazują miejsca w których ucieka gaz (między magazynkiem a mosiężną tulejką).

Tulejka jest wklejona na poxipol przez poprzedniego właściciela i za cholerę nie da się jej wyjąć.

Próbowałem już uszczelnić to poxipolem, silikonem uniwersalnym, szklarskim i sanitarnym... nic nie trzymało, chyba przez to, że powierzchnia klejona jest zbyt mała.

Był bym wdzięczny za wskazanie dobrego uszczelniacza, ktory przyklei się do metalu i wytrzyma ciśnienie greengazu.

olo pojdz do praktikera/castoramy(zapytaj sie typa o kleje do metalu) zakup klej cyjanowy. jest on w dwuch strzykawkach połaczonych razem. zastosowanie matalurgiczne, retusz małych powierzchni. najlepszy do tego, dotego wez z zapałki zrob szpachelke do jego nalozenia tam.

Klej w moim wypadku wytrzymuje gigantyczne obciażenia bo zastosowalem go do chlodnicy w samochodzie :> i jakos jeszcze nie wywalił.

a wlasnie zapomniałbym jak nałozysz to ustrojstwo to odczekaj 24h i papierem sciernym delikatnie zetrzyj nadmiar inaczej sie nieda

No looz, ja nic nie mówie, tylko troche mnie irytuje że te zółtki mają gdzieś technike i dają nowe rozp... zawory ciekawe swoją drogą czy w domach przy kranach też takie cieknące mają, a co do temperatury to chyba raczej ujemne obowiązują bo nie zdąży sie za bardzo zagrzać, ja chciałem tylko mieć na weekendy coś do zabawy przy grillu na lotnisku, ale widze że jak sam nie zrobie to moge sobie co najwyżej w telewizji pooglądać... brazylijskie horrory.

PS. czy można gdzieś dostać takie oryginalne klucze do odkręcenia tego zaworka? Mam na myśli drobne sklepy bo nie mam Castoramy i sie nie wybieram na czasie...